Атанасова: ГЕРБ предлагат цена от 2.70 лв. за литър гориво

Според нея инициативата липсвала в МС
13 юли 2022 14:08, Петя Славова
79
Атанасова: ГЕРБ предлагат цена от 2.70 лв. за литър гориво
Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството Проект за решение на Народното събрание за определяне на пределни цени на моторните горива, заяви на брифинг председателят на групата Десислава Атанасова, предаде БГНЕС.

Според Атанасова Народното събрание трябва отново да вземе инициативата, която категорично липсва в Министерския съвет.

Още по темата
"Предлагаме на колегите от всички парламентарни групи да обсъдим решение, с което да задължим Министерския съвет да въведе механизъм за определяне и прилагане на пределна цена в размер на 2,70 лева за литър на бензин А95, газьол, или дизелово гориво, и природен газ в газообразно състояние – метан", съобщи тя.

Атанасова каза, че предложението е пределните цени да бъдат в сила в периода от 1 август 2022 г. до 31 декември 2022 г. "Или предстоящите месеци, когато все още не е ясно каква ще е цената и на другите енергоносители, нито дали ще ги има", уточни тя.

Десислава Атанасова е категорична, че поне по темата с горивата, МС в оставка следва да реагира и НС по най-бързия начин следва да вземе такова решение, за да облекчи българските граждани и българския бизнес.

"В противен случай инфлацията ще продължи да се увеличава, а с това и разходите на всяко едно домакинство и на всеки бизнес в България", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ефект от евтиния петрол няма да видим. Нефта е под 100 долара днес, ама и долара стана 1 евро...
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планова икономика, гарантирано от БКП, пардон ГЕРБ! Те унгарците така сложиха таван и за норматив счупиха пазара на горива. Принудиха се да отворят резерва и да освободят цените отново...
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аз промянатаДействителността е че петрола струва 1,30 а се продава на 3,70.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го приемат. Даже що не и 2 лева...Ама с това и да приемат тавани и за цена на продажба от рафинериите, цена за съхранение по складовете, цена на услуги по транспорт(винтетки, тол такси на цистерните...).И след това да видим ще има ли изобщо от къде да си налеем :).
39
0
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
НАСКО ГОЛЯМ СИ ЕКСПЕРТ ЗАЩО НЕ СИ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА А ДРАСКАШ ПО САЙТОВЕТЕ ЛЪЖИ КАТО ОСТАНАЛИТЕ ЯВНО САМО ДА ПИШЕТЕ БЕЗСМИСЛИЦИ ТОВА ЗНАЕТЕ БЕЗ ДА ВИ ИНТЕРЕСУВА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ОМРАЗАТА ВИ КЪМ БЪЛГАРИЯ Е РАЗРУШИТЕЛНА
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук трябва да се въведат тавани за всичко, докато на власт са Продължаваме Поскъпването. Миналата седмица вдигнаха парното с 40%, вчера газа с 32%. Всяка седмица вдигат всичко и то шоково.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде защитниците на " пазарната", да обяснят смислено как при 105$ за барел брент на борсата днес Лукойл ни суровака с 3.60 лева за ЛИТЪР А95? Как я стъкмяват тази цена, колко им излиза на тях литъра? И още нещо Лукойл с нефт Брент ли работи ( 105$ за барел днес!), или с руски Уралс, който е 30% по евтин заради санкциите ( намалелият брой купувачи)
36
0
 
24
 
! Отговори
Я преди 1 година
Аз предлагам депутатите да вземат средната заплата или пенсия в България.Тогава бензина ще е левче...
35
5
 
16
 
! Отговори
Цецо крадецо преди 1 година
Предлагам мойте шест апартамента и кюлчетата на Баце.Бензина ще е на цената на лимонадата.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес цената на петрола е под 100 долара за барел БРЕНТ. Този който ние купуваме, руския е на 70 долара. Дори и при 2 лева за долар, горивата не трябва да са над 2.50 . С всеки литър се взима от хората и се трупа в чужди сметки. Едно е да слагаш таван, който да е под себестойност, друго е да намаляваш печалбите им от 1.50 на литър до 50 ст
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя народ докога ще търпи тезио некадърници,запомнете че инфлация не се бори с тавани и облекчаване на цените ,виждате какво прави Федералния резерв на САЩ,вдига лихви ,ограничава потреблението,свива харчовете на домакинствата ,как ще сваляш цени като стимулираш хората да продължават да харчат и да ги подпомагаш,нали така цените отиват в небето още повече ,тези в Парламента са за затвор
32
5
 
20
 
! Отговори
А дано ама надали преди 1 година
Предизборен популизъм!
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До плевен . . . Ако искате другарите ще ви направят минималната заплата и по 10 хиляди не се притеснявайте. Само кажете. Другаря Гечев вече го е правил. Когато беше финансов министър на Виденов, заплатите бяха по 30 хиляди лева, което пък беше 10 долара . Мислете преди да пишете. Единственото важно е покупателната способност. Със средната заплата през 2020 се купуваха 600 литра бензин, а днес 400
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем акциз вземат хем ДДС двойно ни дерат хахахаха
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ристе не е съгласен, той се вози само на лодки и на джипа на бобоков. Гориво не плаща
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без това вземат по 1 лев акциз на литър, нищо няма да им стане ако няма ддс
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре вдигайте минимална работна заплата на 1800-2000 лв ;)
26
11
 
13
 
! Отговори
Тук преди 1 година
някои някак си отказват да проумеят, че заради К канадеца руснаците могат да ни спрат всеки момент петрола. Ние сме им нищожен потребител. Има на кого да продават - само петрол да имаш. И въпреки безумните обещания от елита на ПП, раберете че няма кой да ни даде!!!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махат ДДС -то на бензина , както направиха с хляба и готово. 3.40 минус 20%
24
5
 
17
 
! Отговори
Наско преди 1 година
Това реално може да се получи само ако Герб управляват доставките на гориво в страната и като монопист досега са спекулирали с нереално високи цени, докато всъщност при 2.70 ще са на печалба. Следователно или това е вярно или просто пускат кукичка на Бай ***, който да я клъвне и да си каже - ето само Герб мислят за народа. Другите партии нямат печеливш ход - ако гласуват против са от лошите, ако гласуват "за" са на опашката. Мутрата знае много добре, че народът е ***.