Румен Радев започнал да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС

Опитвал допълнително да налива вода в мелницата на опозицията
224
Румен Радев започнал да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС. Това коментира Мирослав Иванов, който е временно изпълняващ длъжността председател на НС пред bTV.

“Аз уважавам господин Радев, това е добър президент. И за мен е странно как след като 2 години неговата реторика против модела на "ГЕРБ" и президентът трябва да обединява, напротив, той не се явява като обединител. А изхождайки от големия си авторитет, се опитва допълнително да налива вода в мелницата на опозицията“, каза Иванов и добави, че според него действията на Радев водят до позитиви за опозицията.

Още по темата

Вчера президентът заяви, че "Кирил Петков е премиер на България, а не куриер на Франция за Северна Македония".
По думите му България е трябвало да изработи свое предложение за решаване на проблемите на Северна Македония, а не да внася чуждо и то „без да заяви позиция". Според президента е неприемливо и да се прехвърля цялата отговорност върху Народното събрание.

Иванов коментира, че българското правителство няма да поема никакви ангажименти, без да бъде дадена зелена светлина от Народното събрание.

Това означава  да бъде приета декларация, че се дава зелена светлина за действие на правителството да подпише един или друг документ.

"Към момента френското предложение се намира в комисията по външна политика. Оттук най-логичното нещо, което следва да направи, е да се извика на изслушване министърът на външните работи, който следва да даде отчет на Народното събрание какво е свършено за тези 6 месеца и половина в посока преговори. Каква е договорната рамка такава, каквато те я виждат и вече самата комисия може да изследва и да излезе с доклад какво и как се случва и може да бъде внесен проект за решение или декларация в Народното събрание, което вече, самото Народно събрание, да прецени дали да одобри, или да отхвърли. По този начин да даде, или не зелена светлина на премиера да подпише да подпише официален документ за вдигане на ветото“, обясни Иванов.

Той коментира и избора на председател на НС след предсрочното освобождаване на Никола Минчев.
Иванов обясни, че това ще е човек, одобрен от коалицията, а постът за самия него не е самоцел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поклон пред българския Президент господин Радев!
146
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Само ГЕРБ Точно ГЕРБ бавеше доколкото е възможно пускането на Интерконектора с Гърция. Искаше хем да угоди на Путин, хем да прави нещо уж за Запада, за да видят, че не е против европейското ни бъдеще. Всъщност работеше за себе си, не му дремеше за нищо друго. За справка, това правителство, след като си го постави за приоритет, направи нещо, което Борисов с години отлагаше, за няколко месеца.
145
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирко, ти си гледай баджанака и внимавай да не закачиш някой кабел с рогата.
144
6
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ако Радев е независим още може да се задържи,но това говорене за премиер е скандално и може пресрочно да му бият дуспата или това иска...
143
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Чорапко, най-накрая свали маската. Не съм вярвал, че може да падне толкова. Съжалявам от дъното на душата си, че дадох гласа си за него. Явно дсста хора е заблудил, но в края на краищата показа същността си!!!
142
7
 
9
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 1 година
Ако не ви бяха построили компресорни станции, знаеш ли кога щяхте да мечтаете за азерския газ! Затова и "русофилите" газ пикаят срещу Борисов! Те са свикнали да са наведени!
141
2
 
13
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Е....мамата на държавата и сега се чудят как да напуснат управлението, ама всички да излязат чисти! И Радев дето ги докара, защото след тях и потоп, а управлявай източена държава. Догодина няма пари за пенсии от популизъм, ако си ПП я управлявай 2023, без пари, няма ли да бягаш панически? Слави като видя, че за 6 месеца съсипаха държавата, как няма да се оттегли? Как ГЕРБ да иска да управлява след потопа на ЖанВиденов 2? Има ли пилот в самолета?
140
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков от БСП на 18 юни т.г. тоест вчера каза: Радев е най-голямото ми огорчение в политиката.Застанахме заедно на площада. Въпреки различията ни. Останах над 200 дни. Направих го заради институцията, за България и за Радев. Съжалявам само за последното.Днес същата мафия атакува друга институция - Народното събрание и председателя ни Никола Минчев.Една и същия мафия. Един и същ президент. Едни и същи хора на площада. Този път без президента." Протеста онзи ден беше от хора на ПП и ДБ Хахахаха
139
2
 
12
 
! Отговори
Мирослав Пиколото преди 1 година
Миро Иванов е пиколо на Киро. По време на изборната кампания слизаше от задната врата, затичваше се до предната врата на автобуса и здрависваше баджанака Киро все едно е местен и посрещач. Пълна трагедия, хора! То даже не е смешно. Жалко е за България.
138
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя слънчасал ли е или просто се стахува за работата си. Пак ще трябва да се качва и слиза от автобуса на ППростите:))))))))))))))))), а това работа ли е
137
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойни игрички, всички до 1, освен Възраждане са в Един отбор, всички са по масонските ложи и са американски протежета, некадърни и безкритични, лакомо послушни
136
2
 
3
 
! Отговори
шайка умници преди 1 година
Не слушат Президент, ГЕРБ, СДС, ДПС, възраждане итн и народа а се подчинява на ДС и КГБ
135
6
 
9
 
! Отговори
Долу шайката ГЕРБ преди 1 година
Започна пробният трансфер на азерски газ от Гърция за България по интерконектора Комотини-Стара Загора, съобщават гръцките медии
134
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
докато говори в един глас, нося 44 номер.
133
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
144 Боко, или не, ГЕРБ е незаобиколим фактор в българската политика. Според социолозите в момента, най-голямата партия . Там са хора, доказали че могат да управляват, могат да отстранят провинилите се, могат да се променят. Хората, които подкрепят ГЕРБ са работещите хора, тези които пълнят хазната, а не хвърлят дамски аксесоари по парламента.
132
2
 
9
 
! Отговори
Кога ще се усетим преди 1 година
Че сме маша в ръцете на Путин.той цели само раздори в ЕС. Да припомня,...кирилицата идва от македонските земи... Кирил и Методи са с дали азбуката....без да допълва,че те са създали глаголицата ,а кирилицата е българско творение. И сега руските агенти в България са задействани,защото френското предложение всъщност повтаря нашите искания.т.е. трябва да сме луди да не го подкрепим. Още повече че Германия вече говори,че за разширяването няма да има единодушие. Ние губим,Путин е щастлив.
131
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Петко преди 1 година
До 129-ела да ти дам,, територия,, и една мотика 7 номер
130
5
 
9
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Мирославчо когато става въпрос занацията и държавата, хората и партиите не се делят!А това че просто Киро прави задкулисни договорки с Макрон за снемане на ветото ще му изяде главата и до падане на кабинета! България преди всичко господин Иванов!
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
141 България не граничи с Русия,балтийските страни, са до границите й.
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
145 А македонска държава съседите ни имат от 1991 година.