Денков: Вие нямахте инфлация, нямахте и война

От ГЕРБ му отвърнаха: "Стига с тази война!"
Обновена: 21 юни 2022 15:19 | 21 юни 2022 15:19, Нели Христова
52
Денков: Вие нямахте инфлация, нямахте и война
Снимка: БГНЕС

Просветният министър Николай Денков призна, че е разочарован от велите дебати по вота на недоверие.

Честно казано, очаквах днес да бъде много бурно, много диначмично, какво се оказва колеги - че нямате какво да кажете на този вот, а когато ви се отговори, нямате какво да допълните", каза той, аплодиран от управляващите в залата.

"Стига с тази война? По-цинично изказване от днес, не съм чувал", коментира още министърът на образованието и науката.

„За икономическата цена на инфлацията, това, което мога да кажа е, че – да, вие нямахте инфлация, нямахте и война“, обърна се преди това той към ПГ на ГЕРБ, след което последва реплика от страна на опозицията в пленарна зала: „Стига с тази война!“, което провокира и реакцията на Денков, че през днешния ден не е чувал по-цинично изказване.

„Поне книжки да бяхте прочели, за да знаете какво означава войната“, каза още Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
На политиците кризите им идват дюшеш всеки път, Толупа се оплаква като дойде с кризата от 2008 до 2015-та, също така предишните му бяха виновни, тези се оправдават с войната, ковид, инфлацията. А мерките и на двата политически субекта бяха инфлационни сами по себе си. Готови пари да стимулираш бизнеси от бюджета, не бори инфлацията и неравенството.Скапани пионки ни управляват от десетилетия, а народа ходи на 4 години да практикува демокрация и се надява на следващия месия.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 ТИ СЛУШАЛ ЛИ СИ НОВИНИТЕ ПРЕДИ ПОДМЯНАТА?ТЕЗИ ВРЪЗКИ ЗА ГАЗ СА ПРОЕКТИРАНИ И ЗАПОЧНАТИ ПРИ БОРИСОВ!ВИЕ ИЛИ СТЕ...ИЛИ НАС НИ МИСЛИТЕ ЗА ....И ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ЛЪЖИТЕ ДА ПРАВЯТ КОКОРЧОВЦИ ВЕЛИКИ ЕДИНСТВЕНО КОЕТО НАПРАВИХА Е СПАСЯВАНЕТО НА ВЕРА СУ, СЛЕД УСИЛЕНО НИЩОПРАВЕНЕ
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу вредното правителство!
22
0
 
1
 
! Отговори
ЕдинаЕсе, преди 1 година
че петролът е по-евтин, факт е. Но едва ли си представяш шефовете в частната рафинерия като най-големите филантропи и балами. От едно време, когато валутният курс подскачаше ката ден, помня как пишман алъш-веришаджиите по сергиите в Илиенци проглушаваха ушите на излъгалите се да спрат клиенти с тяхното: Като доларът скача, що аз да губя? Та, мисли нещо в тая насока, няма да помогне, но може и да схванеш идеята...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя защо говори за ГЕРБ като вэншен човек? Бил е зам. министър при ГЕРБ и министър в служебен кабинет назначен от Плевналиев и Кокорчо с него
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денкооглу има безконтролна спекула и печалби в евро, някой са си планирали бързо връщане на кредити в евра. Кокорчо и Кире добре знаят как да извъртят едни бързи пари. Тая инфлация не е Виденовата в която лева спрямо долара и марката беше тоалетна хартия. Тук просто се надуват цени и се правят супер бързи пари на гърба на населението.
19
2
 
9
 
! Отговори
реалист преди 1 година
И най-важното- нямаше я вашата малка канадско-еврейска задруга
18
4
 
2
 
! Отговори
гербер преди 1 година
АКО ВЪРНЕМ ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ НА ВЛАСТ, БЕНЗИНЪТ ЩЕ СТАНЕ ЛЕВЧЕ! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
17
2
 
9
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 година
Що касае войната, важно е да отбележим, че текущите зорлем ни навират като страна във войната :) И яко тъпчат джобчета с пари :)
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако гроб бяха на власт нямаше да има интерконектор и хлябът и бензинът щяха да са по 5 лева
15
9
 
10
 
! Отговори
юрист преди 1 година
финансово неграмотните българета си мислят, че ако гроб сега бяха на власт бензинът им щял да бъде 1.50лв.. аххаха с такъв неграмотен гербав народ няма как държавата да не е най-бедната..
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че ние сме били във воъна. С кого академико?С Русия ли? Не се оправдавайте като деца. Вие строшихте държавата няколко пъти с некадърноста си.Най бедната държава в ЕС с най богатите управници които не искат и да си ходят.Оставка ви е малко.
13
3
 
3
 
! Отговори
Баце кръволока преди 1 година
Ако ГЕРБ не бяха падали от власт, да са узаконили канибализма вече..
12
4
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Бе като цяло никога повече тиквата не ща да ме оправя! Не за друго ми той оправяше хората не ги управляваше! Инак не знам дали си спомняте *** тиквун даде едни 3 милиарда лева предварително 2018-2019г за едни магистрали и сега нито магистала нито пари! А не знам дал си помните *** тиквата даде едни 2 и нагоре милиарда лева за едни самолети та моя въпрос е де са самолетите и де е магистралата! Инак парите ми е ясно де са!!!!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП точно като ГЕРБ се оправдава с какво ли не. На ГЕРБ 10 години виновни му бяха БСП, сега на ПП 10 години ще натякват, че виновна е войната... Не виждам никаква разлика в начина на говорене между двете партии.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сирия, Либия, Йемен и тн ЕС не е поемала издръжката на цяла огромна държава. Нито я е захранвала с оръжия. Нито си е развалила доставките на какво ли не с огромен доставчик(Русия ). В момента печатаме парите с които ЕС се разплаща за войната. И това е инфлацията. Очевидно е.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денковвв горивата и храните си вървяха ритмично планирано на горе още преди войната, да не говорим че сега нефта който купува Лук оил е дори по евтин от февруари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя тая инфлация от небето падна, а не от ковид печатницата
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кривата ракета космоса и виновен ... а пък на кривия еди кво си, вълната му пречи?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние и сега нямаме война, но имаме санкции които не са в наш интерес, доставки на скъпи енергоносители и корупция.