Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
2
 
19
 
! Отговори
Йоаким преди 1 година
Кире,Кире,то като ни заплюшат знамената от бензиностанциите ще запееш друга песен!*** си, ама да знаеш,поне нещо да научиш,че глада е по силен от тока!Жалка ***!
452
7
 
20
 
! Отговори
До Кирчо Пелтека преди 1 година
Ти гледай да не видиш под прозорците на къщата ти военни камиони със букви Z да минават в колона. Че тогава ще има да се обясняваш с накривена уста: "Ние ррработим иииновативно и мммислим диалогично " ....
451
10
 
25
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Продажник- 80 процента сме за Русия, не 20 бе, сладкар!
450
3
 
22
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
а ти заби украински знамена на булгарски държавни учереждаения ,странно правителство,поредната тъ..а статия за нищо
449
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
До българин,а ти г..а..н..ь..о,да не си преминал на ***.
448
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен===Гнусни,продажни,безмозъчни, антибългарски сороспийски ***!!!
447
18
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 507 Аз пък току що видях в един руски сайт (lenta.ru ако трябва да сме точни) да пише, че руснаците вече преминават на телефони с копчета!Но иначе Русия продължава да е "велика" и "самодостатъчна"!!!
446
5
 
19
 
! Отговори
A преди 1 година
Тоя *** киро къде видя руски знамена? Птост киро се води по правилара на манипулацията.
445
0
 
16
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Тролчета посинели, колкото и минуси да ми слагате, истината е факт! Енергията ви се изсипва в кофа без дъно! И това не променя положението в страната. Бедността е бизнес и той се води ср/у страната ни от много години! Ама сте слепи, за да го видите!
444
11
 
24
 
! Отговори
1 преди 1 година
До българин,аз пък гледах Руска телевизия,там също обикновените украинци са против комика,не искат да воюват с Русия,а верните на зелевски,паравоенни зверстват над хората,които са против,и не мога да разбера,тия от ЕС,които искат украйна в ЕС,с тези паравоенни организации,и нацистите от **азов**
443
13
 
28
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Костовото правителство съсипа всичко, което майките и бащите ни са градили!! Живея в земеделски район, в който имаше овцеферми и краварници; имаше буйни ниви, с каквато се сетиш земеделска продукция! Сега пустеят ниви; използва се стара земеделска техника. Съсипаха АПК-тата и уж на тяхно място направиха земеделски кооперативи, но нищо вече не е същото. В родния ми град имаше завод за багери и товарачи - също съсипан! Какво още искате?!
442
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са на ръба на оцеляването. Това явно в Харвард не го преподават. Скоро ще има гладни бунтове, а държавата лети с бясна скорост в пропастта. Лошото е, че вече и последната надежда за промяна угасна.
441
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме как станахме Швейцария под руския ботуш. Изнесоха златния резерв в Масква, и даже не се извиниха. Добре че е НАТО и ЕС че иначе Путин щеше да разруши Варна без да му мигне окото
440
19
 
32
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Петков, ти си уникално малоуууумен!!! Цяла България разбра, че ние нямаме никаква полза нито от нато, нито от ес!! Откакто си замина бай Тошо, запустяха фабрики и заводи, разпродадоха се на безценица или бяха разрушени! Имаме златни мини за милиарди, а в България нищо не остава от това злато!!! Можехме да станем най-малкото като Швейцария!! А къде сме сега?! Яко нагъзззени на ФАЩ!!! Това ли ви беше целта?! Робство до спукване!!!
439
19
 
20
 
! Отговори
Путин *уйло преди 1 година
Само пълна депутинизация ще оправи България
438
6
 
26
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
20 лв кило кашкавал над 3лв дизел, над 2 лв хляб токът щял да скача 100 % за дома, що за живот е това
437
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българинукраинската психоложка нека относно азовците да коментира
436
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубав ден на всички!Не одобрявам как толерирате цинизмите тук.
435
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 538:Проблемът е,че не опира до "русофилията" .По-надолу обиждаше всички българи без да споменаваш дали имали някакви знамена.Направих и снимка на поста ти.Аз не съм русофил,а ме обиждаш по неприятен начин.Твоите обвинения в русофилство са опит да прикриеш истинската си омраза към българите.
434
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО И УКРАИНСКИ ЗНАМЕНА.А КАКВИ ЛИ ЗНАМЕНА ЩЕ СЕ ВЕЯТ "УТРЕ"....