Премиерът Донев: Подготвили сме бюджет, който депутатите да разгледат

Най-важният въпрос сега е да се състави коалиционно мнозинство
Обновена: 19 окт 2022 09:10 | 19 окт 2022 09:10, Красимир Ангелов
6
Премиерът Донев: Подготвили сме бюджет, който депутатите да разгледат
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е подготвило проект на бюджет, който депутатите в новото 48 Народно събрание да разгледат, заяви служебният премиер Гълъб Донев на влизане в парламента.

Най-важният въпрос сега е да се състави коалиционно мнозинство и да се избере правителство, което да управлява държавата, заяви Донев.

Още по темата
"Аз съм реалист. Надявам се, че българските народни представители ще изберат свой председател, ще излъчат мнозинство, което да състави редовно правителство, което да поеме управлението на страната през тежките месеци, които предстоят", посочи той.

Премиерът изрази надежда, че различията между партиите ще бъдат преодолени с диалог.

"Не трябва да се прави компромис с националните приоритети, с националния суверенитет, и с интересите на българските граждани", допълни премиерът.

Това, което оставяме на народните представители - служебното правителство свърши огромна работа, подготви всички законопроекти, които не бяха подготвени до този момент по ПВУ, подготвен е и проект на бюджет, който депутатите да разгледат, да определят ясно и точно своите политики и приоритети за управлението на държавата, които са в интерес на гражданите.

Но в същото време да проявяват реализъм и здрав разум за това да не допуснат България да изпадне в спирала на инфлация, в дългова спирала - така че българските граждани да са спокойни и уверени от новото управление на държавата, допълни още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
Всички са готови да окрадат бюджета, това е ясно!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не знам какво сте приготвили ама едни бисквитки дето ги обичам от 1,70лвминалата,седмица,сега са 2,40 лв егати и увиличението" - ми прави си бисквитите сам бре, кво се оплакваш никой не ти е длъжен.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутат:- Политика правим само предизборно, после правим само икономика.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво сте приготвили ама едни бисквитки дето ги обичам от 1,70лвминалата,седмица,сега са 2,40 лв егати и увиличението и не само те всичко а уж била, спряла, инфлацията
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Творението на Доньо Донев пак се обажда неподготвено.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТЛИТАЙ НЕКАДЪРНИК