Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБППИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
14
 
! Отговори
Мечтите на преди 1 година
Делянчо загасват ! Няма да папка от еврофондовете ! Няма !
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има две мафии: Червената, на РУСНАЦИТЕ, ДС, Радев, Янев, Нинова, Копейкин и мутренската, на Боко. Червената мафия си доведе Петков, за да го използва като "западно" прикритие, за да овладеят отново власттта в държавата, и като контрапункт на мутрата/неевропееца Борисов, от когото да си върнат упрвлението. Петков беше предвиден като инструмент за отстраняването на Борисов, след което доброволно трябваше да си тръгне, когато му наредят. Оказа се, че той повече не иска да слуша Радев.
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 Лукойл е и руски, ако не знаеш. Киро ментата не изпрати оръжие на Украйна, защото угоди на Путин.
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗБОРИТЕ СА ПРОПОРЦИОНАЛНИ, А НЕ МАЖОРИТАРНИ. ОТЦЕПНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ НС. ТОВА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ МОРАЛНО. КОЛКОТО И ДА ПЛЮЧТ ТОШКО, ТОЙ В ЕДНО Е ПРАВ- В НС ДЕПУТАТИТЕ СА НИКОЙ, ТЕ СА ТАМ ЗАРАДИ СЛАВИ ТРИФОНОВ. НАРАДЪТ ПОЗНАВА НЕГО, А НЕ РАДУЛОВ, РАДОСТИН И НЕ ЗНАМ КОЙ СИ. ТРЯБВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ГЛАСУВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА- ОТЦЕПНИЦИТЕ ДА СА ВЪН ОТ НС, А НЕ ДА СЕ ПРИКРЕПЯТ КЪМ ДРУГА ПАРТИЯ. ТОВА ИЗКРИВЯВА ВОТА НА ХОРАТА. ДАЛИ НА ТЯХНО МЯСТО ЩЕ ВЛЯЗАТ ДРУГИ ДЕПУТАТИ ОТ ПАРТИЯТА Е ?
13
9
 
14
 
! Отговори
От посолството ФАЩ преди 1 година
Изкарвали куфарите с валута за закупуване на още колкото депутата трябва за да се надупим и да свалим ветото на Макетата и да си продадем и историята. И тогава съвсем нищо няма да ни остане. Говори се че леля Веро Густафа лично ескортирала куфарите
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство и парламент се провалиха. Безотговорно е, депутати са се продават и да прелитат от партия, в партия, под прикритието "независими". Толкова по-зле за гражданите, които все още, не са изхвърлил безпринципната коалиция, начело с ПП, от властта. Протести, оставки и избори. ПП са вредни за България.
11
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме развита държава, както от третия свят, прокуратурата отдавна щеше да разследва този пазар на депутати баш в парламента.
10
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Делянчо важното е че Киро Простото громи Русия а това че рафинерията Лукойл преработва петрол сорт Урал чиято цена е между 70-80 долара на барел са малки подробности,важното е че Тъъпото наказва Русия!!!!
9
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как вота да не мине щом 80% от хората го искат! Вселената си знае работата! Това е по-силно от пачките на Киро и Кокор!
8
8
 
5
 
! Отговори
Делянчо, преди 1 година
Не разбрах,ти сега предлагаш ли се?
7
7
 
10
 
! Отговори
Вотът НЯМА да мине преди 1 година
И новата коалиция ще се размине
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На продалите се депутати и тези които възнамеряват да се продадат, само имам да им кажа едно - кармата е бич!
5
17
 
16
 
! Отговори
Йордан Шангов преди 1 година
ГЕРБ-ерчетата и ДПС-арчетата, треперят от страх и са в паническо разстройство, защото едно по едно кранчетата се затягат и настъпва глад за тях и техните обръчи от фирми.Време е да променим, България с нов морал в политиката!
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и прокуратурата отдавна е купена, прекупена, отдавана под наем, пращана като подарък в услуга на заможни политици и бизнесмесни.... даже имаше някаква дума за това, обобщаваща всичко...
3
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазаруването е депутати е толкова отблъскващо, че на следващите избори ще гласувам за Копейкин!
2
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъга! Бог да пази България!