Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде

Примерът на страната помогна на ЕС
20 май 2022 11:45, Росен Стойчев
539
Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде
Снимка: БГНЕС

„Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце.

Още по темата
Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много - българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, нито едното не се случи”, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Според премиера България е показала ясна позиция по въпроса с газа. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „Ние не сме срещу някого, но сме за спазването на договорните отношения. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма намерение да се поддава на чужд натиск”, посочи министър-председателят.

На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му дойде относно позицията на еврокомисаря Оливер Вархеи, който очаква България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
1
 
23
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
И аз може да зарадвам ППромяната, като гласувам за нея, но повече няма да се поддам.
377
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече нагледно може да се види до какво води израстването и разбиранията , която има джендърската политика - арогантност и самозабравяне! Този *** да си ходи в Канада! Оставка веднага!!!
376
1
 
37
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Браво Кирчо. В същото време Италия и Германия се разбраха с Русия да плащат газ в рубли. Браво още веднъж Кире, браво некадърна подлого! Ай да си събираш партакешите и да се пръждосваш откъдето изпълзя!
375
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
420 Защо все още не е изгонена Митрофанова? Преди се оправдавяха, че заради моряците ни я държат. БСП манипулира Киро и Байдън. Смях.
374
15
 
4
 
! Отговори
И така преди 2 години
Браво Кире! Мутрафонова е "щастлива" и най-накрая може и да си замине обратно в раша. Поздравления!!!
373
0
 
27
 
! Отговори
Каскетя гошо преди 2 години
Сега чак всичко ми се изясни . Путин лично се е заел Кирчои постоянно му пречи и затова била цялата криза и инфлация . Знаех си че друг му пречи на премиерина ни.
372
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия и Италия откриха сметки в рубли, но шпионинът маймуньо се пъчи в гърдите и обрича народа на гибел
371
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласили се на новите схеми за плащане на газ: Германия, Италия, Франция, Австрия, Унгария, Северна Македония. Разглеждат се нови схеми за плащане с Русия: Румъния, Гърция, Белгия, Швейцария, Хърватия. Отказали са да плащат с рубли: България, Полша, Холандия, Дания, Латвия, Финландия, Великобритания, Чехия, Литва, Словения, Естония.Най- бедни сме и още по занапред ще пропадаме. А богатите страни - си гледат първо своята икономика и интерес. Продължаваме Падението!
370
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо тръгнал на мъж да се прави за сметка на народа.... Аре обратно в Канада, некъдърник... Като те е страх от големите батковци защо се натиска да ставаш МП на Бг...
369
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире както е казал поета "ще висиш със страшна сила". По-голям предател на българските интереси никога не е имало. Ще виснеш скоро Кире - народната любов иде и в Канада няма да се спасиш!
368
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова се е захласнал да се хареса на господарите, че е забравил за какво е избран.
367
6
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Радев, колкото и да го не харесвам, зададе много логичен въпрос на правителството: ЗАЩО САМО НА БЪЛГАРИЯ И ПОЛША СПРЯХА ГАЗА? А На Кирил може да му се каже - Кириле, стига си се бил в гърдите! Вратата е ей там.
366
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия и Словакия са открили сметки в Газпромбанк, по които ще заплаща доставките на газ. Защо България не го направи, си отговорете сами.
365
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не съм избирал Кирчо. Новини ще спра да гледам заради него. Той не е променил говоренето си след като стана премиер, същия си беше и на предизборната кампания. Омразата към ББ ли заслепи разума на хората или отчаянието им?! Словоблудство
364
2
 
28
 
! Отговори
Трагико-комедия преди 2 години
"Дали да си замълча и да ме помислят за glupaк или да си отворя устата и да разсея всякакви съмнение по въпроса". Тоя glupaк не е чел Марк Твен и за това не се сеща да си затвори човката. Той дойде на власт с клизма и половин доверие да пребори корупцията, а се оказа един американски шпион и ***. Полша се е запасила с 67% газ, а ние със 17% и сега ще го духаме. Всички големи фирми си плащат като поп на руснаците само Киро-канадеца ербаб. Ако не го изритаме на часа тоя ще ни закопа окончателно
363
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова елементарно бръщолевене от премиер не бяхме виждали досега и това видяхме. Срам за България
362
1
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Като чета последните коментари,явно има напредък в мозъчното пространство на българите..Бавно,но славно и сигурно,се връща нормалното съзнание.
361
2
 
29
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Тоя на коя планета живее ? След показното наказание над Полша и България, ЕС разбра че Русия вече не се шегува и почнаха чинно да откриват рублови сметки в Газпромбанк.
360
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне се отървахме от руската газ. Браво на Киро.
359
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъди толкова сигурен,че твоето правителството няма да падне Гладът и мизерията са много силни.