Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
1
 
9
 
! Отговори
мотото му е преди 1 година
Който краде,зло не мисли
472
3
 
20
 
! Отговори
тя преди 1 година
Петков ти пак не си в час Стига с твоите измислени хипотези , не разбра ли , че в България има хора , които харесват Русия и не ти е виновен Путин , че борбата ти с корупцията нещо не върви !
471
1
 
0
 
! Отговори
Vans преди 1 година
До Анонимен Български!
470
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
а защо не се веят американски знамена питам ?????????????? голям пропуск
469
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че са ви избрали не означава че много хора не подкрепят русия
468
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ти американски ли искаш да виждаш или канадски?
467
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш в Канада!
466
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е странно че се веят руски знамена. Защото от 15години Москва определя кой ще кара влака в България. Последните една две години изпуснаха нещата.
465
5
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
На общината се вее украинско. Защо, Кирчо да не вее и руско знаме? А, щом му пречи да се маха от МС.
464
11
 
6
 
! Отговори
Ген Иван Колев преди 1 година
Русоробите да го ... целия
463
4
 
16
 
! Отговори
СТРАННИ ВРЕМЕНА преди 1 година
Опозицията странно развява руски знамена, щото "редовното правителство" развява украински. Страшното е, когато се развеят българските знамена - единственият ти коридор ще е към американското посолство - да си вземеш последния хонорар.
462
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В стремежа си да се отървем от онова корумпирано гове-до, се нацепихме на тези момченца и момиченца, които наистина не знаят, в каква реалност се намират. Дано по-скоро се разкарат, защото държавата отива на кино.
461
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безродник и национален предател. Да лежиш доживот дано.
460
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай да не ти се вечт със знамена Z, че тогава никой няма да ти прости просто Киро!
459
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин 510----------В Русия телефоните не са проблем.Даже произвеждат висококачествени ай-поди със свои процесори! Гледай руска ТВ и виж с какви машинки разговарят! Но за главички като твоята телефончето е висш критерий за прогрес! Я ми кажи английски, немски, шведски, френски марки висок клас! Вчера гледах руски атомниледоразбивачи - малко по-сложни за направа от телефончета! Ще съкратят пътя от Европа до Япония, Корея, Китай с 6000 км! САЩ имат два и то дизелови, единият едва плава!
458
2
 
5
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Или руски ботуши или американски лаборатории експерименти .лошо за мошениците е да има ред и добри заплати .
457
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой понадолу писа че 80% били за Русия. Мечтател. 80% от какво? Ако е 80% от симпатизантите на копейкините партии си прав.
456
3
 
1
 
! Отговори
До анонимен 516 преди 1 година
До предния--------А ти с какво преуспя в живота? Поне ще разбера кой какво разбира под успех!
455
4
 
13
 
! Отговори
Хахх преди 1 година
Краваря пак си показа любивта към кравите.
454
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сам съм си виновен - гласувах за новата партия, за да се отървем от онзи безподобен *** и наглец! От трън на глог! И се размечтах за "Глок"! Този е глуповат и слушкащ леля си Херо! Ще ни докара големи бели! Продава оръжие на укрофашагите и лъже! Минчо Христов подозира, че е уговорил с "Шеврон" търсене на шистов газ в Добруджа! Пита, ама отговор - никс! А ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! ВЪН!