За година кабинетът повиши пенсиите повече от Борисов за 10

Това обяви Александър Ракшиев
18 май 2022 15:50, Росен Стойчев
104
За година кабинетът повиши пенсиите повече от Борисов за 10

Искам да обърна внимание на пенсиите. Вдигаме минималната пенсия на 460 лв. Към април месец 2021 г. тя беше 300 лв. Г-н Борисов вдигна минималната пенсия със 100 лв. за 10 години.
Още по темата
За година и половина вдигнахме пенсията повече от Борисов за 10 години. Това обяви пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Продължаваме промяната" Александър Ракшиев.

"Кризите, които заливат България, се роят една след друга. Кабинетът "Петков" показва, че правителството се справя. Показваме го и с антикризисния пакет, който ще бъде представен. Една от целите на нашите действия е да въведем справедливост в пенсионната система. Ако действителност в момента има все още несправедливост, съм сигурен, че колегите ми ще направят така, че всеки да получава справедливо спрямо приноса си",  заяви Александър Ракшиев.

Той уточни, че целият пакет от антикризисни мерки ще се финансира от средства, които са събрани над бюджета.

По думите му българските граждани ще могат да усетят помощите от държавата в няколко направления - зависи дали са работещи родители, дали имат автомобил или са ползватели на топлоенергия.

"Социалното напрежение в момента е високо. Обществото ни не може да поеме въздух, но се надяваме, че с този пакет от антикризисни мерки, както и с възстановения диалог между правителството и превозвачите, ще дадем спокойствие на гражданите, че работим в техен интерес", допълни Ракшиев.

Според него има събрано напрежение в коалицията, но то е предимно в междуличностните отношения. За предложението за нулева ставка за хляба Ракшиев каза, няма как да се сложи 0% ДДС, тъй като ЕС няма да го допусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Cobra преди 1 година
Не знам с колко е повишил пенсиите, но инфлацията със сигурност е повече
91
0
 
2
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Чии пенсии вдигнаха най-много?На скътавките, на укриващите доходи. Наистина ли има държавник, който да вярва, че осигоряващите се на минимална заплата наистина взимат такава. Ако вярват на това значи са невежи. Още толкова се взимат недекларирани. За да се спре със сивата икономика най-малко увеличение трябва да има за минималната пенсия. "Умните "раздавачи на пари явно ги устройва сивата икономика.
90
2
 
0
 
! Отговори
Joana преди 1 година
При тия ненормални геополитически и икономически условия, всички постижения на правителството могат се считат за свръхуспешни!!! При единственото аналогично изпитание през 2013г., когато цените на енергоносителите скочиха драстично и хора се самозапалваха от безсилие да си платят тока и горивата, Борисов се измъкна като мишка с поданатето на оставка.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Борисов изобщо не е повишавал пенсиите са швейцарското правило по 1.8 срам и позор
88
1
 
2
 
! Отговори
Абонимем преди 1 година
Браво
87
3
 
3
 
! Отговори
Георгиев преди 1 година
До Продължаваме лъжите -------------- Много си прав ! Освен това трябва да се вземе предвид, че за прословутите "лоши" 12 години управление инфлацията беше - ОБЩО в размер на 10-12 %, а сега само за една година тя е 14,4 % (официално), а неофициално е над 35-40%. ТОВА Е ИСТИНАТА !
86
2
 
3
 
! Отговори
Продължаваме лъжите преди 1 година
Този кияк кокто и вчера Дедо Лъжо (Кирил Петков) пак мамят и манипулират хората с мазна усмивка. А истината е следната : На 01.07.2009г., когато стартира управлението на ББ, минималната пенсия съгласно НСИ е 137 лв. В края на управлението си през месец май 2021г. размера на мин.пенсия е 360 (300+60 добавка=360)лв. Тоест нарастване - 263 %. Цифрите при некадърниците са следните - 360 лв когато взеха властта, сега ЩЕ БЪДЕ (а дано)- 467. Това е увуличуние само 29,7%. Лъжци и мошенници - нищо друго!
85
1
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Бончо 83 И Бойко взимаше кредити , но ги влагаше разумно за доброто на държавата. Не ги раздаваше на калпак.Спазваше стриктно фискалната дисциплина.Роден държавник.
84
3
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Не е важно колко е голяма пенсията , а какво мажеш да си купиш с нея. С пенсията при Борисов купувах два пъти повече храна , от сегашната "голяма " пенсия при Кирчо.
83
4
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Не сме търпяли 12 години, а си живеехме спокойно! С тези мало. умници не знаеш утре какво, ще стане! Само хвърлят някакви безумни обещания и се хвалят, че много добрини са направили за нас! Явно искат да им целуваме ръцете, за хаоса и мизерията, които ни докараха!
82
4
 
12
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Правителството и самохвалеца Киро да каже колко дигнаха тока, горивата и всички стоки за една година и да ги сравнят с тези по времето на ГЕРБ. Колко повече кредити изтеглиха за тази година При Бойко това нямаше да се случи дори да управляваше още 10години. На *** ли говориш Кириле?
81
3
 
11
 
! Отговори
Му ха ха преди 1 година
А цените повече от целият пеход
80
1
 
10
 
! Отговори
До80 преди 1 година
Такива изтъркани заключения може да бъдат правени само от напълно деградирали профани.
79
1
 
10
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Тия лъжат за 20%за вдигане на пенсиите, реално се вдигат с 4%,вадят 60лв от пенсиите и върху останките дават 10% и после добавят 60лвПримерно пенсия 370+60лв добавка е 430,досега,от юли само върху 370лв дават 10%,вместо 6%по швейцарско правило370+37=407+60 добавка става 467,тоест вдига се с около 37лвКакви 20%,лъжци долни
78
0
 
11
 
! Отговори
А реалната стойност? преди 1 година
Удобно забравяте, че в този период имаха значително по-голяма покупателна стойност!
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байко Барисав даваше само на Путин.
76
2
 
12
 
! Отговори
Бончо преди 1 година
Правителството увеличи нивата на взетите кредити спрямо Борисов няколко пъти само за една година.
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И останалите цени се повишиха както никога до сега и като теглиш чертата какво излиза под нулата
74
3
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Кабинетът колко е инфлацията Кабинетът защо не обърнете внимание на цените на енергоносителите Кабинетът оставка и РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВАС
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това се вика ПРОМЯНА !