Предлагат отлагане за подмяна на електронните таксиметрови апарати

Предложението бе дадено от министър Събев
12 юли 2022 15:16, Йоана Цонева
6
Предлагат отлагане за подмяна на електронните таксиметрови апарати
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев предложи изискването за подмяна на електронните таксиметрови апарати да се отложи с 6 месеца. С влязлата в сила разпоредба на 8 юли 2022 г., електронните таксиметрови апарати трябва да са с оценено съответствие по реда на Закона за техническите изисквания към продуктите, предаде Actualno.

Министър Николай Събев пое този ангажимент по време на среща с представители на таксиметровия бранш в края на май. Министерството на транспорта и съобщенията изготви законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, чл. 12, ал. 7, т. 2., с което съответствието за оценяване на електронните таксиметрови апарати влиза в сила от 8 януари 2023 г.

Предложението е заведено в деловодството на Народното събрание и е разпределено към Комисията по транспорт и съобщения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
...въпреки,че предната върши работа..За да "легализират" ОБИРА,измислят разни безобразни от сорта на.."Европейски изисквания",или други такива малоумщини..Викате :-"глупости" ?..-Ами просто погледнете назад във времето и вижте колко РАБОТЕЩИ неща бяха заменени БЕЗ никакво логично основание,освен ГРАБИТЕЛСТВОТО,за което написах!
5
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Боже,как па едно ново са не появи в тая Територия?!..А то какво става?..-Намира са адин ИГРАЧ,който е "дупе и ***" със съответния "фактор" и предлага на "фактора" "магарич",ако ЗАКОНОВО ЗАДЪЛЖИ "потребителите" да закупят и внедрят изделието,с което "играча" иска да направи "бабата"..И СТАВА!..-Нищо по-лесно..Но:..-След време се появява друг ИГРАЧ,който също иска да захлеби и предлага на "фактора" "магарич",ако ЗАКОНОВО принуди потребителите да закупят НЕГОВАТА стока въпреки,че предната върши ра
4
0
 
1
 
! Отговори
то по-лошо ! преди 1 година
Само да ви кажа поне половината таксита са под наем - от таксиметровия шофьор се иска да плаща и ефир и наем и други неща -- новия апарат на кой ще се води ,там ще се вижда колко и дали почиваш .ако таксиджия почива както е по закон да слиза от таксито и да си ходи за 8 -часа таксито умира ! Всеки ще трябва да плаща пълни осигуровки ! Много е хубаво когато такситата се управляват от многознайковци които са далеч и високо ! Нещата са съвсем различни, ама как да ви ги опиша на 5 реда !
3
0
 
0
 
! Отговори
то по-лошо ! преди 1 година
8ми Януари как ще стане - като ДАЙ след 15 Декември не можеш ги хвана ,това отлагане е безмислено ! Тези нови апарати само ще ограбят допълнително такситата като са толкова изключителни и дават всякаква информация във реално време да се отменят пътни книжки и половин торба документи който трябва да притежават хората работещи това - мога да ви кажа че съвсем скоро повечето няма да могат да ползват такси и на зор да сте няма да можете !Гарантирам ви го 33 година се влача във такситата !
2
0
 
2
 
! Отговори
По малко преди 1 година
Изказвания, по малко мислене! Ще се състариш. Я виж полицайката, тутурудки, отдзадзе и като абитиорентка. Бъдещето е пред нея... в сливенския.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога отстъпки за бакшишите. Или Еконта го е страх от протести