ПП излезе с позиция за газа, не трябвало да се всява паника

За октомви имало договорен слот
446
ПП излезе с позиция за газа, не трябвало да се всява паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП излезе с позиция след днешния брифинг на служебния кабинет, на който бе изнесена информация във връзка с енергийната криза.

Ето какво написаха от формацията на Петков и Василев:

Както стана ясно още миналата седмица, правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30$ по-ниски от европейските.

Още по темата
За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.

Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане.Те ще са.Останалите са продажници до един.
283
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 години марионетки ни продават интересите...Докога бе, народе?
282
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Абе преди години банкянското чудо твърдеше,че няма почти готова АЕЦ Белене,а само един гьол.Е, до него се мъдреше американското губернаторче,надзиравайки го какво ще каже,сегашното недоразумение пак го надзирават,но не се показват в кадър.Та щом са му наредили да /не/всява паника...
281
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо?
280
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стягаш ли си вече куфарите за Канада? Ако останете с Кокорчо да се борите за партия,която все още я няма, ви очаква погром. А президентът този път нвма да се върже с вас, както преди 7 месеци. Апропо, вземете и Нинова, тя беше най-вярният ви съюзник. Сега обвинява Радев, че не й помага ...
279
3
 
13
 
! Отговори
туз преди 1 година
Кирка още ли си пъхаш главата там където не ти влиза пръста
278
3
 
16
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 1 година
ЕТО ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ Е ВИНОВНО ГЕРБ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ. НЕКАДЪРНОСТ, СРАМ И ПОЗОР! ПЪЛЕН ПРОВАЛ, ПЪЛЕН ХАОС, АБСОЛЮТНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, ПРОВАЛИ И МИНИСТРИТЕ СИ. ЕДНОЛИЧНИ ХАОТИЧНИ РЕШЕНИЯ, МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ДЕЙСТВА КАТО ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР ЦИРК ДО ДУПКА!
277
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ЧОВЕК ПОДЛЪГА НАРОДА ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО, СЛЕД ТОВА ОСТАВИ НАРОДА БЕЗ ГАЗ, НА СКЪПИ ГОРИВА, В КОЛЕНОПРЕКЛОНЕН ЗАПАДЕН СЛУГИНАЖ, ПОД ДИКТОВКА ЗАЕДНО С ЧЕХИТЕ ИЗГОНИ 70 ДИПЛОМАТИ КАКТО И ЧЕХИТЕ И ПОБАРВАШЕ ЛЕНЧЕТО СВОЙСКИ... ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ПОДМЯНА НА ВОТА НА ХОРАТА, ДОБРЕ ПОНЕ ЧЕ КОРНЕЛИЯ ПРОДАДЕ НА УКРАЙНА ОРЪЖИЯТА А НЕ ГИ ПОДАРИ, БЕДНА БЪЛГАРИЯ ДА ПОДАРИ ПОРЕДНИТЕ МИЛИАРДИ.
276
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя. И вкара в блатото ,защо още не е арестуван
275
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво толкова за тази газ. България е почти нулев консуматор на битова газ спрямо ЕС. И два пъти да е по скъпа никои няма да разбере.
274
1
 
23
 
! Отговори
луна преди 1 година
В шепи ли ще го пренася Кирото този газ от танкера до газопровода ни?
273
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига ве стига сте покозвали таоя см.ра.дл.ива па.ча.вра от отбора на продажните ***- ПП- абе деца няматели та пускате да гледат подобни из.ро.дчета
272
1
 
16
 
! Отговори
ТОКА ???!!! преди 1 година
Абе за супер скъпия ток за бизнеса който помпи инфлацията с 100% над Европейската никой нищо не обажда.... при лошия Бойко беше 50 лв.,а при добрите комунистически наследници на терористите от БКП стигна до 800 лв на моменти .При това ток правим от наши ресурси и старо ядрено гориво (купено от преди войната)?
271
1
 
22
 
! Отговори
Тия са за историята преди 1 година
А помните ли как Асенчо пискаше на руснаците ,че ако искали война щели да я получат хахахаха.Пускаме Динко и превземаме Москва за 2 часа...
270
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А копейкин също започна да се закопава сам. И сега щем не щемПак при Бат Боцо.
269
0
 
23
 
! Отговори
Чекаме преди 1 година
Още чакаме 8 моста на година особенно този на гр. Шумен дето Кирето си мисли ,че е на Дунава..
268
0
 
16
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
В Полша украинското зърно преминава само транзит.Вносителя плаща депозит равен на количествата ислед като количествата излязат от Полша търговеца си получава парите.В България кога ще защитят нашите земеделци ?
267
0
 
21
 
! Отговори
стар комунист преди 1 година
Я вземи, че се гръмни просттако крадлив,та да не ти слушаме лъжите и простотиите!
266
1
 
15
 
! Отговори
Само СДС! преди 1 година
КОЙ наруши основополагащия закон на България -Конституцията....КоЙ си затвори очите за това и вместо да се извини започна да го играе по патриотичните манета....Нинова-Радев-Кирчо това са матрьошки от един комплект.
265
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние 30 години обедняваме и ПП дойде и ни вкара в клуба на богатите и взехме че станахме още по-бедни.