ПП излезе с позиция за газа, не трябвало да се всява паника

За октомви имало договорен слот
446
ПП излезе с позиция за газа, не трябвало да се всява паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП излезе с позиция след днешния брифинг на служебния кабинет, на който бе изнесена информация във връзка с енергийната криза.

Ето какво написаха от формацията на Петков и Василев:

Както стана ясно още миналата седмица, правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30$ по-ниски от европейските.

Още по темата
За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.

Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
3
 
7
 
! Отговори
Топлото преди 1 година
Има дърва ама и те са от сибир
223
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такива лъжци. В момента европейските цени на борсата са рекордни и те са за тези които НЯМАТ дългосрочни договори или имат недостиг на количества. Всички останали получават газ в пъти по-евтин от тези на борсата. За пример на Борсата цените са около 2 хиляди евро , а повечето страни с дългосрочни договори плащат под 1000 . Представяте ли си за каква разлика става въпрос. Да не говорим, че слотовете за терминалите се заплащат отделно и цената се покачва още . . .Пълен Провал
222
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хихи! Махмурлия, Кики се събужда на 1 януари 2022г.и го стресира обявената от Булгаргаз цена. И нали щеше да върне държавността и законноста, след това в средата на месеца я научавахме каква ще ни е цената на газа за месеца. Нищо, че по ЗАКОН трпбва да се обяви на всяко първо число на месеца. Подробности. Лена Легена обяви 4 пъти по-евтин газ. Е, все още има газ, но последно на двойна цена и Булгаргаз върви уверено към фалит. Тъмните сили в България блокират промяната на ПП, ДБ и БСП. Хаха!
221
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Припомняме ти, че точно Кирил Петков и Александър Николов спряха плащанията към Газпром. Няма плащане, няма газ. Живи да не сте.
220
4
 
35
 
! Отговори
Честита промяна преди 1 година
Да ви е честита промяната на всички балъци! Толкова наивни и хора като българина няма. Да се появи един клоун от улицата и да го избереш това си трябва голямо въображение. За 7 месеца разказаха играта на държавата такова нещо не е било никога. Яко кражби, лъжи и измами! Да ти откраднат 9 милярда за една седмица да питаш къде са парите и да ти се отчитат с екселски файл. Заслужавате си всичко което ви се случва даже ви е малко. За цени на гориво, ток, вода, храна и т.н даже не ми се коментира.
219
1
 
17
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Само като видя Киро и лена вече съм притеснен и почвам да се паникьоскав...
218
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тези земи продължава конкурса: Най-крадлив, най-лъжлив, най-продажен, най-голям национален предател и т.н.. От толкова много мераклии за приза, не може да се излъчи победител. Предвид големия интерес, конкурса продължава...!
217
0
 
9
 
! Отговори
Kире преди 1 година
Аз се идентифицирам, като газов танкер, а Асен , като газова тръбе. Ще има газ не се притеснявайте.
216
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Айде пак гласувайте за ПП на предстоящите избори. Българинът обича да го лъжат и вярва в псевдомесии, затова заслужава съдбата си.
215
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РеферендумЯвно си сланчасал рано сутрин! Някой представя ли си този матреал дето гласува за Кирчо, Кокорчо, Славчо, Мая, Бабикян, Хаджигенов, Копейкин и Волен да му се даде да гласува пряко? За да се аргументирам защо не трябва на българина да му се дава пряка демокрация, елементарно сравнение на резултатите от референдумите в Швейцария и какви биха били в България. Освен за джамиите, всички останали ще са противоположни! 10 години диктатура като тази в Турция 1980 ни трябва. Не демокрация!
214
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Кирото е лъжец и крадец какъвто до сега не е имало, тоя е по-нагъл и крадлив в пъти от Тиквич. Докара страната до катастрофа и продължава да говори, няма ли кой да го гръмне в наглата м. *** ра. Същото важи и за джендъра Кокорев. Тия двамата трябва с камъни да ги премества жълтите павета.
213
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП, БСП и ДБ окрадаха и загробиха България. Според мазния нагъл лъжец киро това не трябва да се казва на народа.
212
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наука, производство и прогрес се правят с компетенции не с регулации и идеологии.
211
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да плашите хората Газ има в излишък, но тя не е безплатна Хората си плащат спекулативно увеличените цени и не правят въпрос Единствено бизнесмените и политиците надават войи смучат ли смуат и последните левчета от народа
210
3
 
28
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Докога ще го слушаме това лапацало Киро? Няма ли вече да млъкне? Ало, баща му, кажи на синчето си да млъкне бе, то те слуша тебе!
209
3
 
25
 
! Отговори
978 преди 1 година
Конфискация на всичко придобито по време на мандата. Тези двамата отдавна трябваше да са в затвора. И курватаЛ също.
208
4
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Изглежда все повече като анахронизъм и проводник на империята на злото. Това за България ще означава изолация, ограничения при парите от ЕС,Шенген след десетилетия.....но и комисионни и подкупи за четирихилядниците. А народът...щом така иска..ще страда!
207
2
 
28
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Какъв ЦИНИЗЪМ! ИМАЛО ГАЗ, ОБАЧЕ НА МИЛИОНЕРЧЕТАТА ИМ Е ДАЛЕЧЕ ОТ АКЪЛА КАК НИЕ ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ! ТОВА СЕ НАРИЧА ИДИОПАТИЯ!
206
2
 
23
 
! Отговори
Ь преди 1 година
Само като му гледам лъжливата усмивка ми е ясно. Гешев, на почивка ли си? КурвоЛената да се изкаже!
205
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като немате топла вода, купете си един танкер с топла вода.