Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така, така да ги убиват украинците, но не с наше оръжие... много хуманно
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее цар Радо Шишарката! Слава на селските благородници на царство Чалгария, който той ви доведе да ви управляват - Слави Чалгара, Тошо Клошара, Ицо Комара, Мишо Шамара и Кирчо Свинара!
83
2
 
2
 
! Отговори
До94 преди 2 години
Поне не пиша глупости като тебе! Амо то като си глу пак е за цял живот
82
4
 
16
 
! Отговори
Радев е предател преди 2 години
На България, ЕС и НАТО, в полза на фашистката хунта на Путин
81
3
 
14
 
! Отговори
Решетката преди 2 години
Тоя "натовски геенрал", тази кремълска *** и безскрупулен проводник, а и защитник на руските интереси в България, "не искал" с българско оръжие да се убиват хора в Украйна! Бре да му се не види и "логиката" на този путинов "миротворец! В такъв случай, "генерале" от село Славяново, ти искаш да се убиват хора в Украйна само с руско оръжие, така ли?! Че КОЙ умник те "посъветва" да издрънкаш този цинизъм бе "натовски" путинопитек?!
80
3
 
13
 
! Отговори
Vans преди 2 години
А за руското оръжие какво мисли?
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да убиваш фашисти не е престъпление! Престъпление е да ги подкрепяш!
78
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, няма да се убиват хора. Само руснаци.
77
2
 
9
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
добре де братска, айде обясни, какво и е братското? Защото за мен Русия е точно обратното на това което Левски и Ботев са се борили - чиста и свята РЕПУБЛИКА. Русия е диктатура от много столетия, путин е диктатор от 20 години управлява, няма нито един жив политически опонент. В Русия хората си мълчат, никой не смее да каже дума! Какво е братското? Езика и че сме славяни? Дай тогава да видим истинските ни приятели - Чехите, Поляците, Словенците и Словаците дори хърватците!
76
1
 
9
 
! Отговори
До83 преди 2 години
Не мисли? Не ти е силната част!
75
3
 
12
 
! Отговори
А нашественици? преди 2 години
Хора не бива да се убиват с българско оръжие в Украйна. А нашественици може ли?
74
5
 
12
 
! Отговори
Колкото и да му е преди 2 години
Неприятно на руския агент и резидент радефф,- да ще произвеждаме и изнасяме оръжие до пълният разгром на фашистката му рассия, с българското качествено оръжие . Да живее свободния свят без руски фашисти
73
2
 
3
 
! Отговори
минавам преди 2 години
До Ямболски ZV цървулТи не си ***, а валенка. Лапта де :)
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти пилот на селскостопански аероплан ли си бе цър вул? Що си станал военен ?.военните убиват на война , а с какво оръжие няма значение.
71
2
 
13
 
! Отговори
минавам преди 2 години
Аве фърчащия миротворец, а да продаваме може ли? И ако на твоя колега Ерголям му скимне да си анексира Кърджалийската кааза, пак ли такива хенералски ще ги плямпаш, "не ни давайте оръжие, защото само ще умират повече хора"?
70
11
 
2
 
! Отговори
sdsd преди 2 години
Пиар или не, това е правилната стратегия !
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разпускай армията! НАТО ще ни пази. Не ни трябват нови оръжия нито военни заводи!
68
10
 
3
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
Слава на Украйна в състава на руската федерация!
67
2
 
7
 
! Отговори
carnivore преди 2 години
Генерал, служил в натовските войски, /ял хляб от там/ клел се че ще служи и изпълнява, козирувал и доказал чсъпричастност към атлантизма, пораснал службата. Същия този човек в момента е за мир и любов, пацифист готов да намали общите жертви в една война които ще са примерно 2млн на 1млн ако ще този милион да е предимно на старци, жени и деца. Или докато е бил на служба е бил нагъл кариерен лъжец, или връща заемите на тези дето го направиха...колегата му същия да живее червената армия в БГ
66
2
 
11
 
! Отговори
този пак преди 2 години
си е разхождал костюма за сметка на бг фукарите. го пита Кой в ЕС го пита за каквото и да е.