Кабинетът паднал, защото се справял с борбата с корупцията

Ключово е да има НС, за да не загубим пари по Плана за възстановяване
Обновена: 26 юни 2022 20:20 | 26 юни 2022 20:20, Камелия Цветанова
112
Кабинетът паднал, защото се справял с борбата с корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Този кабинет не беше свален, защото не се е справи с борбата, за която е създаден. Кабинетът беше свален, защото се справяше твърде добре с борбата с корупцията. Промяната започна и тепърва предстои да продължи. Това, което видяхме като аргументи и мотиви във внесеното предложение за вот на недоверие, бяха изключително странни.
Това заяви  вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова пред bTV.

„Борбата с корупцията не е само борба за справедливост, тя е и борба за да можем да правим правилното преразпределяне на средствата, които държавата има. Вместо да изтичат по джобове и в корупционни схеми, те да могат да подпомогнат хората, които най-много имат нужда от тях“, добави тя.

По думите ѝ в момента е изключително ключово да има работещ парламент, за да може държавата да не изгуби милиарди по Плана за възстановяване, които са ни изключително необходими.

“В икономическо отношение, въпреки всички кризи, които понесохме през тези 6 месеца – COVID криза, война, бежанска вълна, енергийна криза, глобална инфлационна криза – съумяхме, според индикаторите на държавата и оценката на международните рейтингови агенции, да бъде позитивно. Това показва, че мотивите за вота на недоверие са изключително и само политически“, заяви още Константинова.

Вицепремиерът добави, че е забелязала, че пропукването в отношенията в коалицията се е случила по време на лидерските срещи.

„Г-н Слави Трифонов, може би преди около два месеца спря категорично да разговаря с премиера или който и да е от другите партии. Опитахме да бутаме задачите, които бяха пред нас, но предвид факта, че те (ИТН) нямаха мандата да взимат решения и нямаха право да отстояват собственото си мнение, беше ясно, че ще се стигне до този патов край“, обясни Константинова.

Тя отрече да е „човек на ГЕРБ“, както преди дни се изрази председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Калина Константинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 А ТВОИТЕ МАНИПУЛАЦИИ И НА ПЪПЪ КАКВИ СА ЛЪЖИ ЛЪЖИ ЛЭЖИ ЗАЩО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ
62
3
 
23
 
! Отговори
аххх преди 1 година
Някой да му преведе на канадеца че корупцията не е народа ,защото за сега се бори само срещу доходите на народа .
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО 63 СТИГА ЛЪЖЕТЕ ТТТ СТИГА ЛЪЖЕТЕ СТИГА ЛЪЖЕТЕ ШАРАНИТЕ СЕ УДАВИХА В ИНФЛАЦИЯТА НА ПЪПЪ И *** И ЛЪЖИ ЛЪЖИ ЛЪЖИ
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пъпъ и *** около тях даже дали са и легитимни дошли с изключително ниска активност и с измамните мадуровски машини с репресиите на възстрастни българи в мирно време БКП били промяната Калиноооо стига лъжи излезте огледайте се БЪЛГАРИЯ е Разрушена Калино а защо се самоназначихте братя кумове любовници приятели разширихте министерства измислих те самоназначения на ваши приближени ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВРЕДИТЕ КОИТО НАНЕСОХТЕ НА БЪЛГАРИЯ А ВРЕДИТЕ КОИТО НАНЕСОХТЕ НА МЕН ПОЗОР СТЕ
59
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пачки с евра, пистолет и кюлчета злато, наблъскани в спалнята на бившия началник на предходното правителство- частна лаборатория в UK доказа автентичността на снимките. Случаят мистериозно бе потулен. Народът избухна в няколкомесечни протести, които накара Европа да обърне очи към най-бедната страна в Европа. Хора бяха бити от полицията на Борисов. През зимата той е арестуван заради обвинения в корупция. Гл. прокурор го освобождава....къде може да се случи това, освен в страна от 3тия свят?
58
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези сектанти тотално не са в час. Никаква борба с корупцията не видяхме, за сметка на това пълна шуробаджанащина и некомпетентност. Жени, любовници, авери и пр. на високи не съответстващи с компетенцията им постове. И пропаганда от сектански тип как всякъкви им пречат и са мафиоти, или защитници на руски интереси. Айде марш от където сте се пръкнали.
57
9
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Чичото на Киро отец Георги казва, че Киро работи за руснаците. Руски гардове са го пазили в Дупница до последния ден преди да стане министър в първото служебно на Радев. Отец Георги разказва, че заедно с баща му играят двойни агенти. Не запомних подробности понеже не ми опротивяха харвардските мошеници и бегло мернах инфото, но разбрах по думите му, че играе за руснаците и това е театър, че уж бил про американски. А и нали видяхте, той не искаше да се праща оръжие за Украйна?
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква мафия,ъ...ЗАПОВЕДИ ОТ ЧЕРЕПА? МАДЖО НА ТЕЛЕФОНА? В ДЖИПА НА БОБОКОВ И ХВАЛБИТЕ НА ПРОКОПИЕВИ ЖУРНАЛИСТИ?
55
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е само една от причините! - мафията не можа да понесе някой така брутално да й се набърква в схемите за крадене. Но ГЛАВНАТА ПРИЧИНА това правителство и премиерът да си навлекат толкова омраза и съпротива, е яростта на задкулисието от антируската политика на Петков, с която засегна много болезнено интересите на Путин в България и про-руските настроения в обществото. Посланика на Русия изигра голяма роля в това, именно чрез тези партии, които гласуваха вота на недоверие да мине.!
54
2
 
19
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Киро си прати заплатата уж за Украйна, но в нигерийска офшорка. Разкриха го и бързо смени айбанът. Нищо не е пращал. Всичко е ала-бала, шменди капели.
53
4
 
18
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Калинке вие сами се свалихте от власт с мисълта че сте недосегаеми , знаещи и можещи и непризнаващи чуждо мнение! Нима еди министър да си плати поста или две семейства да управляват държавата с приятеля им или друг министър с една заплата да има 22 имота или шефа на НАП да сължи 1,5 млн лв данъци не е корупция! Просто изпълнявате заявката на олигарсите пларили протестите и довели ви на власт!
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що мъжете в тая партия са по-гладко избръснати от жените
51
1
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Трима са министрите от БСП в кабинета Петков. Министър на труда и социалната политика на България е Георги Гьоков. Министерство на земеделието на БългарияЕзик Иван Иванов. Министерство на туризма на България Христо Проданов. Един от тримата е заловен с корупционна сделка както казвате, но реално е секретно името на този етап.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То по тая логика ,всички правителства досега ,затова са паднали,хахахаха ,ох тоя цирк няма свършване!
49
1
 
14
 
! Отговори
Новите еничари преди 1 година
Сорос и е плащал стипендията на тази ***
48
1
 
20
 
! Отговори
Вяра преди 1 година
Калино,всичките от правителството на Киро простото сте болни в главите.Лъжитв ви край нямат .Лика прилика сте си всичките в тая коалиция .Каква промяна,каква борба с корупция с изрезки и усещания?!Пълни И.Ди ..О т и..Вегенин днес по БТВ ,че това което са показали от Президентството,че Киро изнася оръжие били изрезки и не можело да са доказателства.А за Борисов,изрезките които Киро развява може .Пълни негодници сте вие .Гнус ме е от вас Изчезвайте бе
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е националния по футбол поне направи реми на чужд терен срещу Гибралтар)
46
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Батко ви дългото дето се гуши като затворник си направи за последно шоуто на народа и доказа ,че ,,няма такъв народ'',но той се е объркал защото НАРОДА ТОВА СНЕ НИЕ !!!
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз Киро е за психо и нарко тест .. защо паднал хаха
44
1
 
13
 
! Отговори
Роднинското ОПГ преди 1 година
Как , като взеха схемите от предните ли ? Кабината падна защото начело е перкото Кирил дето си праща заплатата за Украйна и призовава немощния народ да прави същото , мога да изброя и още причини , но не си струва.