Румен Радев започнал да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС

Опитвал допълнително да налива вода в мелницата на опозицията
224
Румен Радев започнал да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС. Това коментира Мирослав Иванов, който е временно изпълняващ длъжността председател на НС пред bTV.

“Аз уважавам господин Радев, това е добър президент. И за мен е странно как след като 2 години неговата реторика против модела на "ГЕРБ" и президентът трябва да обединява, напротив, той не се явява като обединител. А изхождайки от големия си авторитет, се опитва допълнително да налива вода в мелницата на опозицията“, каза Иванов и добави, че според него действията на Радев водят до позитиви за опозицията.

Още по темата

Вчера президентът заяви, че "Кирил Петков е премиер на България, а не куриер на Франция за Северна Македония".
По думите му България е трябвало да изработи свое предложение за решаване на проблемите на Северна Македония, а не да внася чуждо и то „без да заяви позиция". Според президента е неприемливо и да се прехвърля цялата отговорност върху Народното събрание.

Иванов коментира, че българското правителство няма да поема никакви ангажименти, без да бъде дадена зелена светлина от Народното събрание.

Това означава  да бъде приета декларация, че се дава зелена светлина за действие на правителството да подпише един или друг документ.

"Към момента френското предложение се намира в комисията по външна политика. Оттук най-логичното нещо, което следва да направи, е да се извика на изслушване министърът на външните работи, който следва да даде отчет на Народното събрание какво е свършено за тези 6 месеца и половина в посока преговори. Каква е договорната рамка такава, каквато те я виждат и вече самата комисия може да изследва и да излезе с доклад какво и как се случва и може да бъде внесен проект за решение или декларация в Народното събрание, което вече, самото Народно събрание, да прецени дали да одобри, или да отхвърли. По този начин да даде, или не зелена светлина на премиера да подпише да подпише официален документ за вдигане на ветото“, обясни Иванов.

Той коментира и избора на председател на НС след предсрочното освобождаване на Никола Минчев.
Иванов обясни, че това ще е човек, одобрен от коалицията, а постът за самия него не е самоцел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Мошениците от ПП бяха легитимира и и овластени от него , да им бере гайлето
186
1
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО! преди 1 година
В момента левите във Френския парламент внасят вот на недоверие срещу правителството на Макрон. В парламента им са общо 577 депутати. Левите имат 131. Ако този вот мине на 5 Юли, и бъде подкрепен от другите партии, значи ли това, че има нова коалиция във Франция? Мирославе, толкова сте елементарни, че не можем вече да ви търпим. Просто изчезнете. Твоята годеница я опипват по стълбите, а ти си траеш. Това сте вие. Б-е-з-п-р-и-н-ц-и-п-н-и П-р-о-д-а-ж-н-и-ц-и.
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента Радев е най- стабилния политик в страната, с най- висок рейтинг. Говори с всички прогресивно мислещи в страната. Има много достойни хора, и в ГЕРБ, и в ДПС, итн, БСП. вредно е хората да се противопоставят един друг. мошеницити и лъжците, к се заиграват с бъдещето на страната нямат място в политиката. Не бива да се позволи холивудските екшъни да ескалират.
184
4
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Радев едва сега си даде сметка какви хора е вкарал във властта. Един kypвар, който само знае да лъже, още един, стар ерген (защо ли е такъв), който само се кокори и също лъже, още някакви, които не знаят на кой свят са. Даде си сметка, че тези хора го злепоставят. Ама късно е, той беше човекът, който разбута цялата държава! През лятото на 2020 вдигна юмрук, наруши Конституцията. Според нея той няма право да взема страна, но го направи. Ами това е. Който сее ветрове - жъне бури!
183
1
 
2
 
! Отговори
F1 преди 1 година
Разбираемо , Пълен Провал се *** , кирчо вдигна държавнию аероплан щото имал проблеми с неговия. Ама и това не помогнало, останал само с гъзобарането. Момата като всяка недое-ана булка се сгоди за друг.
182
2
 
7
 
! Отговори
юмрукО преди 1 година
Когато вдигаше юмруци, за да се качат на власт, беше прекрасен, сега, когато ги критикува /според мен основателно/ става Гербаджия... кофти е когато палачинката се обърне... и е нормално да те критикуват, когато управлението ти е копи-пейст с това на предишното, което си дал заявка да "изчегърташ"...
181
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не е баш тъй ама карай да върви! То всеки дето вижда истината, че пепетата са мошеници, крадци и лъжци е или мафиот или е гербаджия или и двете. Време е за Възраждане!
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАЗГЕЛЕ, УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ ОТ ХАРВАРД РАЗКРИХА САКРАЛНАТА ТАЙНА, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО РЪКОВОДИ И ОСЪЩЕСТВЯВА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА СЪОТВЕТСТВИЕ С КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ, КОЕТО ОЗНАЧАВА В СЪОТВЕТСТВИЕ С ВОЛЯТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ЧЕ ВСЕКИ АКТ НЕ В СЪОТВЕТСТВИЕ С ТАЗИ ВОЛЯ Е НЕЗАКОНЕН !!!
179
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев започнал да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС .... Мутрошапкаря се ocpa тотално с измислените харвардци и сега се чуди как да се отърве от тях. Руското посолство и лично другаря Путин са много разочаровани от него.
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен На натовски генерал седнали да кроят клевети как бил руски шпионин... назначен от Решетников :)))
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мутри вън, вън, вън"... Както казваше другаря цар - Вервайте ми.
176
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия лсополанковци да се измитат вече, че направиха доста поразии. На всичкото отгоре се представиха много разгащени. Този любовен триъгълник между кирчо, Лена и Мирослав прилича на холивудска сапунена опера. Лена сложила пръстенчето на баба си и прави демонстрации, за заблуждение на масите. Пълен цирк. Да се измитат час по скоро.
175
0
 
13
 
! Отговори
хрт преди 1 година
Това значи единствено, че сте прекалили с простотиите и некадърността! Сгъвайте цирка и по пътя!
174
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На натовски генерал седнали да кроят клевети как бил руски шпионин...всъвсем изперкахте.По-добре си измислете как са го подменили и това е двойника му.Може и да се върже някой.
173
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 190:Срига с тези теории на конспирациите.Какъв руски агент бълнуваш?Имаш ли доказателства?Кога Радев се е изказвал в подкрепа на Русия?Никога.Спри да си измисляш.Радев ако е руски шпионин значи ти си рептил.
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление много млади и интелигентни хора почнаха да се интересуват от политика преди 5 години. И вярват, че БСП могат да са двигател на промяна и стожер на демокрацията. Очаква ги огромно разочарование.
171
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам, защо някои се правят на изненадани? Радев е ясен от ден 1. Руски агент до мозъка на костите. Въпреки това, някои десни го припознаха с гузна съвест. Смешно е да се гледа от страни, жалко е за държавата.
170
3
 
12
 
! Отговори
решетников преди 1 година
ами крайно време беше да влезе в час фигуранта
169
1
 
11
 
! Отговори
Ленчето преди 1 година
Укротявам Кирчо със старп-он! Това му е любимото! Ако е уморен и непослушен го оправям с камшика!
168
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питам аз, българската Люински Лена, може ли, хем да е във властта, хем да обслужва премиера? Американката поне, бе стажантка. Защо уволниха човека от НСО в парламента? Заради камерите, които ги уличават. Но пък се намери друго видео. Позор.