Николов: Офертата за танкерите с газ е ангажираща

Имало рамков договор за доставката
33
Николов: Офертата за танкерите с газ е ангажираща
Снимка: БГНЕС

Бившият енергиен министър в кабинета „Петков” Александър Николов отговори на обвинения на служебната власт за хаос в енергетиката и недостиг на газ.

Още по темата

„Относно хаоса - представянето на офертата я има стенографирана в Министерския съвет. Второ - има рамков договор, сключен с конкретна компания. Трето - офертата не е оферта просто, тя е ангажираща”, обясни той пред Нова телевизия.

Договорът е за седем карга. „Офертата е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я приеме или не. За трите карга има ангажимент, за четирите - описан механизъм”, разясни Николов.

Бившият енергиен министър уточни, че има слот за първото карго. „За него е взето решение, защото е скоро във времето. То е през месец октомври. Този слот е осигурен, но съвсем случайно - след като е обяснено как той да се плати, дали да се вземе и т.н. и след като има цялата комуникация в „Булгаргаз” и БЕХ - решението още не е прието”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Александър Николовгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Енергетик преди 1 година
Това комунистическо изтърсаче ни направи за смях в Европа и ни казва директно : Всеки да вземе кфа или бидон и да ходи в Гърция , на терминала за газ да си налива сам ! Гешееееев, какво правиш,бе ? Защо тия вкупом не са в ареста и защо не им се изземват откраднатите милиарди от сметките им ????? Защо , бе, Гешев ??? Къде си ? Май наистина е трябвало да те махнат ! Родината загива пред очите ни , а теб те няма никакъв !!!!!! Гешееееев !
30
1
 
9
 
! Отговори
Фотограф преди 1 година
Това недоразумение на снимката трябваше вече да е в затвора заедно с нашмъркания Про100 Киро и Кокорчо !!!! Тия са за "оправяне" с повече тояги на голо( може и с други инструменти) ! И да върнат откраднатите милиарди !
29
0
 
6
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Експерти да огледат какви милиарди се готвят да ограбят от Българския народ за приемане на американски газ .. ДА не би този газ да от тн Шистов газ // Да с е направят сателитни проучвания за замърсяване на огромни региони вкл важни подземни водни резервоари при добива на този тип газ..
28
0
 
0
 
! Отговори
ДА се внимава преди 1 година
КРизата почна преди доста години ..Диверсанти наредиха да се блокират най близките съююзници на Москва вкл Украйна.. Цел да оставят Москва без съюзници ..Веднага Ръчнаха Путинов важно да отнеме привилегиите на бившите соц страни вкл заради изградени от тях собствени газопроводи.. Последваха невиждани супер скъпи градежи на нови газопроводи,.. НАшата страна чрез корумпирани на власт бе принудена да ограби десетки милиарди от народа за нови газопроводи вкл до Сърбия..
27
1
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Още един измамник на министерски пост сме хрантутили 6 месеца,от българите по големи *** няма няма и да има!!!
26
0
 
5
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
престъпно поведение....
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ще ходим до гърция и ще си носим газ в бутилки. ще се редим на опашки на кораба за газ.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАХАХАХ защо ли ми напомня за Оферта за Ф-16 и спря Грипен
23
0
 
3
 
! Отговори
смешни сте преди 1 година
николов , с кирчо изгубихте процентите от евентуалната ви далавера :)
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз имам оферта за 30 танкера с ангажимент. Отсрещната страна се ангажира да ми се обади да ми каже, че няма да се състои сделката един месец по-рано от посочената дата. Договорът съм си го сложил в рамка, но още не е подписан.
21
0
 
7
 
! Отговори
За да няма преди 1 година
Спекулации,трябва да се даде ясен,конкретен и професионален отговор на няколко въпроса.1.Каква е крайната цена на Американския втечнен газ съпоставима с тази на Газпром към днешна дата.2.Ако сега на момента се премине към доставка от Газпром каква ще бъде цената сега?.3.И ако се окаже,че цените в момента са горе долу еднакви,какво следва от това?4.Изкуствено и умишлено ли се вдигат цените на Руския газ и политическо оръжие ли е той за Путин?...И т.н и т.н
20
2
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БЪЛГАРИ ТОВА ЛИ ИСКАХТЕ ПРОМЯНАТА ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ СТАНАХА БЭРЗО МНОГО МНОГО БОГАТИ А НИЕ ДЕТО ЖИВЕЕМ ТУК В НАШАТА СТРАНА КАКВО ПРАВИМ ЗАЩО ТЕЗИ СЕ ОСТАВЯТ БЕЗНАКАЗАНО ДА СИ ХАРЧАТ МИЛИОНИТЕ БОРЦИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА КИРО АСЕН ЛЕНА РАШКОВ ДЕТО ТИЧАШЕ ДА РЕПРЕСИРА МИРНИТЕ БЪЛГАРИ ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЕТО ТИ РЕЗУЛТАТ ТОВА Е РАЗРУХА ПОТОП КРАЖБИ И ЕЙ ТЭЙ СИ ЖИВЕЯТ ПОДМЯНАТА
19
10
 
4
 
! Отговори
това е ясно преди 1 година
Румбичката иска да плащаме петорно за руски газ който може и да не дойде. Щото Румбичката не признава нищо що не е руско. Румбичката все пак иска България да стане 16-тата съветска република. Ама е забравил ,че ссср се разпадна. Както ще се разпадне и русия.
18
1
 
22
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Значи не ми ти била оферта, а ангажимент. И не ми ти били 7 танкера, ми били три танкера с насрочен ангажимент, а четири с "механизъм". И не бил точно договор ми бил "рамков". И имало осигурен слот "случайно" (?!?), но решението за него не било прието още щото не било ясно дали го искаме и дали можем да го платим. Супер вече всичко разбрах. Да, живее Кировата диверсификация.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този и омбудсманката имат еднкави физиономии, случаЕност ?
16
0
 
8
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Е,след като съвсем случайно решението взето(от него или от министерски съвет) не е прието съвсем случайно от Булгаргаз и БЕХ,то и съвсем закономерно вместо договор какво има?
15
0
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Защо в последният час на правителството се подписа този договор,защо бе про.дагжни.ци.
14
1
 
18
 
! Отговори
Ангажираща? преди 1 година
САЩ натиснаха Петков и той в последният ден подписа договор за скъпа газ с кораби и сега на следващи правителства ще е трудно да търсят друга газ.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съпругът ми работи на този тип кораби,1 от тях стува милиони долари,обикновено са по 10-15 -флотилия,това е сериозен бизнес,товарът също е скъп,1 ден престой без корабът да се движи също са астроном..пари,сключват се дългосрочни договори за повече от 12 месеца,няма свободни кораби които да чакат България за 1-2 кораба,терминалите също са специални, LNG мениджмънта не е за хора извън този бизнес т.е. случайно назначени по полит.причини.това не е несериозна работа за 6 месеца или 1 месец.
12
0
 
30
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Това момче е професионален мошеник и няма абсолютно никаква експертиза в енергетиката. Назначаването му за министър на енергетиката е чиста проба криминално престъпление.