ГЕРБ: Кирил Петков излъга за пореден път

Според Петкова той няма никакъв принос за проекта Интерконектор Гърция - България
29 юли 2022 16:02, Йоана Цонева
72
ГЕРБ: Кирил Петков излъга за пореден път
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков няма никакъв принос към Интерконектора Гърция - България. Така представители на ПГ на ГЕРБ - СДС отговориха на твърденията на Кирил Петков, че Интерконекторът с Гърция трябва да е годен до края на август и на обвиненията му, че опозицията в тяхно лице е работила за "Газпром".

Депутатът от ГЕРБ - СДС Теменукжа Петков смята, че премиерът в оставка е излъгал за пореден път.

"Смятам, че това за никого вече не е новина. Освен, че излъга, той опроверга и сам себе си. Дали си спомняте датата 8 юли 2022 г. и едни хубави снимки за завъртането на един кран. Е, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден са получили акт 14. За да бъде въведен в експлоатация и да заработи един такъв проект, е необходимо той да притежава акт 15 и акт 16- Кога ще стане това - никой не знае. Искам да припомня, че съгласно договора и анекса, който ние подписахме в рамките на нашето управление проектът трябваше да бъде готов и въведен в търговска експлоатация на 31 декември 2021 г. Повярвайте ми, ако политическа партия ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде факт. В рамките на същия този брифинг премиерът в оставка г-н Петков се опита да прикрие собствената си некадърност, затова че не успяха да реализират този проект, като обвини правителството на премиера Бойко Борисов", каза депутатът от ГЕРБ - СДС.

Още по темата
Тя каза на Петкова, че той самият няма никакъв принос за проекта Интерконектор Гърция - България. По думите й този проект е станал лично благодарение на Борисов и ръководените от него правителство. "Г-н Петков освен да провали проекта, няма абсолютно никакъв принос за това. Той си позволи да обвини правителствата на партия ГЕРБ, че ние не сме искали да реализираме или завършим този проект, за да обслужваме едва ли не нечии чужди интереси. Когато някой се опитва да говори за обслужване на чужди интереси, хубаво е да си припомним кой подписа меморандума с Gemcorр", заяви Петкова.

По думите й управляващите в оставка нямат смелостта да си признаят, че България е изправена пред газова криза и сериозен проблем. Тя подчерта, че тези хора обясняват как са договорили 7 танкера, но никой не казва на каква цена са, с кого са договорени и най-важното как ще стигнат до България. "С лъжа започнаха своето управление, с лъжа - ще приключат", обобщи Теменужка Петкова. Колегата й Делян Добрев се обзаложи, че лъжите ще продължат и през предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
теменужник преди 1 година
,,седни си на възела,,-стига балалайкване
56
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
публикувай пътната карта г-жо!гешев няма е вечен...бочко и той...парите не са...чест,достойнство,уважение...и това ще мине,справка Човешката История!къде скрихте лиляна санираща ни за милиарди,а менда осигуряваща грабежи за милиарди с тука ими тука нема на божков?ще гласуваме за ПП...масово...ще ви изнедадаме,бъдете сигурна,колкото и да им вменявате...ефекта ще е обратен!!!
55
2
 
1
 
! Отговори
Нуше преди 1 година
Само ти Десито от Дулово останахте верни на на боко.много жени избягаха, Фидосова,Цачева,и т.н.скоро ще го изоставите и вие.явно вече не става за криватна гимнастика.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужке Гербава ти къде скри пътната карта вие от Герб не само лъжете можете и крадете нагло въобще не съдете по себе си и за Петков
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази вече е започнала предизборната кампания и предизборната кампания на ГЕРБ се състои в хвърляне на максимален брой компромати, клевети и лъжи по адрес на ПП в публичното пространство. Защото това е единственото, което те правят най-добре! Освен да крадат като за последно държавата.
52
2
 
3
 
! Отговори
Вие пък преди 1 година
Вие пък кировците много разбирате от всичко. Тоя бил за затвора тоя щял да търка нара. На приказки сте номер 1. Като дойде време за действие аресувахте баце за пет минути и после като наакани до края на политическото си съществуване... студент първи курс по право би се справил по добре от вас
51
1
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Нищо ново, на тате се е метнал
50
2
 
3
 
! Отговори
56-и преди 1 година
Прав си, ама Баце от СИК, от чешкия затвор, където е лежал за кражби на коли и от магистралите, където е размахвал бухалки като бандит от класа, поне нещо го играеше "ербап" "каратист", докато Сакатото учиндолско нищожество е повече от трагедия - жив труп, чиято воняща уста от време на време се отваря с помощта на машинка, навивана от *** Тошко Хаджията и Балбана Джебчията! Баце го даваше по "фасонлия", но и двамата са еднакво прости и нагли!
49
5
 
4
 
! Отговори
Зарков преди 1 година
Киро е лъжец, какъвто никога не е бил на чело на България
48
2
 
10
 
! Отговори
Долу шайката ГЕРБ преди 1 година
По голям лъжец от Баце е само Слави
47
4
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Е, само ГЕРБ ли е виновен? Скоро ще цъвнат и други кирливи ризи! Доста са!
46
1
 
5
 
! Отговори
До Направо съм шоки преди 1 година
Не се шокирай. Започна предизборната борба. И щом ГЕРБ туриха едно компрометирано лице отпред, за да защитава незащитимото, а именно че подари на чужда държава милиарди наши пари(т.е. с пари ни извърши национално предателство и отвори пътя на путиновата война), явно са я закъсали, или разчитат на късата памет на хората. Скрийте я поне тази, ако искате да покажете, че поне малко от малко разбирате грешките си(които са си престъпления!). Слагайте си отпред ТД, Биков и Чолаков, поне не са пряко в
45
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
К. Петков:-"ГЕРП ИЗЛЪГА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ"!...А сега де!.."ПРИСМЯЛ СА Хърбел на Щърбел"?!..Ептян ни сащисаха тия !..Последно кой лъже:-Кирилчо,или гробарите?../знам,знам,викате:-"Ами и двата субекта" лъжат като за световно"/....Е?!?!
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужке, теменужке, скъпа мпя деужке, пулничка си и не знаеш, че на политтруп ухаеш.
43
2
 
4
 
! Отговори
Направо съм шокиран преди 1 година
Тука виждам че всички кировци са последна инстанция във всичко. Те определят кой проект е рекетьорски те казват кой е корумпиран те са едновременни съд прокуратура и мвр. Като сте толкова велики защо на две магарета слама н÷ може да разделите а страната докарахте до проверка тояга?
42
6
 
4
 
! Отговори
Da преди 1 година
Такива провали като Радев и Киро Истината не сме имали в нашата история. Тия засенчиха дори и недуразумението Виденов.
41
4
 
8
 
! Отговори
До До 39 преди 1 година
Браво, бе! Гербаджиите вече ръкопляскате на рекетьорските си проекти. Няма значение, че цяла България плаща рекетьорските ви игри, с цел пълнене на чекмеджета и лично обогатяване.
40
3
 
11
 
! Отговори
пътна карта преди 1 година
Тази лъжкиня първо да покаже скритата пътна карта. Какви ли ги е договорила и ни е направила вечни роби на Газпром, затова я крие. Тази специално е за съд! Пропука 3 милиарда наши пари- за една година. Построи турската тръба с наши пари, за да се захранват Сърбия и Унгария, а ние- един Х*Й! И има лице да търси чужда вина?Абе то , че от ГЕРБ са нагли, ама т'ва същество е ненадминато по увъртания, лъжи и наглост!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Кирил Петков излъга и кРадев лъже!!! Долни ***.
38
4
 
2
 
! Отговори
асенчу преди 1 година
кирчу не лъже само лена , обича я :) па може и нея да лъже .