България чака 14 млрд. лева от оперативни програми на ЕС

Шест вече са одобрени, до седмици се чака ЕК да пусне още една
100

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През новия програмен период в България ще дойдат 14 млрд. лева от ЕС.

Този ресурс ще се влее в българската икономика, посочи вицето по евронодовете Атанас Пеканов и добави, че към тези средства националното съфинансиране ще е 2,5 млрд. лева.

Още по темата
Той отчете, че през последните два месеца служебният кабинет е направил важни стъпки и вече са одобрени седем от програмите.

Шест от тях вече са отворени, а програмата за наука и иновации предстои да бъде одобрена до седмици от Европейската комисия.

Според Пеканов и други европейски държави също се движат с темпове, подобни на тези на страната ни.

"Програмата за регионите ще бъде изпратена в рамките на ноември. Там също има за изчистване някои казуси. Министерството на регионалното развитие и благоустройството имаше активна работа с Европейската комисия. Ако е имало забавяния, те ще бъдат наваксани", увери Пеканов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Нищо не се е променило от идването на Кyманите от Жълтата река на Китай ,заедно със Селджуците, подгонени от монголите на Чингис Хан на днешните Руски Земи, на Балканите, Мала Азия, Унгария, Румъния, Чехия, Словения, Полша ... Въведоха Османска империя на Рeзaците, после Кoмyнистическа империя на Cкoпeните, а народа Християнски заблуден - оди за Кyманите да Гласува Всеки Ден!
72
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Лозунг в центъра на София - Народе Зaблyдeни! От Кyманите - Комyнистите Навеки Заблyдени! Няма повече със знаменце Червено за Стефка Сepe Сyтрина Рaно - СССР да гласyваш. Сега с Телефонна Чaлга и с Тaнцова Стъпкa Рoмгa, Мaнгa Пyк, Пълни Гaaщи с Лyк ще гласуваш за нас за да си спомниш кога ние Кyманите, Рoмгата напридойдохме на Българска Земя! Ний Рeзaци сме Кoзaци и с Осмaнcки Oбpeзани Тaaшaци! Танцуй Народе! Гласуй за Обрезан Yййййй!
71
0
 
1
 
! Отговори
За неразбрали преди 1 година
ЕС ни дават милиарди Евро, а какво ни дава Русия ?!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да чакаме вятъра на разрухата значи. Особено програмата за наука и иновации е изключително опасна.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИЛАТА МИ/НИ ДЪРЖАВА! ........ КАКВО НАПРАВИХА С НЕЯ ! БЪЛГАРИЯ! И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРАВЯТ! /СЪЛЗИ/ ....... депутати да си гледат телефоните в парламента и да си говоррят за видове гласуване. А НАВЪН ... РАЗБИТИ УЛИЦИ И ПЪТИЩА ! ОСВЕТЛЕНИЯ НЯМА! ИКОНОМИКА НЯМА! РАБОТА НЯМА! ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЯМА! ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА! СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА КАТО В ГЕРМАНИЯ НЯМА! НЯМА И ХОРА И ДЕЦА ПО УЛИЦИТЕ КАКТО В 90-ТЕ ! НЯМА РАДОСТ И ВЕСЕЛИЕ! ТОВА Е НАЙ ТЪЖНОТО ... МИЛАТА БЪЛГАРИЯ! И ВСИЧКИ СТОЯТ И ГЛЕДАТ ТОВА..
68
0
 
8
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА? ЗАЩОТО СТЕ РОБИ, ДА ОБИКНОВЕНИ СЪВРЕМЕНИ РОБИ, ЖИВЕЕЩИ В ПОРОБЕНА ЗАВИСИМА ТЕРИТОРИЯ, НЕЩАСТНИ СМАЧКАНИ ОТ ЖИВОТА РОБИ - БЕЗ МНЕНИЕ, БЕЗ МОРАЛ, СЛУГИНАШ НА ЕДНА ИЗМИСЛЕНА КЛИКА. САМО МИ Е ЧУДНО КАТО СЕ ПРИБЕРЕТЕ ВЕЧЕР КАК ГЛЕДАТЕ ДЕЦАТА СИ И РОДИТЕЛИТЕ СИ СЛЕД ЦЯЛ ДЕН *********** НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ПОНЕ ПРЕД СЕБЕ СИ?
67
0
 
5
 
! Отговори
провинция преди 1 година
А за реформи из а дигитализация на здравеопазването дали ще има пари? Много се краде там и малко се лекува.Да не говорим за измислените ви пътеки, трябва ни не пътеки амагистрали за лечение, че не останахме.
66
1
 
6
 
! Отговори
ТЪп преди 1 година
14млрд - 8млрд за самолети = 6 млрд за крадене.
65
0
 
13
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Чакайте, чакайте, сега ще ги напечатат и топли-топли ви ги пращат. Това което не разбирате кратуни, е че тези пари не са от ЕС, а са си от нас, българите, и са парите които ви вземат чрез инфлацията. За това че плащате 2 лв за 600г хляб, и 8 лв за кило боб.Вземат ви ги от джоба и ги дават на разни нагласени фирми за да ги окрадат. ЕС е едно недоносче!
64
0
 
4
 
! Отговори
e преди 1 година
Империята плаща само на думи
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея безделници нищоправещи не им омръзна да просьт милиарди от ЕС които са за нас и поколения наред
62
0
 
8
 
! Отговори
н2о преди 1 година
Шъ дойдът 14 Милиарда левъ у Бг, е, и?! Къде и в какво ще бъдат вложени, може би, в промишленоста и производството - нови заводи, фабрики, предприятия? Нови технологии или ноу-хау, може би, най-сетне в съвременен БДЖ транспорт, или в Сел. стпанство, или енергетиката????? Съмнявам се!!! Струва ми се, че поне 50% от тях ще изчезнат в нечии офшорни сметки, а останалите в неработщи проекти! Ей, тъй шъ е тя!
61
0
 
8
 
! Отговори
дядо преди 1 година
Дано една стотинка да не дойде, защото всичко както до сега ще окрадът.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ще има 14 милиарда за крадене , значи правителство ще има. И то ще е бетон. Няма да има кой да го мръдне следващите 4 години.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е за цели 6 години, по малко да има за всички престъпници
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция отдавна харчи своите 32 млд евро, които получи по оперативните програми на ЕС. ПП спря нашия проект, изготвен от ГЕРБ , изхвърли от него някои, за да вмъкне там проекти на близки фирми.
57
1
 
10
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
240 ПРЕСТЪПНИЦИ ПОТРИВАТ РЪЦЕ И ЧАКАТ С ТРЕПЕТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ.ВИЕ СТАДО ДОБИЧЕТА НАРЕЧЕНИ НАРОД ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТ ТРИТЕ ДЪЛГОТО.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отде ги копате тия милиарди? Финансирате войни и кво ви падне.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и българите съществуват от хиляди години. Сега за смешни милиарди, които не са безвъзмездни, а свързани с такси и рестрикции върху българската икономика. Жална ни майка с такива некадърни управници.
54
0
 
1
 
! Отговори
tanas преди 1 година
До АсанНито пък аз.