Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не спират да лъжат! Трябва да е ясно на всеки грамотен човек, че оръжие се продава по определен ред и с документи, в които е записан крайният потребител.По простата причина, че оръжието може да попадне в ръцете на терористи и държави под санкции за търговия с оръжие!Във всички български документи е записан крайният получател! Търговията със смърт носи пари,затова всички лъжат воглаве с Нинова.Враг до враг народен са се подредили и тропат кърваво хоро върху бъдещето на децата си.Позорно и срамно!
156
6
 
14
 
! Отговори
ПростоКир преди 1 година
Изпълни почти всички предателства, поръчани му от едно посолство. Само инстанбулската Конвенция не прокара.
155
14
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Треска в Министерския съвет: Кирил Петков и Корнелия Нинова унищожават документи, замитат "частното счетоводство"! Четете в пик.бг!
154
3
 
2
 
! Отговори
Iv преди 1 година
"Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз." Остави ме без думи нашенкия. България е воювала със всички "традиционни", дори със съюзника си Германия. Понякога е печелила, понякога е губела, но не се е давала, Петков.
153
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро защо не се изнесе още в петък от мс и не депозира оставка , какво унищожаваш, кого назначаваш за три дни , кога българския парламент ще гласува правитества в оставка да не могат да взимат и подписват назначения , поръчки и прочии
152
6
 
7
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
ами не е ли ИЗНОС...Киро,Киро толкова си про...т.какви ни управляват добре дошли в ЕС
151
17
 
10
 
! Отговори
Браво г-н Петков! преди 1 година
Пак ще галсувам за ПП-ДБ. Всички останали да отиват опозиция, да си взимат и БСП-то.
150
9
 
8
 
! Отговори
До Беге Племето преди 1 година
Така свършват всички с добри намерения в тази прокажена държава, така свърши царя, така свършиха много други премиери с добри намерения - спретват им конспирацийка и заговорче и им забиват нож в гърба, после ги окалят здраво с компромати и тролски промивания на мозъци - справка някакъв *** отдолу дето всеки 2-ри коментар е негов и така - няма оправия, няма надежда, всяко добро начинание е обречено.
149
1
 
6
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 година
Ние "Продължаваме Промяната" официално се самообявяваме за Доброто! Който е против нас, е против Доброто, значи е злото! Ако не го разбирате - като бяхме малки си казвахме "А ти, ако не направиш това, си еди си какво"! Ако не го помните, поне сигурно сте чували "кой не скача е червен"! Какво? Казвате ми, че трябва ДРУГИТЕ да ми дадат определение, не аз сам да се самообявявам за Доброто? На база на изречения 1 и 2 ви обявявам за злото! Добавям ви в черния списък и си продължавам с лозунгите! Чао!
148
2
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Тошко в "черния списък" - па той и без това си е Африкански...
147
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Западните възпитаници яко лъжат,не че преди тях герберастите не изнасяха оръжие за Украйна и сирийските терористи.
146
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто пак отвори сергия, на пазара за още депутати.
145
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агонията продължава, Киро просто се гласи да управлява с този импотентен парламент и сваленото си правителство.
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
160 Докато има такива мишки, като Иво Беров, които смятат, че историята е "да представим фактите, че да им угодим..", няма да има решение между нас и РСМ. Историческите факти не се променят, за да се угоди на някого. Уж, професор, а не е разбрал, че България призна реалността, т. е. съседите ни могат да се наричат както искат, езика си също, но да признаят миналото, което е българско, общо.
143
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неотложно е не три,а трийсет пъти да се провалят парламентите,докато бъде изчистена цялата зловонна предателска из**т от там! Сегашните 170 търтеи,които извършиха съдбовно за РОДИНАТА ни предателство,вдигайки ветото на макетата,трябва да бъдат пометени до шушка! И помен не трябва да остане от тях и никога повече да не помирисват парламент! Единственото място,което заслужават е завинаги в затвора за гнусното предателство към РОД и РОДИНА!!! Вънка,мизерни предатели!!!
142
8
 
14
 
! Отговори
гост преди 1 година
ЛЪЖЕЦ . ВСЕ ПАК ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ . СЛАВИ ИЗЛЕЗЕ ПРАВ , ЧЕ КИРО ПРАВИ СКРИТИ ПРЕГОВОРИ ЗА МАКЕДОНИЯ . ПРЕДАТЕЛИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ СА МРАЗЕНИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ . ГЕРБ , ПП , ДБ ,ДПС СА НОВАТА КОАЛИЦИЯ , КОЯТО ЩЕ ИЗЛЪЖЕ НАРОДА И ЖИВОТА НИ ЩЕ БЪДЕ АД . ДИКТАТУРА , ИНФЛАЦИЯ , ПАНДЕМИИ . ЕДИНСТВЕНО ВЪЗРАЖДАНЕ Е РЕШЕНИЕТО . ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС , НАТО , СЗО . ЗАЩО САМО БЪЛГАРИЯ И ПОЛША НЕ ПОЛЗВА РУСКИЯ ГАЗ . САМОУБИВАМЕ СЕ . ЗАЩО ДА БЪДЕМ *** НА КРАВАРИТЕ ОТ ФАЩ .
141
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Английското *** и слагач на западни интереси, внезапно го изби на морал... Вече те знаем какво представляваш. *** се снимай с Урсула, за друго не ставаш Кире.
140
19
 
7
 
! Отговори
Браво на всеки преди 1 година
който помага на Украйна.
139
7
 
19
 
! Отговори
Ало! Харвард ли е? преди 1 година
Кирето усети че изпусна кокала и пак го изби на псевдо-морални речи сакън балъците пак се излъжат да гласуват за него. За няма и година с Кокорчо разсипаха държавата и пак Бойко им виновен нищо че човека просто седеше отстрани и им гледаше сеира и Славун че съсипал коалицията. Ми ще си дигнат чукалата може да са чалгари ама не са прости, кой ще ти седи с такива некадърници?!
138
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна да лае пак нещата които лаеше преди изборите и като дойде на власт случайно забрави. Втори път да се излъжа? Не мерси.