10 бивши министри искат България да даде оръжие на Украйна

Искат и ускорено превъоръжаване на българските въоръжени сили
108
10 бивши министри искат България да даде оръжие на Украйна
Даниел Митов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Четирима бивш външни министри и шестима бивши министри на отбраната настояват в отворено писмо България  да изрази категорична солидарност с Украйна по време на предстоящата среща на върха на НАТО в Мадрид, включително да предостави необходимите на украинците въоръжение и боеприпаси.

Още по темата

Надежда Нейнски, Соломон Паси, Даниел Митов, Екатерина Захариева, Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев настояват, че политическите партии в България трябва да осъзнаят своята отговорност за гарантиране на сигурността на страната в новите условия.

Според бившите министри политиците трябва да гарантират, че разразилата се политическата криза няма да засегне негативно сферата на отбраната.

Те настояват и за “ускорено превъоръжаване на българските въоръжени сили, както и за разширено предно разполагане на сили на НАТО в България, с което да се гарантира сигурността на страната в тази критична ситуация”.
“Необходимо е приоритетно приемане на адекватно финансирана програма за превъоръжаване и мотивация на хората в униформа, която наистина да отговаря на потребностите на времето. Призоваваме за спешни действия по противодействие на руските информационни операции срещу българските интереси”, се казва още в писмото.
Бившите министри отбелязват, че в навечерието на срещата на върха на НАТО светът става свидетел на ескалация на войната в Украйна, при която “руската армия изгаря с огън земята на суверенна Украйна без да се съобразява с елементарни норми за защита на цивилно население, болници, училища, религиозни и културни обекти”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: оръжиеУкрайнаминистри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само като погледнеш списъка... Две трети от имената в него ги отгатнах още по заглавието.Та цялата групичка - вкупом - първо на ваксина за бяс, после усмирителни ризи и към най-близкия псиxoдиспансер.
53
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай как са ги събрали - бивши министри, дето и народа ги е изхвърлил на cмeтището, и партиийте им са ги изхвърлили на cмeтището - никой не иска нито да ги вижда, нито да ги чуава. Обаче те се събрали и решили какво да прави цяла България, в която никой не ги иска?!? Наглост!
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези предатели ще докарат руските войски в България отново. Техните прадедовци фашисти докараха съветските войски в България с войната си срещу САЩ и Великобритания и участието си в Оста на Хитлер, Мусолини.
51
4
 
17
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Това е списък на продалите България през годините. Особенно Паси, по добре да се измита от Бг. Бях го слушал още Февруари как ревеше че незабааавно трябва да се включим във войната. Тия са за Белене
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте им лопати на укропите. Те като размахат лопатите и победата не им мърда.
49
5
 
11
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Пич, айде да свалим шарените очила от София Прайд 2022 под патронажа на киро и да не се заблуждаваме че никаъв член 5 от НАТО няма да ни защити. Какъв член 5 какви 5 лева. Турция ще ни нападне и толкоз. Няма НАТО да се занимава с нас защото те искат България да няма хора и да се използва за бойно поле , където Америка да си нареди ядрените остановки и да ги насочи срещу Русия. Искат просто нашата територия защото е на стратегическо място. Та ние нямаме една Газка дето може да запали. Долу НАТО
48
10
 
10
 
! Отговори
Довечера в 18.00.ч.! преди 1 година
Всички пред Парламента в защита на правителството на Кирил Петков и Асен Василев. Да не допуснем Копейкин,Боко,Славуца и Доган,а изпратим армаган.
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези 10 ще ги мобилизираме за защита на Украйна в рота. Ще пратим това отделение с оръжие да се бие срещу руснаците и срещу Путин. Кой ще им бъде десетник, командир на отделение? Ще изберем най-достойния русофоб от тях.
46
5
 
22
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
ТЕЗИ...В РЕДИЧКА...КЪМ БЕЛЕНЕ...НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СЕ СРАМУВА ОТ ВАС БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД...
45
18
 
4
 
! Отговори
ARSENAL London преди 1 година
Изпращаме оръжие за братята украинци.Те са по славяни от сибирските диви орди.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното в една армия освен оръжието е морала. Искам да питам всички дето си мислят че НАТО ще ни пази. Какво ниво на мотивация ще има един американец или британец или германец, да умира за България? Какво ще стане ако започнат да умират американци и британци и германци в България? Какво ще кажат майките им? Ще позволят ли техните деца да умират за друга държава? Вярвате ли наистина, че други хора освен Българите, са готови да умират в наша защита?
43
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 година
До ВСУ стигна до Херсон,по обиколния път ли са стигнали до Херсон,той е руски от един месец,ти сигурно БТВ ,гледаш,пусни малко и други телевизии,например руски,да видиш,малко и Рамзан Кадиров.
42
4
 
27
 
! Отговори
Калитко преди 1 година
До всички бивши народни хрантутници, настоящи предатели и бъдещи пътници - гледайте си работата!!! Това не е ваша, нито наша война и малка България няма място между шамарите. Достатъчно са ни 5 века робство, за да разберем, че нямаме нищо по-ценно от мира.
41
2
 
5
 
! Отговори
Житомирски партизан преди 1 година
Имаме плановете на Керченския мост!Планът ни е много ***! Един "Нептун"!
40
3
 
20
 
! Отговори
туз преди 1 година
тези 10 недоразвити депутовци да прегледат карлуково
39
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 1 година
другари бивши министри ,67 процента от българите не одобряват военната акция/войната в украйна/вие искате да изпращате оръжия,кажете ми,тогава как ще спре войната,и още,**не се бутайте между атовете,когато се ритат**така се казва в една българска поговорка.
38
3
 
20
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Съгласен, ще купя 10 лопати, ще им ги раздам на тия либералджендъри и да заминават да бият чичко Вова.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва по-бързо да се превъоръжим - освен чертежи на самолети ни трябват и чертежи на танкове. Ако може чертежите да са ламинирани, за да ги носим на парада...
36
13
 
2
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ : преди 1 година
Искаме го жив лилиПУТИН.Да го съдим в Хага. Това се налага.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пратим десетте бивши министъра с по една сопа в Донбас - пък да бранят там интереса на укритата...