Атанасов: През март получихме информация, че кабинетът си отива

ИТН и Борисов се били разбрали, по икономически причини
28 юли 2022 08:58, Елка Василева
92
Атанасов: През март получихме информация, че кабинетът си отива
Снимка: архив, БГНЕС

„Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте, че отново ще ви занимаваме два месеца с предизборна кампания и ще ви караме да ходите пред урните". Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Още по темата
"ОТ ДБ направихме всичко възможно да предотвратим тези предсрочни избори, но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган с мощната подкрепа на Слави Трифонов пратиха страната на избори - задкулисно извън парламента натискат едни бутони."

Атанасов обяви, че още през март управляващите са знаели накъде върви политическата ситуация.

"Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката. Той още март месец дойде и ми каза: "Правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали за бъдеще". Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически причини."

Атнасов заяви, че на изборите предстои сблъсък на силите на реформацията и тези на реставрацията, които искат реванш. По думите му това са бившите управляващи, подкрепяни от Слави Трифонов.

"Защо казвам Слави Трифонов - аз съм бил коалиционен партньор с тоя човек, но не съм го виждал. Той говори от първо лице - аз изтеглям министрите си, аз свалям доверие. Тоест, хората в парламента, които представляват неговата партия, той ги разглежда като крепостни селяни", каза Атанасов.

Поради неопитност на ПП имаше слабости и в парламента, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, коментира още той.

"Една от големите ни грешки беше това, че не се направи сериозна административна реформа. Мнозинството обещавахме голям процент съкращение на администрацията и да бъде освободена тя от "калинките", които през цялото време се занимаваха със саботаж," каза Атанасов.

Според съпредседателя на ДБ изтичането на записа на парламентарната им група не е случайно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
23
 
! Отговори
гфд преди 1 година
Aбе ***, нагъл и некадърен! Правителството ви приключи, защото е прекалено разнородно и зависимо, а вие лидерите му сте некадърни! Все някой друг ви е виновен! Дано и най-заслепеният ваш симпатизант да е разбрал и видял, че във вас няма нищо дясно! Корнела ви въртеше и командваше с 26 депутата, а вие се гънехте като червеи, какво да измислите за да замажете работата!
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей ама как лъже.....защо не направи нищо....защото беше в коалиция с ПП ли....
30
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
"Атанасов обяви, че още през март управляващите са знаели накъде върви политическата ситуация."Аз знаех накъде върви политическата ситуация още на първите избори миналата година когато чалгаря спечели! Сбърках само в едно: Очаквах другарят Трифонов да се прегърне с другаря Борисов и да продължат да управляват заедно! Ще обясни на "НТОН" (Нема Такъв *** Народ), че той всъщност не се коалира, но в името на стабилността ще приеме да управлява с ГЕРБ.Явно играта му е била по-сложна.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз още февруари получих ама не исках да го споделям тогава
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките бойкови калинки си седят на шефските места и подриват където каквото могат. Не може да смениш най-големия шеф и да смяташ, че това е достатъчно. Лошо е, че вече има сериозен дефицит на качествени кадри, навсякъде набутаха хора с икономическо и юридическо образование в повечето случаи без покритие, без значение в кой бранш.
27
0
 
27
 
! Отговори
Джони преди 1 година
Всичко хубаво...този все информация получава, ама все не може да.се оправи с нея...явно е тотално некадърен
26
0
 
16
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Една жена в трамвая каза. Господин Гном може ли да не кандидатираш за депутат. И Бойкакиев също. Може и да вкарате така 10 сепутата.
25
0
 
21
 
! Отговори
PG преди 1 година
Ей гном въобще не ми пука за твоето извинение нито пък ще се трогна за вашата кампания,вие не вършите нищо само смучете кръв от хората,дебели търтей,а бе я вървете на майната си,какво ни дреме за вас,плондери
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов извади торбата с измислиците Българино не се оставяй да те излъжат СЪБУДИ се
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този от толкова много лъжи, му се подуха очите от напъни!
22
0
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Откъде бе Наско, от Щази, от КГБ или от местните ДС-та на подчинение на руското посолство ... Окръжният прокурор от Разград от времето на Тошо и Възродителния процес продължава да има своите информационни канали ... След издънката на партийната Ви дружинка, още повече лъснаха лай_ня_ните Ви бок.серки ... бутикът от жълтите павета вече ще обявява разпродажба на гно.мове, тро.лове и всякакви други митични създания от торфеното блато ... !!!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, но и те не се заеха да мислят за народа, а за собственото си облагодетелстване. Няма истински политици и хора които да искат България да стане райско място, всички само крадат.
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този гнусен Гном плаче за един дебел и чворест отзад да му наръгаш ! Толкова е отвратителен, а не го осъзнава !
19
13
 
8
 
! Отговори
msm преди 1 година
Много точен анализ! Шайка крадци и мошеници през последните 15 години обират БВП на България и Еврофондовете за да богатеят на гърба на Българина. Границите ни, институциите, са разграден двор и се прави пачка от знайни и незнайни мутри, министри, директори, кметове. Вижте къде са доходите и стандарта па живот в Румъния, Хърватска, Словения, Гърция и ще ви стане ясно колко много загуби България от корупция и схемаджийство. Промяната ще е труден и дълъг процес, но трябва да се случи!
18
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дано никой не повярва на това, което казва този. Не ми изглежда и правдоподобно между другото. За записа от НС всичките им коалиционни партньори ги оправдават, но ДБ си показва лицето в него повече или по-малко. Четирите опозиционни партии, които свалиха правителството, са от мизерници, но Атанасов от времето, когато беше слуга на Костов лъже и преследва хора.
17
18
 
8
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Слави преди се късаше да плюе Банкянския а сега ще се коалира с него и Пеевски голям майтап. Излъгахме Тоз Народ. :]
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов мисли за вас , за какво ви е да се разхождате до урните.
15
2
 
24
 
! Отговори
.. преди 1 година
тоя па вечния нагаждач и разбирач. изчезвай и ти кърлеж. гледайте с кой ще се коалирате за изборите че ще ходите да ядете банички след тях с клюнчо
14
4
 
28
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Е, този лош Борисов. Пак провали светлите ви планове. Ами защо не каза още март, бе лилипут? Или викаш къде да разтуряш март. 5 месеца лапкане кой ти дава на днешно време. Итн може да са всякакви, със сигурност не са опитни политици, но съм сигурен, че това са лъжи. Да, славчо не става за политик, но с чисто сърце се мъчи нещо да прави и той. Тези сега го изкараха причина за всичките и несполуки. А истината е, че те са доказано некадърни.
13
2
 
25
 
! Отговори
Nick преди 1 година
Ай стига оправдания. На калпавата ракета космосът и пречи вашата работа. Имахте достатъчно време, Борисов не управлява повече от година. Стига само си търсихте извинения. Видяхме ви на изтеклия запис що за хора сте. Не само, че нищо не направихте ами тотално объркахте всичко.