Кадрови промени в "Гранична полиция" заради връзки с каналджии

Преди били връщали по 1000 души на ден, вчера били под 500
Обновена: 2 сеп 2022 08:14 | 2 сеп 2022 08:10, Камелия Цветанова
65
Кадрови промени в "Гранична полиция" заради връзки с каналджии
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  има резултат от приложените мерки за спиране на мигрантския натиск.

Той и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов посетиха българо-турската граница в района на Елхово.

Още по темата

„Мигрантският натиск намалява по малко. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. По отношение на тях сме обявили война. С цялата сила на полицията събрахме информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Направихме списък с лицата, занимаващи се с тази дейност и цяла седмица се работи активно с тях. Вече дори изтичват обратни информации, че това ги е респектирало и силно е затруднило дейността им“, заяви МВР шефът.

Той обясни, че мигрантския натиск е бил около 1000 души, върнати на ден, а за изминалото денонощие те са малко над 500.

След последните случаи на незаконно преминаване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 служители, както и техника на границата с Турция. Към охраната са включени безпилотни летателни апарати и дронове.

Според Иван Демерджиев по-сериозна намеса от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла огромен ресурс да охранява границите си с Афганистан. „Нашата цел е да върнем голяма част от тези сили по нашата граница”, обяви вътрешният министър.

Текат вътрешни проверки. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи. Ще бъдат предприети мерки буквално в следващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, по отношение, за които ще се предприемат наказателни производства”, каза още той.

В следващите дни ще има смени в регионалните дирекции на "Гранична полиция" заради връзки на служители с трафик на мигранти, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че инспекторите от "Вътрешна сигурност" са събрали данни за различни хора от средния ръководен състав. Разследването започна след смъртта на двама полицаи в Бургас, при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
калинков преди 1 година
""...Според Иван Демерджиев по-сериозна намеса от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла огромен ресурс да охранява границите си с Афганистан...""Че коя е тази южна съседка, дето има граница с Афганистан бе, калинков. Чакайт го този да свърши нещо...
54
0
 
1
 
! Отговори
ЩЕ, ЩЕ преди 1 година
"Ще има и лица, за които ще бъдат предприети наказателни мерки." Тия наказания за престъпниците на държавна служба отдааавна ги знаем. Но, при закон за служител, независимо какъм държавен пост заема, ако участва в престъпни схеми, наказанието е: Никаква ДЪРАВНА служба, дори и пазач или чистач ДО ЖИВОТ, да видим колко ще се осмелят да загубат сладката си работа. Ама кой ще одобри и гласува подобен закон. НИКОЙ, или почти никой. Поняли, тарикати.
53
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Аз си спомням, че през 2013-2014 представители на комитета от хелзинки и умнокрасивитета директно в социалните мрежи си комуникираха свободно, как да помагат на нелегални мигранти да влизат на територията на страната ни, една даже спеше с един-"невинна жертва на войната", който в последствие се взриви в Германия, сега предполагам правят същото, но в по-скоро групи, последствия някакви да има ;) ???
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с бившия замдиректор на Гранична полиция Йотко Андреев, който преди време бе понижен и изпратен да си дослужва на спокойно място в Дирекция Миграция?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н министре откога Турция граничи с Афганистан бе експерте?Нерде Ямбол,нерде Стамбул.
50
0
 
4
 
! Отговори
България над всичко преди 1 година
откога Турция има граница с Афганистан хахахахахахаха
49
0
 
1
 
! Отговори
РАРО преди 1 година
Първо - репотбор в цялата Гранична полиция ог гл. секретар до полицая на границата и най много в така нареченото ОИД. Второ издирване на всички гранични полицаи закупили апартаменти и скъпи коли себе си , жевата и децата през последните поне 5 години. Да доказват как. Трето тези на пенсия и заплата да се освободят и на техно место млади хора.
48
2
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
По времето на Винету корупцията процъфтя. Стабилизирало се било. Те нещата не се случват за година или година и половина. Корупцията се гради с десетилетия. Да те пратя в Германия да видим за година и половина колко немски полицаи ще корумпираш.
47
2
 
5
 
! Отговори
перко преди 1 година
След 89 гоидина МВР винаги е тънело в корупция. П ри управлението наГЕРБ нещата се постабилизираха, а сега сед година и половина отново тези практики се завърнаха!
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, колко е трудно да се минира тая наша граница!? Това трябваше да е направено преди пет години още.
45
0
 
9
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Едно куче,научило се да яде яйца,ще ги яде докато е живо,независимо от заплатата която получава и облагите които има.И не рокади,а трябва да има съд и присъди + конфискация на имущества и никакво право да работят до края на живота си в структурите на мвр,независимо от длъжността която биха заемали.Държава ще имаме само при некорумпирани полиция,съд и прокуратура.
44
0
 
9
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
За едно лято и си купуват апартаменти ония дето уж трябва да пазят границата!А тоя вместо да ги тикне в затвора разговарял с тях и 7м казал "Няма да правите тъй...ей"!И те взели че се уплашили рииш ли!))
43
0
 
10
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Години и години, наред, схемите за пренос на нелегални мигранти от каналджиите са работили безотказно.. Не е било възможно това да се извършва без участие на властите... Не е могло да се правят тези незаконни маршрути без активното участие на ръководни лица, без корупция. А кои правителсгва са си затваряли очите и са облагодетелствали тези незаконни акции? Както изглежда, те са познати и известни на всички българи...
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния милиционер "Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите", абе сульоо за таки думи в САЩ ще те подхване прокурор, отделно дис. уволнение. Докато "пазители" работят с каналджиите - това ще е положението. Все едно ФБР да работи с Коза Ностра.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърщината сред полицаите и техните ръководители е пословична.Тоз експерт откри топлата вода като установи,че имало замесени полицаи в каналджийството.Ами има разбира се което се знае от години,откъде минават,кога минават,колко са и т.н и т. н.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи. . . . Веднага уволнение за този министър със съмненията! Никакво съмнение не трябва да има! Да не е слабоумен?
39
0
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Както казах в деня след атентата в Бургас за да загинат тези двама полицаи за това са допринесли де групи полицаи. Едната група, която покрива канала и кешира парите. Другата група некадърниците, които сто километра тичат след един бракуван автобус и не могат да го спрат. Едните полицаи корумпирани, другите некадърни и накрая бургаските полицаи платиха с живота си заради тях.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ротацийка да забрави обществото и после ги връщаме на по-високи постове. Този филм сме го гледали. А Белене за вас кога?
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роднина и милиционер. Роднина и милиционер. Светла му памет на Тодор Колев, че преди 30 години го разказа тоя виц! Та тука поредният безименик и безродник говори пак в бъдеще време. "ще направим това, ще построим това". АМА КОГА? Защото аз съм на 50 години вече и това бъдеще време... ами мааму стара не се случва. Не в собствената си държава живея, ами в някакъв цирк. Та КОГА ще е последната излагация? КОГА, бе? Една шепа дрипльовци със сакове не можете да спрете КОЛКО време?
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щели да спират мигрантитете? И как, като ги посрещате на граничната бразда с хляб и сол и извозите до мигрантските центрове в България!Това не е спиране, а помагане на мигрантите.