ПП излезе с позиция за газа, не трябвало да се всява паника

За октомви имало договорен слот
446
ПП излезе с позиция за газа, не трябвало да се всява паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП излезе с позиция след днешния брифинг на служебния кабинет, на който бе изнесена информация във връзка с енергийната криза.

Ето какво написаха от формацията на Петков и Василев:

Както стана ясно още миналата седмица, правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30$ по-ниски от европейските.

Още по темата
За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.

Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако немате парно, топлете се на прегрели машини за гласуване.
203
0
 
26
 
! Отговори
88 преди 1 година
Само след първото изречение става ясно, че за да не поставя служебното правителство пред свършен факт Петков не е подписвал...означава ,че няма да има газ и ще си измият ръцете със служебното правителство, че не е искало.
202
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ви стане студено зимата, отидете на почивка на плажа в Австралия.
201
1
 
21
 
! Отговори
Кире Канадски преди 1 година
вЕрвайте ми!Аз никога не лъжа...хахаха
200
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Хасан още ли са на свобода? Защо Гешев не се е задействал още? Трябва да са в затвора за предателство срещу родината както и съветничката Весела Чернева и Лена парапета
199
0
 
19
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
Не знам защо,но си спомних си за "Новите дрехи на царя" на Андерсън,в която приказка двама се представили за майстори шивачи и тъкачи,като казвали за дрехите си,че само глупец не може да ги види.Едно малко дете,докато царят се разхождал извикало "Царят е гол".И хората осъзнали,че е истина и захочнали всички да го повтарят,като се заливали от смях.
198
6
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 година
кирчо, сега като те уволниха, каква заплата ще изпратиш на украйна за оръжие? ами танковете за ремонт - те май руснаците ги натрошиха като орехи!
197
16
 
3
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 337 кой от кого деца и с кого в хотел не е твоя работа. Ти да не завиждаш? Аз другото си сбъркал адреса. Отивай в Банкя и там се оплаквай.
196
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев да го прибира тоя, вкара ни в невиждана криза.
195
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
измамник и лъжец,*** и човек със съмнителен морал тръгнал държава да управлява,първо порастни и не лъжи съпругата си ,че ти е родила 3 деца,а ти в роб.време си тръгнал да мърсуваш по наети апартаменти с любовницата си и от бюджета и нашите данъци и плащаш 14 000лв заплата.Прокурор за вас.
194
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tраволта, лъжеш повече и от сигганин! То това е и бизнеса в Щатите - да си яко хвалипръцко. С този газ колкото и на *** да се правиш, на всички е ясно, че ще е по-скъп от руския. И като си диверсифициран, защо купуваш по-скъпо? Или на процент на държавна хранилка е друго. Кога ли ще започнат да набиват на кол семействата на национални предатели-политици?
193
10
 
14
 
! Отговори
модерният ляв преди 1 година
Бойко ще прави промяната като гледам цените и слушам какво говорят хората.
192
4
 
18
 
! Отговори
..? преди 1 година
Верва ли някой на Кирчо и Кокорчо? То бяха се изредили над 600 инвеститора на опашка да инвестират в България, то беше завод за електрически коли, който щеше да заработи 2023 година...! Трябва ли някой да им обясни, че диверсификация значи повече от един източник,а не да резнеш клона, на който седиш,и да чакаш някое корабче да се разтовари някъде ! Русия е най-големият терорист и не може да им се вярва, но и с терористи винаги се преговаря! Основно правило !
191
10
 
17
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Големи майстори са тези,хем договор имало,хем било оферта,която можело да бъде отхвърлена?Ами опциите?Дали са платили %,че да е опция до дадена дата да се закупи по определена цена или пак е оферта - предложение,но офертите днес са едни,утре други и не са нещо,което да се определя като договор или опция при които има две договорили се страни.Е,в махалата казват на офертата опция.
190
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е прав,че е по-добре да взимаме газ от където може,щом Русия го спира.То е като с магазините,има и други не е само един магазин.
189
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
някой използва ли преводач за коментарите на ББ?
188
11
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
приятели,излизаме с аргументи и факти...от пАсолството говорещо от името на ***,дпс-гроб-итн отговарят с обиди и..минуси..забележете манипулацията...технологично мога да си набия поне колкото искам плюса...не е там идеята...аз не искам да ви манипулирам като пАсолството,изразявам какво мисля искренно,истината е,че искаме да живеем добре и Свободни,путин и пАсолството ни искат роби в армийте му убиващи жени и деца в Украйна,строящи му "империя"...нелепо...невъзможно,позорящо народте на РФ!
187
16
 
8
 
! Отговори
За Витков! преди 1 година
Служебните ,влезнаха с летящ старт в плюването. Още не се бяха заклели и почнаха да сочат с пръст Петков. После някой да ми каже ,че президента не го играе к.у.р.ва.ачката. На първия ден почнаха да ронят сълзи за руския газ. Е...ати долните са.
186
24
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименсамо свалихте Педседателя на НС...и видяхте реакциятана хората...направете ни услуга и посегнете на г-н Петков!моля ви!К.Петков следващите 30 г. ще работи за Просперитета на България като Министър-Председател...и ПП ще има пълно мнозинство по Волята на Българите която ще изразим на 2 октомври...въпреки манипулацийте надпс-гроб, пАсолството с което ще скъсаме дипломатическите и икономическите...не сме фактор...но сме Свободни хора и няма да позволим манипулацията и намесата на путин
185
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Настоявам предателят Петков да бъде незабавно арестуван и съден като престъпник. И никога повече да не види бял свят.