Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете

Двете се "сблъскаха" в социалните мрежи за газовата криза
10 авг 2022 11:37, Александър Попов
234
Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете
Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова отвърна на ехидния пост на Десислава Атанасова, в който "острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг".

"Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори.

"По комплексите на тема газ ще ги познаете.

Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:

• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
35
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Ленче , Ленче видяхме ви що за стока сте и че не направихте нищо повече от това което правиха вашите бащи и дядовци- фалит на страната което е запазена марка на комунистите! И ти както и просто Киро и акокорчо се надпреварвате кой повече да излъже , мисейки си че сте прави ! Но когато фактите говорят и Боговете мълчат- три пъти по високи цени на всичко отколкото в останалите страни от ЕС! Ленче кумова срама нямате ли?
36
6
 
30
 
! Отговори
София преди 1 година
Бориславова, толкова некадърно и неграмотно момиченце като тебе българската политика не е виждала в своята не знам колко вековна история. Като твърдиш, че е по-ниска цената, излез с документи от предишни договори, излез с документи от сегашни договори и да сравняваме. Обаче всички знаем, че щом си лаладжийстваш, значи говориш празни приказки без никакво покритие.
35
6
 
21
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
По парапетите ще ги познаете..
34
26
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре да изнемогвам от високи цени и да обеднявам и да студувам, отколкото да бъда зависим от Газпром и да бъда роб на Путин и на русия. Газта може да е скъпа, но свободата е безценна.
33
14
 
10
 
! Отговори
преди 1 година
ГЕРБ си отива.
32
3
 
22
 
! Отговори
КИРО Е ЛЪЖЕЦ..И ЛЕНА преди 1 година
НАЙ - ГОЛЕМИТЕ, КОИТО СЪМ ЧУВАЛ........ НАДМИНАХА С 200 РОМИТЕ......
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гледам из Варна едни камиони с навързани огромни бутилки на ремаркетата с украинска регистрация, изглежда всяка газ станция може да си докара метан директно от Украйна, без тръби, без танкери интерконектори и прочее глупусти. Който търси - намира.
30
1
 
8
 
! Отговори
шок преди 1 година
Какво е това заглавие, 3 пъти го четох докато схвана какво се опитвате да кажете с него. Пик ли имитирате
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва накрая нещо да се промени, защото хората ще почнат със саморазправата. Ако на всеки излъгал политик му се режеше ръката, щеше да е много хубав живота на хората. Те взеха лъжата за единствената си ценност. Правят ни на балами, ние не им вярваме, но те са спокойни, защото няма кой да ги накаже. Направо е клоака тази държава, не, не е държава изобщо.
28
2
 
18
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Апропо, извършеното от озъбения и ококорения се нарича престъпление против държавните интереси и безстопанственост в особено големи размери. Съответните органи са пас, медиите канят тези да ръсят мозъци, вместо да се скрият засрамени, а, бе, тоя галактика е това. BTW, докъде стигна фадромата, дето рови около Хаавъът, както казва пингвинът на снимката, намериха ли дипломата на най-успешния политик
27
4
 
21
 
! Отговори
Х преди 1 година
Хванала се сливата за парапета и решила, че може да команда цяла държава!
26
4
 
15
 
! Отговори
Х преди 1 година
Хванала се сливата за парапета и решила, че може да команда цяла държава!
25
6
 
16
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Ленче, ленче....взимай си дипломата и отивай в Харвард с твоя кирчо, да преподаате парапетно инжинерство. Мисля че тази нова специалност ще стане световен хит.
24
4
 
12
 
! Отговори
Ст.Чилингиров-младши преди 1 година
Женска хубост без изразена горна устна не е хубост, а признак на проблеми в главата, злоба, и т.н. Внимавайте с такива жени.
23
5
 
22
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Лена ,Киро,Асенчо,Лорер,Наско културата ,умните и красиви ***,гейове ,суингъри,мошенници и наглеци само те могат да оправят България.Вие сте нашата гордост
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена - това крайната цена ли е? Нали има такса за разтоварване на терминала и преносна по мрежата. И каква цена е взета за основа ,за да твърдиш това? Това ангажираща оферта го чух за пръв път от вас. Когато мълчите изглеждате по-умни.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено и само заради това СЪЩЕСТВО никога няма да гласувам за ПП, колкото и да са ми симпатични останалите.
20
4
 
28
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
О свещена простота харвардска.Без нищо да разбира това момяче иска да командва държава.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора си мислят че политиката е " ще излъжеме нещо там квото ни дойде наум" Разбрахме че сте от Харвард.Само не разбрахме защо сме най-зле управляваната държава в целият ЕС? Разбрахме че мафията ви пречи.Ама разбира се мафията ви накара да направите така че руснаците да ви врътнат кранчето и другият харвардски гений да бълнува за некви кораби които дори не съществуват.А и да съществуват са на другият край на светът.
18
3
 
28
 
! Отговори
123 преди 1 година
Четири пъти по-ниска цена от коя, от тази на Марс ли? За справка по новия договор с Газпром, Сърбия ще плаща по 66 български лева на мегават, а тук цената е 230 и ще стане 300 лева.