Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители

България се грижила най-добре за бежанците си в целия ЕС
162
Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанците трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази. Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни служители и семействата им, това заяви служебният министър на турицма Илин Димитров пред БНТ.

„Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има различни категории,, някои не са пригодени за зимата, в момента ги пригодяваме, слагаме печки и климатици където трябва, но условията са повече от добри. Дадохме срок от 15 дни, за да не е шоково и да могат бежанците да решат дали искат да се преместят. В базите има има интернет, топла вода, отопление“, увери Димитров. Има обаче твърде много хора и твърде много интереси и с получава игра на развален телефон.

„Бежанците и хотелиерите могат винаги да се възползват и от националния ни портал, където на три езика могат да получат информация как става самото преместване. Държавата се е погрижила и за това“ допълни той.
Държавата поема ангажимент да плати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември.

„Оттам нататък хората могат да останат, ако решат да си плащат или ако хотелиерите решат да плащат разноските. България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", обясни министърът.

По данни на финансовото министерство държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно министерството на туризма е платило 186 млн. лв. Илин Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еворфондове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: бежанциИлин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От частни хотели ги местят в държавни.Обаче украинките не искат защото в частните е по хубаво.А и на морето е интересно там е живота а във вътрешността няма какво да правят и ще им е скучно.
11
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"България се грижила най-добре за бежанците си в целия ЕС" България също така се грижи най-зле в ЕС за собствените си граждани и тия вместо да се скрият от срам те го удариха на хвалби.
10
5
 
35
 
! Отговори
Държавните служители преди 1 година
Държавните служители да ходят да се бият в Украйна за благото на вашингтоинската империя, а домовете им да се конфискуват и да се подарят на украинците.
9
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" 95% от парите са от еворфондове." ......т.е. останалите 11 милиона ще са от българския данъкоплатец - всички ние трябва да плащаме за луксозния престой на пaрaзититe !!!
8
3
 
66
 
! Отговори
Компенсация преди 1 година
Понеже сме най-бедната държава в ЕС, може да си позволим да слагаме украинците в хотели. В другите държави включително Германия не могат да си позволят този лукс. Не е ли сбъркана държавата ни? Лукс за украинците, студ и глад за пенсионерите и бедните.
7
2
 
28
 
! Отговори
Rrrr преди 1 година
Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", обясни министърът.Шокиращо 😂😂
6
33
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 1 година
Има перфектни бази на министерство на отбранaта около Златните вкл в КОнстатин и Елена.. Вижте хотели Адмирал и други..БАсейни с лечебни минерални води..нямат хора.Украинските братя и сестри и техните деца са НАСЛЕДНИЦИ НА ВЕЛИКО БЪЛГАРСКАТа веилико прАВОСЛАВНА ИМПЕРИЯ СЪЗДАДЕНа от СВЕТИ ЦАР ПЕТЪР ВЕЛИКО ПРЕСЛАВСКИ СЛЕД НЕГОВАТА СМЪРТ В ДЕСЕТИ ВЕК..Вижте Киевска Русь,МОсковията,РУсия..СССР
5
1
 
8
 
! Отговори
Nego преди 1 година
Какво е турицма? Туризъм в Турция? Имаме министър на туризма в Турция ли?
4
2
 
59
 
! Отговори
a вместо преди 1 година
да подарявате оръжие и купувате втора партида виртуални ф16 за милиарди и да си пълните чекмедджжетата, оправете инфлацията и здравеопазването и стига с тези хленчещи укр
3
2
 
70
 
! Отговори
Vako преди 1 година
Царе сме на престараването.важното е чужденеца да е ок а редовите българи да го дууххатт.
2
3
 
68
 
! Отговори
Оффффф! преди 1 година
Украинските бежанци да бъдат настанявани при арабските бежанци, както правят в Германия! Ако не щат, да минават на свободен наем или да си закупят жилища. Аман от тия парразити!
1
15
 
8
 
! Отговори
Да захрърчат Атомите преди 1 година
Хората ще се крият по мазата! Имат буркани и зарзавати за 3 години 5-10 кубика чиста вода със сребърни монети вътре! 7 бурета 200 литрови с вина и ракии. Бидони бидони с трушия! А сега по Коледа 5-6 шопара 150 килограмови ще бъдат превърнати на харни колбаси! Нека почва АРМАГЕДОНА ние сме си в мазата!