Ананиев: Липсата на управленска програма е симптом за управленска немощ

Инфлацията е нараснала с 15,6 на сто, което я прави рекордна след 1996 г.
Обновена: 21 юни 2022 12:17 | 21 юни 2022 12:16, Нели Христова
28
Ананиев: Липсата на управленска програма е симптом за управленска немощ
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър Кирил Ананиев представи мотивите на вносителите на вота на недоверие от ГЕРБ-СДС за провал във финансовата и икономическата политика.

"Липсата на управленска програма е симптом за управленска немощ. Краткосрочният популизъм се превръща в основен инструмен на това управление", каза той, като допълни, че заради некомпетентността на управляващите населението прогресивно обеднява.

"Ще се задълбочават неравенствата и противопоставянето, заключи Ананиев. И прогнозира, че наесен ще има фалити и цели на общини.

Дългът се управлява некомпетентно и неадекватно, плащанията по лихвите ще бъдат по-високи, констатира бившият финансов министър, като беше категоричен, че за първи той ще надхвърли 10 милиарда лева до края на 2022 г.

Още по темата
"За 9 месеца ни се предлага шеста макроикономическа прогноза. За съжаление, и тя не е достоверна, актуална и вярна. Това показва липса на капацитет не само за средносрочно, но и за краткосрочно планиране. Надценен икономически растеж, подценена инфлация, висок бюджетен дефицит, огромен и заробващ държавен дълг, отрицателна текуща сметка за първото тримесечие, както и нереалистично понижаване на безработицата от 4,5 процента и критичен размер на фискалния резерв", формулира мотивите за вота депутатът от ГЕРБ.

Ананиев посочи още сред мотивите за провала на кабинета, че инфлацията е нараснала с 15,6 на сто, което я прави рекордна след 1996. Само при храната инфлацията е над 23%. До края на годината ще надхвърли 13 на сто на годишна база, прогнозира финансистът.

Най-засегнати от ръста на цените са пенсионерите и нискодоходните групи, отбеляза Ананиев.

И предупреди, че ЕК предстои да вземе решение за процедура за прекомерен дефицит срещу България., защото не спазваме ограниченита за публичните финанси при горна граница на дефицит от 3% от БВП, ние планираме 4,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Управленска програма на ананиев:1. Папкам2. Спинкам 3. Крада4. Ако вдигна самолета може и да бодна нещо Добре е да имаш упрвленска програма ....
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, аз не съм Ананиев и не съм бабичка, но също не съм видяла и чула управленската програма на правителството. Ако някой тук я е чел, моля да ни я преразкаже!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е у всяко гърне мерудия.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма такъв проС народ
17
2
 
5
 
! Отговори
all in преди 1 година
ДЯДО АНАНИ!!!ЗА 12Г. НА ВЛАСТ ТОВА ЛИ РОДИ......ЗА 6 МЕСЕЦА ТЕЗ ДЕЧУРЛИГИ СА ВИНОВНИ ЗА ДЕРЕДЖЕТО НА ДЪРЖАВАТА??И ТИ ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕСПИШ ЕДНА ВЕЧЕР У АРЕСТУ!!!ДАЙ БОЖЕ ЧИЧО РАШКО ДА ЗЕМИ КОНПИТО И ДА ВИ СИПЕ УБАВО!!!!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този трябяа да влезне в затвора преди Бойко.Този направи така ,че да се крадят парите на наеода безпроблемно.Зругия ,койот трябяа да влезнд заедно с него е ГЕЕШЕВ.Айо тези двама в Македонкя досега да са влезнали в затвора.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарю Онаниев , па то при вас едно мощно управлени беше ... Едно мощно пълнене на чекмеджета , мощни къщи за тъщи и др. , но най-вече мощно крадене на принципа след нас и потоп ! ЕЙ на - и потопа дойде , само че съпартийците онаниеви се правят , на ощипани и че това не е от тях ...
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти другаря по добре си хортувай с мика...за кво е било преди га цяхге млади. Оставете младите те си справят и са МЛАДИ!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
Ти си! преди 1 година
Ти си немощен бе, дъртак долен и банкянска подлого, ти! И толкова си ,е че всеки момент ще се свлечеш и ще се спука кухата ти кратуна от банкянския бостан! Ами, дано да се споминеш, преди да започне разследването за чудовищните ти кражби и далавери, че да си спестиш срама и резила!
12
6
 
8
 
! Отговори
Отново! преди 1 година
Банкянският лакей Онаниев, пардон -Ананиев, отново издрънка един куп лъжи и сикаджийски опорки, за да оправдае чудовищното национално предателство ,което герберастката му престъпна, корумпирана и просташка пасмина направиха с този "вот на недоверие!Че млъкни и се скрий бе, дъртако геребарстки! Не виждаш ли, че ставаш още по-жалък, отколкото си всъщност! Ега ти герберасткия лъжец и банкянска ***, ега ти мерзавеца!
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЪДНЯТА, ГАРАНТИРАНО ОТ БСП
10
4
 
7
 
! Отговори
Току-що преди 1 година
Кокорчо на?ра тотално дедо Киро здравеопазването. Отовори му точно на всеки поставен въпрос с конкретни данни и цифри, както наши, така и европейски. Отдавна не се е чувало такова изказване на министър! Кокорчо още не ми е станал симпатичен, но го предпочитам пред ПостнатаПица на леля Сталинка и Влади Хазартния.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онаниев е специалист по управленска немощ. Колкото немощен беше като здравен министър, толкова и като финансов.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато фактите говорят, и боговете мълчат.А Кирчо едно си пее от една година, сякаш още е в предизборна кампания.Кухи обещания и популизъм.
7
1
 
1
 
! Отговори
ЗА 4 преди 1 година
До ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ ОФИЦИАЛНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЛОЗУНГ НА ПП ГЕРБ ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ БЕШЕ: РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА...
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей,дядка,що не си гледаш пенсията,а се вреш там,където не ти е работа.Не ти ли беше обидно и унизително,когато вожда те разкарваше по чукарите и седяхте на едни пънчета,да развявате едни листчета,бягайки от народната любов,която ви искаше оставката.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Програмата на ГЕРБ беше да си напазарува всички и всичко.
3
6
 
0
 
! Отговори
ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ преди 1 година
РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА...
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ПОБЕДА! НИКОГ АПОВЕЧЕ ПП / ДБ / БСП НА ВЛАСТ!