Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
2
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Точно преди минута руснаците показваха в новините при превземане украйнско село със скадове на оръжие където имаше и българско оръжие и при това както и чешкото с всички подробни инф-и за това оръжие от къде е и кой и т.н. ! ТОВА Е ФАКТ , ЧЕ Б-Я ОТПРАВЯ ОРЪЖИЕ ЗА УКР-НА И РУСНАЦИТЕ КАЗВАТ , ЧЕ ЗАВОДИТЕ МОГЪТ И СЕ СРАВНЪТ СЪС ЗЕМЯТА
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие знаете ли, че можете да изберете цивилна власт? Не е задължително да избирате само генерали с джипки и самолети. Как се осмеляват тези селски фуражки да ни говорят за мир и за маршал Тито?
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не искам с българско оръжие да се убиват хора" - казва Радев. Закрий военните заводи тогава. Демагогия. Иска да каже нещо, но не знае какво.
62
3
 
10
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
коя Русия ти е братска? Имперска която беше против Съединението? Болшевика, който на много пъти се опита да унищожи главата на нацията ни и накрая успя да го направи по най-бруталния начин? Май е добре да отвориш книгата за историята на отношенията между България и русия!
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе фат мак ,а на друго място може ли?
60
3
 
11
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Истината е, че радев отново е казал онова, което мисли. В превод, "не искам с български оръжия да се тепят советский солдати". Впрочем дали Чорапът ще иска нещо или няма, си е негова работа и ще остане в политическо-военните анали, в графата 'празни брътвежи', като ония на ОФето преди 10-ти ноември. Паратика работа, раиииш ли.
59
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вчера има видео как Руснаците захващат окопи на Урките и вътре има българско оръжие. Иначе Кирчо ви лъже че не се изпращало, но в Събота един Украйнски самолет Ан124-100 от Бургас замина за Полша много близо до границата с Украйна където разтоварват какво мислете - не са домати. Само че всички мълчат и дано да не забележите.
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, а искаш ли хората от военните заводи в Сопот и Казанлък да ядат бял хляб, а децата шоколад? Ако ние не продаваме, отваряме ниша други да продават оръжие, а ние да останем с празни ръце! Оставка!
57
3
 
12
 
! Отговори
Мунчо, преди 2 години
Протежето на решетников плямпа само каквото му сведат фашагите от масква. ***, това е амо бинес ако не продаваме ние ще продават сърбите и др.прочие "приятели" на расията.но това създава работни места и доходи в родината - разбра ли руский ***
56
5
 
5
 
! Отговори
Убийци на Българи преди 2 години
Вие убивате Българи, Юлиян Георгиев Перник е шеф на Терористична Организация и никой не му търси отговорност защото е приятел на прокурора Иван Гешев и генерал Васил Василев!
55
3
 
10
 
! Отговори
д преди 2 години
за разлика от тоя предател, правителството се държи достойно, не сме се снишили до безкрай, както при ББ и не сме подарявали кучета срещу тръби за 3 млрд лева народна пара!!!
54
7
 
1
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
За Щатите ,няма ли да изнесем оръжие,че като гледам и там се стрелят всеки ден? Ама за кой щат,че са 52 .....???? ЕС няма ли да помогнат и те?
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лауреат за Нобелова награда за мир...Алоу ти генерал в селскостопанската авиация ли стана...Е оръжието...какво му е предназначението бре...да се оре ли или да се полива...От космоса ли падна..вече им се чудя кви бисери им раждат главите..и те тва президент...генерал уж -а си е обикновена *** тип зелен чорап
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят виновен за войната ,включително и България! Само русия която я започна не е? Аман от Zомбирани *** ,включително и нашият фигурант
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не се ли усещате, че сте единствената държава в Европа с военнаФатмашка диктатура и фатмакФюрер начело? Никъде другаде няма такава, даже и в Македония и в Русия политиците поне се преструват, властта им е цивилна власт. Какво ще ни говорят тези фуражки за цивилни европейски ценности и хуманизъм?
50
2
 
9
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Аве, ямболлия, ако Турция ни нападне НАТО и ЕС неутралитет ли трябва да спазват към подобна "гражданска война", да речем между "Долината на Шарените ***", откъдето е и президента, и останалата част на България, в която живеят и българи.
49
3
 
11
 
! Отговори
Генерал Рублев преди 2 години
Иска Украйна да няма оръжие да се защитава от рашистите.
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин продава петрол и газ и с парите произвежда оръжие, с което убива жени,деца, цивилни в Украйна. Според пРезидента, с българско оръжие може да се убивет хора навсякъде по света, но да не се убиват войници на агресора в Украйна. Нищо лично, просто бизнес, трябва да се продава оръжие защото как иначе ще се увеличат пенсиите на хората.Руските фирми Виваком и Лукойл трябва да си плащат данъците в България или да се национализират.
47
1
 
7
 
! Отговори
9 преди 2 години
В Африка може ли?...... големи мислители има на ръководни позиции
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундьо иска да пращаме бронежилетки и каски за мирни жители и дървени автжмати за фунийки.продажник! Вземай си кирчо и кокорчо и да ви няма ! Некадърници