Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!

Тя пожела на българския народ прагматично правителство
30 юли 2022 07:35, Александър Попов
414
Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в коментар по повод изявленията на действащия в оставка български министър-председател Кирил Петков за "руската заплаха".

"С любопитство прочетохме интервюто на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", се казва в коментара. "Спекулациите с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония", заяви Захарова

"Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските "партньори", допълват от руското външно министерство.

Още по темата
Подчертава се също, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва "да ни налага своето мнение".

В материал в "Таймс" Петков е цитиран, че е започнал борба с корупцията, но "имаме по-голям враг - руското влияние".

"Ние не разбирахме, че корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", смята премиерът в оставка.

Петков бил решен да се бори срещу търговията с влияние на руския президент Владимир Путин в Източна Европа, но се опасява, че "Русия смята да го свали от власт завинаги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
19
 
24
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 година
Всички знаем , че Про100 Киро е постоянно напушен , но не знаехме, че е толкова *** ! Той никога не е бил държавник , обикновен наркоман! Каквото и да е казал , не трябва никой да взема под внимание! Добре, че имаше достойни хора да махнат този цирей ,избуял на снагата на българия!
285
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харвардския педдеррунгел казал че корупцията и руското влияние били едно и също нещо. Значи третополовите западн(ал)и *** не са корумпирани, понеже нали са врагове на Русия? Я да погледне Брюксел, я да погледне байдънясалото криминално "семейство". Кирцата е клоун, жалко че няма да можем да му се "радваме" повече.
284
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Русия и България.От Русия нищо лошо не сме видяли.Америка има за цел да унищожи страната ни.Дано българите които са на американска хранилка да го разберат скоро.
283
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова захапа Кирил Петков - Каквото заглавието, такъв и отговора! Нека видим какво ще му отхапе и ще остане ли нещо за Лена?
282
0
 
4
 
! Отговори
до 313 преди 1 година
Прав си но пий по-малко -губът се буквите на всяка дума
281
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До амер-нофилите - простия във всеки пост и доказват че са против народа на българия която и не е даже и държава заради дружбата си с америка ! Нито едно работно место не създала за 30 години американската омразна политика ! УБИХА НИ ВСИЧКИ ДОМАШНИ ЖИВОТНИ ЗА ДА ВНАСЯМЕ ХИМИЯ РИ САЩ И ЕС ! ИМАШЕ РЕДИ 90 г 15млн едър рогат *** с а сега с раврите 2 млн !!! и нямамн нито шаз нито нефт а шума нищо не прави т.ъ.пи . кравари
280
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен М...И...Л...Ф.... 45-годишна руска раз по ре ти н а. Личи си, че го обича секса
279
11
 
7
 
! Отговори
трите Хикса преди 1 година
Да не му захапе да бе казвам какво.Канадеца си има жена,има си и любовница,Леночка-говорителката.
278
14
 
8
 
! Отговори
"Василе", преди 1 година
До Васил Не петни това свято име, рушка подРого! Умрел в кожата си пор, кой друг освен предателите-***, се радва на чужда държава и е готов ??? да й ближе? Покланяйте си се на "подводничари", альошикартоши и каквито още джуджупуткьовци щете. Физически и умствено деградирали биологични видове - изрожденци.
277
16
 
15
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Безцица парцалетина.Аман от капризи ,претенций и руски кифли.
276
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 905 на Балканския фронт са загиналите руснаци 77-78г, а не 200000 както излъга мутрофанова
275
10
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 1 година
Маря два стакана пак ли е във фаза или просто е почнала от сутринта
274
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 260 - Ти може да не се топлиш на газ, ама хляба ти го пекат на газ и не само него. Бизнесът ще го закъса.
273
17
 
15
 
! Отговори
Ясна ми е преди 1 година
Тази е издухана флигорна.подобно на мутрофанова вещаят само несгоди на тези ,които не им целуват краката....по изразът на Жириновски. Но аз искам да се обзаложа за друго....че тези апокалиптични картини от нашите"експерти" .че ЕС ще плачи в снега и ще моли за милост....няма да стане така. В моят 60 г. живот досега не е имало ден в който руснаците да не са предсказвали за крах на Запада....а не става така. Е,да се обзаложим?
272
14
 
7
 
! Отговори
Саргон преди 1 година
Леле, как са се загрижилиза нас. А Медведев преди година на посещение в България дори се подиграваше с държавата, със хората. Е получи си го. От друга страна защо Русия стана неудобна на измислилите доктрината комунизъм. Тъй като от доктрина измислена да разчетвори света, след раделянето му по вероизповедание на християнство и мюсулманство, тя изстрада и превърна тази доктрина в своя печеливша с която успя да управлява много васали. Но сега е пак време за разделение, работи се на национално ниво
271
28
 
18
 
! Отговори
България преди 1 година
Вие не разбрахте ли, че колкото и да се опитватеда настроите хората към друпавите руснаци , ние които знаем историята на България ги ненавиждаме и няма как да промените нашето мнение!!! Руснаците винаги са ни предавали и използвали и само болни мозаци или неуки хора биха повярвали на руснак. Така, че тази лелка да си стои чичко путин да кротува. И тяхното време ще дойде много скоро! НЕ НА руските дрипи!
270
12
 
21
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
,Киро краварската мас тия.
269
16
 
13
 
! Отговори
Love преди 1 година
Russia
268
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На некадърниците като Киро винаги някой друг им е виновен. Дори не е представил доказателства за твърденията си, просто гледа да обере десния вот.
267
17
 
17
 
! Отговори
85403 преди 1 година
Другарке...дър.т.а си за наш Кико! А раша никой не я иска в България. Тъй че стига празни приказки!!!