Атанасов: През март получихме информация, че кабинетът си отива

ИТН и Борисов се били разбрали, по икономически причини
28 юли 2022 08:58, Елка Василева
92
Атанасов: През март получихме информация, че кабинетът си отива
Снимка: архив, БГНЕС

„Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте, че отново ще ви занимаваме два месеца с предизборна кампания и ще ви караме да ходите пред урните". Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Още по темата
"ОТ ДБ направихме всичко възможно да предотвратим тези предсрочни избори, но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган с мощната подкрепа на Слави Трифонов пратиха страната на избори - задкулисно извън парламента натискат едни бутони."

Атанасов обяви, че още през март управляващите са знаели накъде върви политическата ситуация.

"Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката. Той още март месец дойде и ми каза: "Правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали за бъдеще". Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически причини."

Атнасов заяви, че на изборите предстои сблъсък на силите на реформацията и тези на реставрацията, които искат реванш. По думите му това са бившите управляващи, подкрепяни от Слави Трифонов.

"Защо казвам Слави Трифонов - аз съм бил коалиционен партньор с тоя човек, но не съм го виждал. Той говори от първо лице - аз изтеглям министрите си, аз свалям доверие. Тоест, хората в парламента, които представляват неговата партия, той ги разглежда като крепостни селяни", каза Атанасов.

Поради неопитност на ПП имаше слабости и в парламента, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, коментира още той.

"Една от големите ни грешки беше това, че не се направи сериозна административна реформа. Мнозинството обещавахме голям процент съкращение на администрацията и да бъде освободена тя от "калинките", които през цялото време се занимаваха със саботаж," каза Атанасов.

Според съпредседателя на ДБ изтичането на записа на парламентарната им група не е случайно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
14
 
! Отговори
Георги Кадиев преди 1 година
Министерство на енергетиката е поискало от МФ 2 милиарда, за да плати планираните до края на годината 5,4 млрд. субсидии за електроенергия. на бизнеса- От тях 3,4 млрд ще извадят от държавните енергийни дружества, 1,2 млрд дадоха "назаем" за жито, което зърнопроизводителите не ползваха, но парите не върнаха. ОЩЕ 800 млн. НЕ СТИГАТ И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВАДЯТ ОТ БЮДЖЕТА!
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много исках, ама нямах желание.
50
1
 
23
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Аз от едни приятели знам, че си казал как днес ще излезеш и ще лъжеш. Обвинявайки Борисов за вашата некадърност. Не ме излъгаха.
49
1
 
24
 
! Отговори
Ханса преди 1 година
Наско, това го правиш от времето на Бай Тошо. Като препиеш с коняк и на другия ден си в някъкъв друг, виртуален свят. Светът на сънищата.
48
1
 
15
 
! Отговори
Георги Кадиев преди 1 година
Правителството няма позиция по темата за намаляване на газа. ЕДна трета е от Лукойл, една трета потребяват фирмите, една трета - потребителите. Ако Топлофикация бъде намалена, минаваме на бойлери - тя няма да издържи. Ако намалим от Лукойл следав по-голяма инфлация. Ако намалим газоподаванетоот фирмите поне половината няма да издържат. Стъкларските и керамични заводи не могат да си го позволят. Стомана-Перник е в непрекъсваем цикъл.
47
15
 
2
 
! Отговори
До toi преди 1 година
Каква цензора на Дарик, изслушай по добре записа или си изчисти добре ушите. Такова нещо няма, а колкото до цензора при ГЕРБ бяхме на 112-то място по свобода на словото, между Уганда и Конго. Все още по-голямата част от медиите се държат от същите хора.
46
4
 
14
 
! Отговори
Наско пияндето преди 1 година
Генерал Наско пак мощно се изряза,давай Наско можеш повече ,още малко и ще настигнеш другия "генерал"ББ по дрънкане на ппрростотии на килограм, което си е цяло постижение
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и що не оповестихте тази информация през Март. И кой ви бе източника?
44
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Танас ни се извинява, че ще ходим на избори? Не бе, ние искаме да ходим и да ви разкараме от там! Трябва да се извиняваш за цените в Супермаркета, в бензиностанцията, за инфлацията и за кризите които ни набутахте! Ясно е ,че Борисов ви е виновен и за сутрешния запек, и за сутрешното разтройство! А това , как Корнелия се била "променила", направо изби рибата! Колкото вие сте се променили!
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Параноичен старец. Време е да бъде забравен.
42
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов и Ахмед Доган с мощната подкрепа на Слави Трифонов пратиха страната на избори - задкулисно извън парламента натискат едни бутони.
41
2
 
14
 
! Отговори
toi преди 1 година
Хахах , Значи от изтеклото видео с, за което ДБ се опитаха да наложат цензура на ДАРИК с думите "обадете им се да спрат излъчването...веднага" , се чу много много добре как ДБ трябва да си излъска имиджа предизборно като учерни всички възможни за учерняне. А този човечец незнам какъв генерал е бил но мене лично ме е срам че вообще е имало такива хора в българската армия.
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ми отвратителни. Такава гнус изпитвам, никога не е било така преди. Показаха си дяволското лице, вече не могат да се крият. А ние не можем да си платим сметките, да се нахраним, без да се тревожим за утре как, лекарства и болници не можем да платим. По-добре да ни вкарат във война с Русия и те да дойдат да ни освободят пак. Никога не е имало такъв глад и безпътица преди демокрацията.
39
2
 
26
 
! Отговори
Много лъже преди 1 година
Гномът започнал да лъже повече и от началника си Пинокио !
38
2
 
19
 
! Отговори
Ken преди 1 година
И аз още миналата година знаех, че Петков-Василев не заслужават доверие, но кой ме чу ? Но поне си го казах и не съм си мълчал. Как все след събитието се изкарвате екстрасенси ! И за инфлацията сигурно Борисов се е разбрал с ЕС, нашата да е по-висока от тяхната.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национален предател . Краварски прислужник иска да ни вкара във война
36
1
 
19
 
! Отговори
А именно преди 1 година
Този повече не трябва никога вече да пър ди в парламента!!!
35
1
 
13
 
! Отговори
МОЙ преди 1 година
Започна предизборната пропаганда!Голям страх ги тресе!Властта изпускат!Няма да могат да изпълнят задълженията си пред американското посолство!
34
2
 
22
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Генерале, а вие по какви причини сте се разбрали с БСП?
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
затова ли арестувахте борисов без доказателства и засилихте краденето на макс? хубавото е че скоро ще сте в историята!