НС решава дали да предоставим военна помощ на Украйна

В дневния ред на депутатите са и промените в Изборния кодекс
117
НС решава дали да предоставим военна помощ на Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите се скараха дали трябва да обсъдят промените в Изборния кодекс през тази седмица.

Милен Матеев от ПП поиска точката в дневния ред да отпадне, защото според него все още няма готовност за обсъждане на Изборния кодекс.

"Това става в нарушение на Правилника за дейността на НС. За мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина и да не върнем начина, по който се манипулираха предишните избори. Не е нужно от коалицията "хартиена бюлетина" да ни показват мускуси, ние знаем, че имате мнозинство за това ,но го направете при спазване на правилата, а не на тъмно и потъпквайки нормите в тази държава", призова той.

Йордан Цонев от ДПС му отговори, че няма доверие в този начин на гласуване с машини и заради това въпросът трябва да бъде обсъден в пленарна зала.

Борислав Гуцанов от БСП пък поиска точката за проемането на решение за оказването на военната помощ за Украйна и проектът за решение за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

"Не считаме, че в обществото има консенсус за предоставянето на военна помощ, хуманитарна да, но не и военна", призова той.

При гласуването в дневния ред останаха и приемането на промените в Изборния кодекс, и проекта на решение за военна помощ за Киев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: парламентдневен ред
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 1 година
С Русия воюват, откакто се помня. (аз съм на близо 60г.) Надпреварата във въоръжаването е вид война на икономическо изтощение, например. Липсата на реална информация в западните страни за страните от СССР, публикуване единствено на изопачена унижаваща народите информация(между др. и към България е така),преди разпадането на СССР нарияха СССР Русия, което е явно нежелание да се признаят реалностите.Впрочем това би могло да е аргумент в полза на тереториалните разширения сега.Бойкотораха олимпиада
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От човек, сложил си ник Лаврентий Берия, няма как да очакваш разум. Той си знае, че реваншисти (какви?) и пенсионери със смачкано самочувствие са му опонентите без да ги познава. И, понеже в неговата глава нагласата за даване на оръжие е такава, я приписва и на останалите. Диагноза?!
67
2
 
0
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
Мислиш ли, че ако Русия върне зграбените територии, някой ще я напада и воюва с нея?
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Негласувалите са оФци! Няма какво да плачете за тях.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според мен е позор за нашата държавност да ни замесват в конфликт, в който се цели унищожаване на една от най-големите държави в света. Желанието на британци, французи и подобие да завладят ресурсите на изтока, не са от вчера. Наглостта на британците може да се види и от плана на Чърчил да бъде нападнат СССР веднага след подписването на капитулацията на Германия.Прочетете и на български го има "Немислимото" , мисля че се казваше,Много подробен план, много явно показващ англо-саксонската същност.
64
4
 
1
 
! Отговори
Аз се радвам преди 1 година
че, ако е верно БСП губят от машинния вот! Но наистина, много възрастни хора се лишават от глас! Някак не е честно!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий БерияБерия, до колкото виждам и чета, вероятно просто си заблуден. Гласувалите в България са 30%, тях ги остави. Помисли сега, останалите 70% какво мнение имат по въпроса. В България в моменмта няма редовно правителство, така че за мен остава факта, че си просто един манипулатор, а това не ти прави чест и те подрежда до всяка нечестива душа.
62
6
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 71 - Българина ясно е заявил какъв е. 10% реваншисти и пенсионери със смачкано самочувствие сънувате референдуми. Със сънищата ще си останете. За разлика от гоуемите русофили /Копейкин, Нинова/ дето и добре осребряват "братушкането".
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий Берия - Те затова и не смеят референдум да направят, щото преобладаващата политическа нагласа им е много добре известна и не е тая, за която пишеш.
60
0
 
9
 
! Отговори
Хеееей неадекватни преди 1 година
Бежанците в Бг се нуждаят от помощ , щото нямат нищо.А военните в Укр. си имат всякакво оръжие!!!!Каква военна помощ, какви пет лв.??????Осигурявайте топло и храна за бежанците!Скапани тикви!
59
11
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 64 - колкото и да ви е тежко на русофилите, преглътнете го. България все повече се отдалечава от Руската Губерния! Оръжие ще се даде, защото такава е и преобладаващата политическа нагласа. Нищо от шутовските номера на Нинова, Копейкит и други Петоколонници. А щом вие русофилите виете на умряло, значи сме в правилната посока.
58
7
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До АК-47 - Имеех си хас да не замразят. Нали току що на власт дойде Берлускони - пропадналия аркохолик и лична дружка на Путин и дамата дето "не е" последовател на Мусолини? Сега те ще се "побратушкат" с Путин, е, не съвсем безвъзмездно. Сигурен съм, че в един момент ще се чуе за колко точно от парите на Газпром.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно са комплексари и се чудят как да си избиват комплексите. Който ще оказва военна помощ, да купува оръжие, да го нарамва и да заминава да се бие на страната на Зельо. Все "спецове", току-що по тв един обяви, че в САЩ гласували само с машини, щото били напредничави, а Европа изостанала. Според него ние сме най-напредничавите в Европа и другите за пръв път щели нас да настигат. Да ревеш ли, да се смееш ли. И е пълно в тв студията с такива "експерти" с мижава "експертиза".
56
2
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Мили Боже, прибери си вересиите! Тези американски пионки и страхливци що не си понесат задните части на предната линия на фронта. Италия обяви, че замразява поредния пакет военна помощ за Украйна, но нашите комплексари ще се избият да целуват даже сградата на Козяк.
55
5
 
10
 
! Отговори
ДЕДО ИВАН--оф преди 1 година
Ако дадеме оръжие на Украйна ще бъдат убити няколко руснаци и стотици украинци.Ако не дадеме оръжие на Украйна, след войната може да бъдем помилвани . Така изглеждат нещата днес...
54
3
 
1
 
! Отговори
До Христо преди 1 година
Супергениално! Колко часа го мисли?
53
2
 
2
 
! Отговори
Накрая преди 1 година
ще е интересно, един срещу друг в окопите, ген. Атанасов и Копейкин....
52
4
 
3
 
! Отговори
До бай дрън преди 1 година
Баийо, нима не знаеш, че оръжието ни е на изживяване? Мигове те са за скъп, безсмислен ремонт, който няма къда да се направи! БТР, и танкове са на повече от 50 години...
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Русия, а НАТО се намесва в конфликта между нея и Украйна! До колкото знам, Украйна не е в НАТО и ЕС!
50
3
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Е как да не е? От Путин и Лавров, до Сидеров и Копейкин, казват, че Русия воюва с НАТО??