10 бивши министри искат България да даде оръжие на Украйна

Искат и ускорено превъоръжаване на българските въоръжени сили
108
10 бивши министри искат България да даде оръжие на Украйна
Даниел Митов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Четирима бивш външни министри и шестима бивши министри на отбраната настояват в отворено писмо България  да изрази категорична солидарност с Украйна по време на предстоящата среща на върха на НАТО в Мадрид, включително да предостави необходимите на украинците въоръжение и боеприпаси.

Още по темата

Надежда Нейнски, Соломон Паси, Даниел Митов, Екатерина Захариева, Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев настояват, че политическите партии в България трябва да осъзнаят своята отговорност за гарантиране на сигурността на страната в новите условия.

Според бившите министри политиците трябва да гарантират, че разразилата се политическата криза няма да засегне негативно сферата на отбраната.

Те настояват и за “ускорено превъоръжаване на българските въоръжени сили, както и за разширено предно разполагане на сили на НАТО в България, с което да се гарантира сигурността на страната в тази критична ситуация”.
“Необходимо е приоритетно приемане на адекватно финансирана програма за превъоръжаване и мотивация на хората в униформа, която наистина да отговаря на потребностите на времето. Призоваваме за спешни действия по противодействие на руските информационни операции срещу българските интереси”, се казва още в писмото.
Бившите министри отбелязват, че в навечерието на срещата на върха на НАТО светът става свидетел на ескалация на войната в Украйна, при която “руската армия изгаря с огън земята на суверенна Украйна без да се съобразява с елементарни норми за защита на цивилно население, болници, училища, религиозни и културни обекти”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: оръжиеУкрайнаминистри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЗОВ .. Недей лъга, язовците са на семинар в Сибир.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали инвестирахме в отбраната...купихме ф16....ама на снимка ни ги доставиха само!!!!Искат още пари да дадем на краварите и да акаме обозримото бъдеще...да летят снимки в небесата!
32
11
 
6
 
! Отговори
В Северодонецк преди 1 година
До момента близо 7 хиляди солдати и почти всички чеченци дадоха фира ...Жми градо.....
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А забравих, имам въздушна пушка Gamo Shadow 1000. Бая гарги съм изтрепал в горичката на Лаута в Пловдив. Та соломончо да взема моята пушка и директно на фронта да даде пример като истински ЕвроАтлантик
30
4
 
16
 
! Отговори
Боце преди 1 година
Тези 10 на брой ***, като са толкова смели да се въоръжават и да отиват да се бият за Украйна. *** ***, нито знаят нито разбират това, което говорят, време е да бъдат изпратени там, където им е мястото-Белене.
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия българо-продажници да хващат пушката и да тръгват да се бият за Украйна. Нека първи да е соломончо с трабанчето
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами излизат на светло плъховете, които са на американска хранилка. Спящи клетки, които биват активирани при нужда, като в момента.Утре същите ще бъдат и за свалянето на ветото за РСМ
27
10
 
2
 
! Отговори
АЗОВ преди 1 година
Контраатакуваме по целия фронт!Мужиците бягат като изоглавени!Трасираме пътя до Москва!
26
3
 
19
 
! Отговори
аз съм ЗА преди 1 година
Всички тия български "оръжия" да се хванат за ръчички и да отиват в Украйна.
25
10
 
4
 
! Отговори
ВСУ стигна до Херсон преди 1 година
После тръгват към Донбас и по-нататък...Жужето Путин е в шок!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрийската армия: България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки.Във видеоклип в официалния канал на австрийските въоръжени сили в YouTube става ясно, че България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки. В клипът, качен преди ден, детайлно се изяснява коя страна как и с какво подпомага украинската армия.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Митов беше ли министър наистина? Помня, че изникна от нищото, когато ГЕРБ трябваше да номинират премиер от своята група, а преди това никой не го беше виждал. И изведнъж стана лицето на партията, което е доста смехотворно развитие.
22
10
 
3
 
! Отговори
Най важното е преди 1 година
Да се даде далекобойно оръжие и да пуцатпо матрьошките! Повече Байрактари, Джавелини, Стингъри!
21
3
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
мани какво ли е да те думкат с ХиперЗвукови Ракети като Оникс, до сега беше използвана само 1 през 2016 по време на войната в Сирия, а поне аз вече загубих бройката колко пъти думната Украйна с такива и това отгоре на конвенционалните Килибър и 2-та пъти ХиперЗвуковите Кинжал...
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бивши министри не трябва да се бъркат в бъдещата политика.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха читави, нямаше да са бивши. Това са провалени некадърници и не трябва да дават мнение, още по- малко да настояват!
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕМЕК ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВЪРВИТЕ СРЕЩУ ВОЛЯТА НА НАРОДА! Не може хем да си мислите, че сте демокрация, хем да не чувате какво народа иска! Хем боли, хем сърби! Фалшиви герои на евроатлантически робовладелци!
17
18
 
3
 
! Отговори
Трябва тежко оръжие преди 1 година
За да могат храбрите украински бойци даизтепат руските агресори и прогонят от земите си. СЛАВА на България и на Украйна. Чета от печени момчета.
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дадем, но след като десетте мъртви душички хванат автомати и отидат да се сражават на бойното поле!
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама и децата вече знаят, че даваме! Значи въпроса е само да го декларираме официално! Но тогава по- добре да го даваме директно и да не плащаме комисиони на разни поляци!