Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде

Примерът на страната помогна на ЕС
20 май 2022 11:45, Росен Стойчев
539
Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде
Снимка: БГНЕС

„Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце.

Още по темата
Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много - българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, нито едното не се случи”, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Според премиера България е показала ясна позиция по въпроса с газа. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „Ние не сме срещу някого, но сме за спазването на договорните отношения. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма намерение да се поддава на чужд натиск”, посочи министър-председателят.

На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му дойде относно позицията на еврокомисаря Оливер Вархеи, който очаква България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Живеещ на. Запад 329.............Защото русофилите обичат България,и не са я напуснали.
397
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ***, кой те слага в сметките си въобще и кой се интересува от теб? Целият свят знае, че си куче на каишка и лаеш, когато господарите ти от САЩ ти мятат саламче. И че за нищо не ставаш.
396
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся плащате данък ПростоКиро 30%, а газа е па руски
395
2
 
31
 
! Отговори
London преди 2 години
И как да не се подаде...Нали ти сега плащаш на Гърция 130% ..Гърция плаша на Русия 100% като 305 си слагат в хазната ...Абе хората разбират от елементарни сметки.Ти твоето сертификатчи за 1 г отHarvard си го мушни в и англиският ти не е англииски ..***
394
4
 
23
 
! Отговори
разбрах преди 2 години
най-сетне. Продължаваме Поддаването на извъневропейски интереси. Щото другите европейци се поддадоха на Путин и вече плащат в рубли . Но ние не се поддаваме.Наша гордост-да му сложим снимката на тази алея от соца.
393
3
 
21
 
! Отговори
разбрах преди 2 години
най-сетне! Продължаваме Поддаването на извъневропейски интереси. Щото другите европейци вече плащат в рубли на Газпромбанк. Но ние не се поддаваме като тях.
392
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали пак му купувате газта на Путин, но чрез прекупвачи, по-скъпо, как да не сте го зарадвали.
391
3
 
26
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
браво кире-имаш характер,виж немците-клекнаха пред путин -и разрешиха плащанията в рубли-слабохарактерна нация,и петрола купуват от русия,едно говорят-друго правят и икономиката им дърпа като локомотив,НОООО ТИ КИРЕ ПОКАЗА КОЙ ИМА ГОРДОСТ,Е НА НАШАТА СМЕТКА АМА ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА,БЕЗ ЖЕРТВИ НЕ МОЖЕ
390
7
 
5
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 2 години
А стиа сти *** нападали беее - Кирето е наши момче беее...
389
2
 
18
 
! Отговори
Тест преди 2 години
Няма нищо, други ще го зарадват... На наш гръб :)
388
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва отново играе кууррвачката на Германия и Италия приема плащанията в евро и лъже че плащали в рубли. Целта е да предизвика брожения в ЕС и в същото време да си прибира валутката.
387
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляват ни продажници,после се чудим що бил скъп хлябът...
386
3
 
38
 
! Отговори
555 преди 2 години
Какви Германия и Италия? 20 европейски фирми са открили сметки в рубли в росбанк и още 14 са подали документи за одобрение за получаване на руски газ, а ние пък можеше да зарадваме Путин но не го направихме. Ехххх Петков , политиката не е за всеки , трябва дълго да се чиракува и най-вече с мисъл за доброто на народа.
385
2
 
32
 
! Отговори
До 555 преди 2 години
Много си прав. Само, че на него не му е нужно да прави нещо за да срине икономиката ни. Ние си имаме министър-пред(сед)ател, който се справя блестящо с тая работа. И заглавието на статията трябва да се чете: Петков можеше да зарадва България, но зарадва американците вместо това. Всички останали страни, освен пуделчета като Кирчо-продажник, си купуват руски газ, а ние опъваме смирено шия на фона на унизителното раболепие на до дъно корумпираната ни политическо-мафиотска класа.
384
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
slatkis ah bilyano pepelyanoo
383
2
 
29
 
! Отговори
железен преди 2 години
Порномяната ще се бори до последния жив българин.
382
1
 
19
 
! Отговори
555 преди 2 години
Путин би се радвал да ни се срути икономиката и да настъпи жестока бедност , та да се научим какви ръководители да си избираме.
381
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как може Германия и Италия да плащат по правилата и да са добре пък ние да сме зле, като не се поддаваме?
380
2
 
8
 
! Отговори
перко преди 2 години
КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН!!! !
379
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какво не се подаде бе, че не разбирам? България е в ръцете на ЦРУ и ще прави това, което и се каже. БТК, Нова ТВ и ТЕЦ Марица 3 вече са собственост на бивш шев на ЦРУ, толкоз. Така, че Киро инсталиран от тези служби ще тупа топката, докато не ни вкара в американската кошара и не пусне макетата в ЕС. После ще си го дръпнат и ще сложат следващият агент. Българио, за теб ли те умряха? Сменихме султана с Обама.