Тошко Йорданов: Петков се превърна в един по-образован Борисов

ИТН: Няма да подкрепим правителство с ГЕРБ и ДПС
Обновена: 26 юни 2022 13:51 | 26 юни 2022 13:16, Йоана Цонева
206
Тошко Йорданов: Петков се превърна в един по-образован Борисов
Снимка: БГНЕС

Ние категорично няма да подкрепим правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, но те вече си имат мнозинство. Това заяви съпредседателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на срещата на депутати и експерти на партията с граждани, която се проведе в събота в Стара Загора.

"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Аз-ът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор", каза той пред БНР.

Депутатът допълни, че ще  се водят разговори с досегашните партньори за ново правителство при ясни правила и ангажименти, но "не на всяка цена".

Още по темата
Според него "мъжкото и достойното поведение" е, след като си загубил коалиционен партньор, отиваш или на избори, или търсиш сам доверие в този парламент.

"Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой".

В предаването "Неделя 150" Йорданов допълни, че Външно министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското председателство за Северна Македония:

"Външно е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тошко и Балабанов са...работници при Слаффчо на трудов договор и работят за...него. Останалите 20-тина депутата,са наети на...ангария ,на...чорбаджията на 7/8.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Харварско имаш пари или си окраднал от приватзиация и си купуваш диплома.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Тошко африкански, кажи с какво е по образован простото Киро??? Понякога самият той не може да формулира едно правилно изречение и е време да научи българския език (алангро, куролация и др.).Петков също така надълго и нашироко разказа колко любим му е разказ на Антон Чехов, който обаче е писан от... Лев Толстой. Да не говорим, че английският му е много лош, о уж завършил Харвард.
38
0
 
1
 
! Отговори
ЛЪСНА ИСТИНАТА! преди 1 година
Лъсна истината за Радев и ИТН + техните "врагове" ГЕРБ-ДПС. За всеки вече е видно, че те са 2-те страни на една и съща монета.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф, какво ме интересува мнението на някакъв глуповат мутант? Какъв е тоя и какво е направил за света? Писал е несполучливи смешки ли? Много спряла личност.
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма завист към харвардското образование на Петков ги тресе тези от Чалгарската партия! Както усетих това много точно, още преди месеци. Особено Трифонов място не може да си намери от яд, защото смяташе, че той ще е лидерът на коалицията, затова и скорострелно я развали. Е, сега Петков пак ще е в управлението, а Слави се самоуби политически...
35
7
 
6
 
! Отговори
Севда + социолози преди 1 година
Подкрепата за ГЕРБ расте! При евентуални избори ще вземат 200-300%
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може Костадинов за премиер но той иска избори.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция на ИТН с БСП и Възраждане ще събере 50-60 дупетата и няма как. Само нови избори и ако съберат повече хора.
32
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тошко,каже ли ти...добрутро,гледай дали...слънцето не залязва.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоше взеха ви дъвката Македония сега какво ще дъвчене с Копейкин популисти стига с тая омраза бе хора стига толкова е кратък живота ще ви мине в злоба омраза и интриги с тия пари дето ги взимате да предавате избирателите си да подменяте вота харчете си ги със здраве но ни освободете от присъствието си и когато има закони в БГ да си понесете отговорността
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко премиер ! Петков в Канада!
29
3
 
13
 
! Отговори
? преди 1 година
Аз не разбирам защо такива национални предатели като тоя, хвърлящи държавата в политическа криза, насред военна криза, здравна криза и предстояща продоволствена и енергийна криза, не се арестуват МИГНОВЕННО и не се осъждат на 20-30 години затвор.
28
2
 
15
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
Тошко може да прай гюбеци,от политика не разбира
27
2
 
14
 
! Отговори
noname преди 1 година
Тошко, вие с чалгаря си мислехте, че ще седите на диванчето и ще разпределяте баницата за пътища и магистрали. Но вместо тово отидохте в канализацият.а
26
2
 
5
 
! Отговори
Шарал Перо преди 1 година
Точко, ама не моеш да ревнеш?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сомо ДБ и ПП са искрено демократично мислещи хора другите са за метлата стига ви толкова всички пътуваме и виждаме как живеят свободните хора и можем да направим разликата и да си отговорим на въпроса защо ??? ДПС е голямото зло с ББ те ни зануляват с кражби а националите псевдо патриотити ни лъжат за да служат на техните господари да взимат процент от откаднато стига сте ни хвърляли прах в очите
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Киро Кеша до Борисов разликата е от Земята до Луната. Тошко, не се излагай като кифладжия! Киро не може да стъпи на малкото пръстче на Борисов. Борисов е управлявал 3605 дни, ПростотоКиро не можа да изкара и 200 дни в управлението на България. Представяте и колко голяма е пропастта между Борисов и Киро???
23
4
 
8
 
! Отговори
Ива Митева преди 1 година
"Демокрацията в България се изчерпа". Това е ИТН по същество: преходна партия предназначена да подготви прехода към Радев авторитаризъм.
22
3
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Демагогията е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващият да я убеди в своята правота. (уикипедия)... Преведено значи говориш едно, а правиш точно обратното.Нямало да подкрепят герб и дпс, а в последната година направиха точно това. Половин година стояхме без кабинет заради тия, а накрая бутнаха правителството, ама иначе не подкрепяли баце и шиши.