Партиите бягали от отговорност и търсели варианти как да отидат на избори отново

Само ПП дали заявка да поставят проблемите на дневен ред
69
Партиите бягали от отговорност и търсели варианти как да отидат на избори отново
Снимка: БГНЕС

Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента, е че в момента има едно масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина, коментира председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров пред Нова телевизия.

Още по темата

„Ако следим действията на партиите и какви са първите неща, с които искат да се занимават в парламента, единствено ПП показва, че ние с нашите ясно заявени политики и мерки имаме намерение да поставим важните проблеми на дневен ред”, добави той.

Гюров припомни, че ПП е влязла в 48-ия парламент с два основни принципа - да работят за решаване на проблемите и да отстояват принципите и позициите си.

Той отново обясни, че „Продължаваме Промяната” няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС.

„Никой не може да очаква или да изисква от нас да направим такава стъпка”, категоричен е той.
 
„Ще водим прозрачни разговори с всички политически сили”, уточни председателят на ПГ на ПП.

„Ако става въпрос за ГЕРБ, ние искаме да знаем готови ли са да скъсат пъпната връв с главния прокурор Иван Гешев и най-накрая да успеят да го споменат в едно изречение със съдебна реформа. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме защо бягат от отговорност да съставят правителство”, каза още Гюров.

По отношение на преговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той уточни, че не търсят унижение, а поемане на отговорност. „Когато говорим за политики, заявки, какво мислим да направим и какъв модел искаме да изградим за България, тогава въпросът е дали има доверие за тези заявки, които се правят”, уточни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
3
 
! Отговори
до 49 Анонимен преди 1 година
Грешиш! Забравяш ПП и ДБ.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
51 В тези 13 години в управлението участваше в коалиция с ГЕРБ и любимата на ПП БСП. ДПС е либерална европейска партия, членка на ЛЕС в ЕС, участвала в подготовката на България за членство в ЕС. Само недоразумението в българската политика ПП, отрича, обижда, праща в пенсия, копае ровове между партиите. Такова нещо, което правят некадърниците от ПП, няма в политиката.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рейтингът на ПП пада. За тях "гласуваха", като един, с машините, циганитев пловдивско. Дори и тези, които отсъстваха. Хааах. Трагедия!
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 Ще се прави абсолютно всичко, за да изчистим от токсичните хайка ПП от властта и политиката. Дори "с дявола за ръка, но да минем по моста". Лъжците и крадците от ПП, които дойдоха на власт с подправен вот и нарушение на конституцията, трябва да отидат там, където бяха допреди една година. Те служат на корпоративни интереси, чужди посолства и червени мутри. Зададоха омраза и противопоставяне, кокто и хаос в държавата. Безпринципни и безидейни, жадни за власт и пари.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
56 Да се чете "крадливите лъжци"...
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната задача на народа на България е да изхвърли престъпниците от ПП от политиката. Затова гласувайте и не вярвайте на пропагандата на червените мутри от Дубай, Капитал и сие, че няма смисъл да гласувате. Като не гласувате помагате на красивите лъжци и продажници, които бяха свалени с вот на недоверие, да се върнат на власт.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров да не си прави илюзии, ПП няма да събере нужните гласови и пак ще се впуска в позорен пазар на депутати. Такова нещо няма в политиката. За първи път ПП ни го показаха, така явно и нагло, да призовават депутати от други партии да им се придружава. Забравете за втория мандат, некадърници.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС са токсична партия, а ГЕРБ са им ученик надминал учителя си.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната задача на народа на България е да изхвърли престъпниците от ГЕРБ-СДС от политиката. Затова гласувайте и не вярвайте на пропагандата на мутрите, че няма смисъл да гласувате. Като не гласувате помагате на мутрите да се върнат на власт
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много определения могат да се дадат за ГЕРБ-СДС - престъпници, популисти, корумпирани, некадърници, и още много подобни
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тези 13 години управление на мутрите, ДПС го подкрепяше при всички важни гласувания в парламента.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане ще правят ли коалиция?
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-жалки от ГЕРБ са само ГЕРБ-СДС.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това изборине станаха като цирк през 2 3 месеца
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП бяха разкрити колко са жалко за пореден път от Гешев и ГЕРБ. Предложено им беше да се направят разговори извън политическия дребнав популизъм в който са изпаднали и те отказаха, което е грешен ход защото разкрива, че точно те са виновни за политическата криза и са токсични и недиалогични. Ако бяха приели, пак грешен ход понеже губят повечете от токсичните си последователи които бяха облъчени да обвиняват ГЕРБ и Гешев за собствената си некадърност. ПР-а на ГЕРБ има моите адмирации!
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната задача на народа е, да изхвърли политическите мошенници ПП, от политиката. След това заедно, да поправим счупената от тях държава.
43
1
 
1
 
! Отговори
леле преди 1 година
не ме интересува кой управлява само икономиката да е на ниво и ако променим заплащането на труда на час с цена поне по 10 лв. на час ще получаваме повече пари на месецзатова народа трябва да спре да плюе партиите а да казва какво трябва да се промени за да работи икономиката
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Гюров всички, които не искат да подкрепят с болшинство втория мандат, този на ПорноПартията ПП, бягат от отговорност. Като не подкрепят първия на ГЕРБ, защо ГЕРБ биха ги подкрепили? След всичките им гафове в държавата и говрата с тях. Некадърници, провалихте се, вън.
41
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ако получаваме поне по 10 лева на час за труда си ще получаваме поголяма сума от 710 лева ако сметнем 20 дни по 8 часа на ден се получават 1600 лева на месец затова правителството да действа
40
5
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС+ГъЗРАЖДАНЕ преди 1 година
ГЕРБ+ДПС+*** имат отговорност да направят ново правителство защото те свалиха предното