Шаламанов зове за предложение за въоръжаване на Украйна

Това било важно за нашата сигурност и отбрана
79
Шаламанов зове за предложение за въоръжаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Крайно необходимо е България да внесе ново предложение, с което да въоръжава Украйна. Това заяви експертът по сигурност и отбрана и бивш министър на отбраната Велизар Шаламанов пред Нова Нюз.

“Тази тема не се ограничава с оказване на военна помощ за Украйна, а е свързана с решаване на централния за България проблем - нашата сигурност и отбрана. Както и ускорено превъоръжаване и използване на многонационални сили в България, за да сме готови за всякакъв вид заплахи”, поясни Шаламанов.

Още по темата

Той определи изказването на президента Радев, че “Демократична България” тласка страната ни към война, като “некоректно”. “Неговата работа не е да напада политическите партии, а да търси начин за постигане на съгласие, не за разделяне на българското общество с внушения и неверни послания”, заяви още той.

Бившият министър на отбраната коментира закупуването на десет изтребителя “Грипен”. “Тази сюжетна линия е от 2002 година”, поясни Шаламанов. По думите му, след като България е част от НАТО трябва да използва по оптимален начин, това което може да получи от Алианса - т.е тежка механизирана бригада и способности в други области, “а не специално в изтребителната авиация”, смята военният експерт.

Заради мобилизацията в Русия хиляди руски граждани напуснаха родината си и тръгнаха към други държави. “Това, което се случва не е без участието на специалните служби в Русия. Ако те искат, могат да спрат тази вълна веднага”, коментира Шаламанов. Според него те се възползват от миграционната вълна с цел да проникнат в специалните служби на съседни страни. “Това е нормална практика на руските специални служби. Те са го правили и в миналото”, каза експертът. Той отдава това на “провала на специалната операция” на Русия в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 1 година
Бой по чугунените тикви, сама така ще разберат от дума
57
0
 
4
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Как давате думата на откачени генерали .*** да заминава да се бие ,не да дава просташкото си мнение.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 А ти какво си? Американски кухненски ***. Американските са по-така, те са демократични. Да ви пи...кая на демокрацията.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В качеството си на какъв Шашмаланов дава такива призиви. Крайно време е такива всезнайковци да се осъждат на обществено полезен труд.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Шаламанов, искаш България да въоръжава Украйна. И Радев си има кусури, но поне от време на време се осъзнава, че не може страната да се тласка към война. В същото време освободените от служба, длъжности и постове войнолюбци пропагандират за война. Ами да отиват и да се бият. Украинците са им направили и чуждестранен легион. Айде, отивайте и се бийте на воля за победата на Американската демокрация до последния украинец, българин, поляк и каквито там пожелаят да се бият. Късмет!!!
53
2
 
7
 
! Отговори
Москва преди 1 година
Бой по украинските гадове докато шават
52
4
 
19
 
! Отговори
ех преди 1 година
чудно защо така упорито и зорлем искат да тикнат България в чужда война?
51
3
 
24
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Който много милее за украйна да отива на фротна.
50
2
 
16
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
От 60 и няколко коментара, един единствен "подкрепя" тотално побъркания.
49
0
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Този и той от тотално побърканите.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шамндурата да подготвя родата заедно с политици и родите им за фронта ,защо не вярвам че ще отиде един запас да се бие и ще си зареже семейство за продажни пионки .190
47
3
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Много индивиди, като този трябва спешно да бъдат изритани за нацистка Украйна, или право при д-р Цветеслава Гълъбова.
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шаламан от турски подмазвач и на турски соломон , тагарев от еврейското име тагар , е в какви ръце е военната ни сигурност???
45
0
 
18
 
! Отговори
йъъ преди 1 година
Спонсор: НАТО, програма Наука за мир и сигурност, SfP 981149Водеща организация: Сдружение Джордж Маршал БългарияРъководител: Велизар Шаламанов
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от доморасли експерти. И тоя има някоя фирмичка дето изнася оръжие. На съда всичко е ясно , да влезе убития.
43
2
 
18
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Чудя се на всички бивши министри на отбраната Шаламанов, Тагарев какво си мислят, че ще постигне България, която ще въоръжава Украйна ? Ако двама братя се скарат и почнеш да помагаш на единия и примерно му дадеш нож, защото другия имал брадва, не помагаш на никого. Мир се постига само с преговори или докато единият не капитулира. Украйна за 8 месеца е използвала 600000 снаряда, а щатите произвеждат по 30000 на г. украински граждани стават руснаци. Министри на войната, не на отбраната.
42
1
 
31
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Ние нямаме какво да делим с руснаците. Нашата позиция трябва да е пълен неутралитет, евентуално насърчаване на мирни преговори. Всичко друго е в интерес на някой друг
41
2
 
35
 
! Отговори
Продажнико преди 1 година
Долен продажник. После ще се скрие в миша дупка като ни запукат и нас. Как пък все такива *** се бутат да дават най загубените идеи. Заминавай за Украйна да помагаш там. Кк пък нашите политици не се грижат за интересите на собствената си държава така както са загрижени за други държави и техните интереси. ПРОДАЖНИЦИ
40
1
 
31
 
! Отговори
на тоя преди 1 година
му прочетох биографията!Цял живот само службички,службички,службички...Един ден работа няма!
39
2
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
които говори за воината в украина и да се праща оръжие да заминава незабавно зафронта 8 месеца какво се мотаете с празни приказки аз искам мир и неутралитетзащото сме в нато и ес без референдум винаги първо са нац интереси