Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБппИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
От герберски кратуни акъл не щем. Преди да коментирате първо погледнете във какво превърнахте страната за 12 години.Тоя пита ли са защо всички млади хора във трудоспособна възрас напуснаха страната.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига сте врякали,дошъл е денят в който се храни година,колко от вас няма да *преосмислят*веруюто си след като насреща има една мааалка пачка от милион да речем?Важното е накрая всичко да се прави *За полза роду*
35
0
 
4
 
! Отговори
дано преди 1 година
...се случи точно това.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40. Глу.пак, ще видиш ти в сряда колко сте. 2-3 хиляди най-много. И не говоря аз от името на народа, той си говори каквото вижда, ама зомбираните слепци като теб не искат да чуят.
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това некадърно правителство да си ходи , пропиляха надеждите на хората . Ако с покупка на депутати остане ще една агония за всички.
32
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тошко Йорданов,понеделника да преброи колко депутата има в ИТН. Да не се окаже,че са...останали само двамата с Балабанов.
31
7
 
11
 
! Отговори
Деляне, преди 1 година
Пращай доказателствата на Гешев,нали е ваш човек.Иначе си една жена каза на пазара.
30
5
 
9
 
! Отговори
Ще купят преди 1 година
колкото влезнат в пазарската количка!! на промоция са все пак хаха
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един продавал кон на пазара. Минал един купувач и каза"А, това не е кон, много са му големи ушите, прилича на магаре" и продавачът му отрязал ушите. Минал друг купувач и казал - "то това не прилича на магаре, защото са му малки ушите". Така, че ако ще прекрояване исканията си към РСМ, накрая никой няма да ни зачита за нищо. Само този, който има ясна позиция и я отстоява заслужава уважение. Вижте гърците-бореха се до последно 17 години, а днес са приятели с макетата и извичат изгода от това.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдел борба с корупцията има ли в България? Защо им плащаме заплати като не работят? Къде са службите? Как така уж купуването и продаването на гласове е престъпление, а хората си пазаруват на едро депутати? Та това е още по- престъпно. За 1 депутат са нужни 10 000 гласа, за да влезе в НС. Значи при 6 купени депутата имаме 60 000 купени гласа. Алоооу? Добре ли сте? Защо службите се скатават и не правят нищо?
27
5
 
9
 
! Отговори
Херо плюнчила пръсти преди 1 година
и брояла едрите суми тия дни, и директно в джобеца на коалицията, да има за закупуване на семки и бонбонки. Помощ ни оказват за демократизиране!!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 "Киро ментата не изпрати оръжие на Украйна, защото угоди на Путин." Мне, не изпрати оръжие, защото "коалиционните му партньори" заплашиха, че ще го съборят. Което те така или иначе направиха, макар и да бяха "другите" му коалиционни партньори (свидетелство колко много руски лимонки са наредени там).. Той още тогава трябваше да действа решително. Сега пак не е късно, но вече така или иначе правителството едва оцелява.
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делян лъже. В Бефтохим се използва и петрол Брент. Около 30%.
24
9
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Щрангов. Баси, какъв наивен глу.пак си? Какви кранчета, какви фантазии бръщолевиш? Свали тези розови очила, за да разбереш и ти, че Плоските Палячовци съсипаха държавата само за шест месеца. Огромната част от българите го разбраха.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами за жалост парламента се е превърнала на бит-пазар,място където се копуват употребявани и използвани стоки,ама то всъщност между хората вътре и употребяваните стоки разлика няма!
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 Затова ще изтече в канала, след като свали ветото. Той затова е там, където е.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези умните и красиви ни ги натресе вдигнатия юмрук. Сега същите тези дето ни ги насадиха вдигат юмрук на бащицата си.
20
8
 
11
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Няма да си купят депутати, ако им трябват 12 ще купят 10 или 11, за да прехвърлят вината на ИТН и компания, няма да вземат 12 или 15,, защото в държавата няма пари и за 2023 няма да има пари дори за пенсии. Сега искат да излязат чисти, тия маскари. Радев ги усети, защото служебното правителство трябва да управлява след техния популистки потоп. Ако аз съм партия и ми предават властта след такава прогнила ябълка, като ПП, ще бягам с 200, кризите тепърва почват. Тепърва ще се оценяват щетите от ППъ
19
6
 
12
 
! Отговори
от ФАЩ са подготвили преди 1 година
за всички предатели по 100 хилядо леа. Да има да си купят гарсониерка в Овча Купел. В криза сме все пак.
18
3
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Слаффчо да сложи на всеки депутат от ИТН...охрана и то денонощна,та като дойда с торбата с...парите,гардовете да ги прибират и да му ги дават...лично. Така поне Славчо малко да...живне.