ГЕРБ за "Балкански поток": ПП днес откриха предизборната си кампания

Нямало нарушения по проекта
98
ГЕРБ за "Балкански поток": ПП днес откриха предизборната си кампания
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отхвърли обвиненията на кабинета „Петков за за сериозни нарушения по проекта "Балкански поток".По-рано от правителствения пресцентър съобщиха, че проверката е установила редица нарушения на обществените поръчки, финансирането и трудовото законодателство по проекта.

„Не изневериха на себе си и своя стил да управляват с манипулации“, скочи бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова

Според нея междуведомствените групи, които са извършили проверките, няма как да изземват компетенциите на държавните институции.

Още по темата

Резултатите от проверката сочат редица нарушения, включително на екологичното и трудовото законодателство, нарушения при възлагането и провеждането на обществени поръчки, нарушения при финансирането на дейности и др. Веднага след като се запознал с констатираните от двете междуведомствени работни групи нередности, на свой ред премиерът Кирил Петков разпоредил в рамките на вчерашния ден да бъдат сезирани МВР, ДАНС и МОСВ за последващи действия.

Теменужка Петкова обаче подчерта, че реализацията на проекта е изцяло в съответствие с правилата на ЕС и нашето законодателство, след решение на НС.

Не сме отстъпили на йота от решението на парламента", заяви тя.

Петкова коментира и констатацията от проверките за нарушения по пътната карта.

"Хем я има, хем ДАНС им я е предоставила. Тя е паметна бележка от среща и ги е яд, че не са извлекли нищо от нея. Не сме подписали неизгодни за България документи", подчерта бившата министърка.

Според нея от ПП днес откриват предизборната си кампания.

Тя отрече и да има нарушения на екологичното закдателство по проекта.

За спазването на трудовите правила тя обвини правителството на Петков, че "демонстрира вопиюща некомпетентност"

"Изпълнителят на проекта отговаря за това, правителство и" Булгартрансгаз" нямат отношение", обясни Петкова.

"Другата голяма лъжа е за финансирането на проекта. Ясно са казани в решение на КЕВР приходите на „Булгартрансгаз” какви трябва да бъдат - 309 331 млн. лв. Проектът реализира много по-големи приходи”, уточни Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ГЕРБбалкански поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Теменужка Петкова ,ако имаше и грам съвест ,не би трябвало да се показва ,а не ли има наглостта да се изказва.Само от това,което е известно публично с доказателства за нейните действия ,като министър са достатъчно аргументи за наличието на предпоставки за нейното наказателно преследване. ББ има "невероятен усет" да избира около себе си индивиди с най - отвратителните личностни качества и владеещи до съвършенство най- древната професия - без разлика на пол.
67
3
 
4
 
! Отговори
89 преди 1 година
Срам при тази нагла, корумпирана, неграмотна селска счетоводителка и слугиня на Тиквата от Банкя?! Объркали сте се! Герберастите са оперирани от чувство за срам, до корен са оперирани! И шикалкави за "пътната карта" на Турски поток, построен от сикаджийския престъпник в интерес на Путин и това го улесни да започне чудовищната агресия в Украйна! Нищожество Теменужке, нещастнице, ти и "босът" ви помогнахте на кремълското чудовище за тази агресия, ! Вие двамата! И цял свят го знае!
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би трябвало да се скриеш! Срам!
65
1
 
5
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
До 83......Браво за разяснението! Точно така, цената на горивата е международна и трябва да се борите за международни нива на заплатите. Обаче на много българи това не им изнася щото за това трябва и дисциплина и производителност на труда и реална конкуренция в икономиката в частния и държавния сектор и в държавната администрация. Всичко това обаче ще доведе до яко бачкане което на никой не се нрави.
64
4
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 година
*** ,злобна гъска не разбра ли че не сте в парламента и няма да сте !!!
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са тия държавни институции бе лелче?! Прокуратурата ли?! Ние от нашата прокуратура да чакаме разследвеане е като да чакаме от умрял писмо. Тия междуведомствени комисии не са ли държавни пак?! Или Гешката пак ще каже че това не е в неговите правомощия?!
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тфва е проект на Путин и Ердоган с никакви ползи за България изпълнен от мутрата Борисов и платен от нас!
61
2
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
ТемеНУЖНИКооооо, къде е ПЪТНАТА КАРТА??И нЕ Е БАЛКАНСКИ, а ТУРСКИ ПОТОК.Шефа ти така го нарича, за да си мислим велики работи, но и в Търция, и в Сърбия си му казват как си е - ТУРСКИ ПОТОК!!!
60
4
 
11
 
! Отговори
Счетоводителката преди 1 година
Теменужка,която се изживяваше като министър на Енергетиката да мълчи.Седрм месеца в Парламентарната ГЕРБ си правеха предизборна агитация и то от трибуните на НС.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дддд - ми, изравни си заплатата като италянска уе! Не можеш ли?
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази леля беше просто една мутренска пионка. Никакъв експеръ не е.
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП бяха лоши, ама те не са на власт вече, а лоения беше казал, че ще направят нафтата левче и олиото два. Все още това не е факт, значи дебелия пак е излъгал.
56
3
 
1
 
! Отговори
дддд преди 1 година
До 70Само където в Италия бензина 3.70 лв.Сигурно получаваме заплати колкото италианците,за това цените на горивата ни са изравнени?
55
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герп-дпс-рома имат само и единствената задача да крадат и рушат. Казаха, че ще свалят правителството щото било лошу, ама те мандат не взеха, отговорност не поеха, продължават с пп да се оправдават. 12 год с бсп се оправдаваха преди това, смърдели.
54
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие бе герберунгели, вие сте най-големите популисти, вие сте в предизборна кампания по рождение, няма по-нагли от герберастите.
53
9
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Сериозно, Борисов ли направи бензина 4 лв или Петков? ----///----- Ами, честно казано, заради Борисов се вдигна всичко.Той оръсна милиарди за ковид-глупости и построи газопровод, с който развърза ръцете на Путин за война.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадлива Теменужка, на Бацо мила дружка!
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цяла Европа бензина е над 4 лева. Само у нас някои за 30 г. така и не разбраха , че при пазарната икономика цените се движат нагоре и надолу, според икономическата ситуация.
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужке, построихме с 3 млрд. наши пари тая тръба за отрицателен срок и пак нямаме газ. Как ще обясниш това? И защо като цялата газ отива за сърбите и унгарците, те не плащат кредита?!
49
12
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Парата отива в свирката. Отново. Полезен ефект - нула. За една година НУЛА километра нови магистрали. И един ДОСТРОЕН интерконектор.