Сменят Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България

Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за поста
Обновена: 9 юни 2022 08:39 | 9 юни 2022 07:36, Елка Василева
334
Сменят Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г., съобщи Белият дом.

Сега номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън, който е роден през 1961 г., е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно управляващ посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник помощник секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това  заместник помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е бил и посланик в Хърватия, посланик в Хаити и заместник изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен в Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Носител е на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано има представа къде започва и свършва "Западното полукьлбо". Тежко му на човечеца. Париж, Хаити, а тук фронтова линия между девалвиралия запад и агресивната Русия. Три години почивка, относителна изолация и слаба америакнска политика в България. Очевидно България е определена за сферата на други, не-америакнски интереси.
267
0
 
6
 
! Отговори
Американски Посраник преди 1 година
Провалихме се! Не успяхме да прокараме либеро-амбреажната политика! Засега!
266
4
 
3
 
! Отговори
Шляпа говорить преди 1 година
Слави доказа, че чалгарите доминират в БГ и те определят Дневния ред, също показа чий слуга е, а от Д.П.С. за да не се объркат българите допотвърдиха и анонсираха официалното отиване на нови избори и въобще не става въпрос за Македония, по скоро ББР, БНБ, ДАНС, Прокуратура, Спортни федерации, всички лостове на Прехода по руски, но никога не е късно певачките-чалгари да отидат в Историята и да дадат път на Просветлението....
265
0
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Ами американските пенизи не вървят под носа на руснаците - мустафата го отнесе иначе няма как. Сег да го видим този новия - я барне македонския въпрос веднага отива правителството на кирето ...
264
0
 
3
 
! Отговори
мишо преди 1 година
Херо неможа да се справи с България и сега изпращат нов за тази цел. Слави Трифонов изгони Херо Мустафа с един единствен пениз, като срина коалицията. Откъде тази власт остава загадка. Ако някой знае , нека да сподели.
263
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом новия говори хаитянски креолски значи ще стане работата. Ще се оправим. Като в Хаити.
262
4
 
3
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
мандата и изтича, не я сменят
261
0
 
3
 
! Отговори
КИРО ЛЪЖАТА преди 1 година
МАЛЕ МИ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВЯ С ОРАЛНОТО. ТЯ ТАЗИ РАБОТА НЕ Е КАТО ОНАЗИ РАБОТА.
260
1
 
21
 
! Отговори
Мустафа се ПРОВАЛИ преди 1 година
Херо Мустафа се провали с бутафорното правилство на Кирил П. и е редно да си ходи и да даде отъчет за провала си. Целите не са изпълнени - РСМ не пусната към ЕС, оръжие пряко не даваме за Украйна, Шеврон не е почнал да добива шистов газ, а правителството рухва и постигнатите до момента "успехи" може да се сгромолясат. Забраната за самолете на Лавров беше просто последния натиск от Мустафа, за да отбележи една червена точка. Заедно със спирането на Руския газ, разбира се.
259
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вовата бутна посланика бутна и нашето правителство браво вова да разберат кой командва
258
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как, здрава ръка трябва, Хера много добродушна и не става.
257
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го посрещнем с домати.
256
1
 
20
 
! Отговори
баааа Пена преди 1 година
Сгафил е нещо тоя образ и за наказание го заточват тук. Само професор по лунните въпроси не е бил.
255
2
 
19
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Инструктажа му предполагам, че на северномакедонски са го правили ?
254
2
 
11
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Хайти- не работеща държава е, поне знаеме какво мислят американците за родината ни. Показателно
253
4
 
28
 
! Отговори
Танас преди 1 година
Този Хитмен от ЦРУ превърна Хаити от държава от 3-ия Свят в държава от 30-ия Свят. Българи, очаквайте земетресения, убийства на Президенти, Резиденти, процъфтяване на улични банди, градждански войни, нарко-войни, войни за храна, вода и прочие... . Да ни е честит новия Посланик (Генерал-губернатор) - Ин Год Уи Тръст !!!
252
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1923г.футбола е бил отркрит в България,2023г. го закриха.
251
4
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Гоите очакват покорно новият губернатор.
250
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език."Кажете му,че българите говорим хаитянски.Той там да си говори...ние само ще кимаме с глава и ще бъде разбирателство,мир и любов :D.
249
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На шаломец мяза.