Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители

България се грижила най-добре за бежанците си в целия ЕС
162
Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанците трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази. Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни служители и семействата им, това заяви служебният министър на турицма Илин Димитров пред БНТ.

„Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има различни категории,, някои не са пригодени за зимата, в момента ги пригодяваме, слагаме печки и климатици където трябва, но условията са повече от добри. Дадохме срок от 15 дни, за да не е шоково и да могат бежанците да решат дали искат да се преместят. В базите има има интернет, топла вода, отопление“, увери Димитров. Има обаче твърде много хора и твърде много интереси и с получава игра на развален телефон.

„Бежанците и хотелиерите могат винаги да се възползват и от националния ни портал, където на три езика могат да получат информация как става самото преместване. Държавата се е погрижила и за това“ допълни той.
Държавата поема ангажимент да плати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември.

„Оттам нататък хората могат да останат, ако решат да си плащат или ако хотелиерите решат да плащат разноските. България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", обясни министърът.

По данни на финансовото министерство държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно министерството на туризма е платило 186 млн. лв. Илин Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еворфондове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: бежанциИлин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички държавни учреждения и агенции имат почивни станции и по морето. Прокоратурата, ВКС, ВАС, ВСС имат подходяща база на Лозенец, която се подържа с пари на данъкоплатците, които отделно им осигуряват и тлъсти заплати. Така хората все пак ще са близко до училища и ще имат и възможност да си търсят работа.
31
1
 
48
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Настаняване добре,но защо никой не говори,че тези хора трябва да работят?До кога ще ги издържаме само да лежат по хотелите,ще и претенции имат.
30
2
 
32
 
! Отговори
Метъра преди 1 година
Интересът, клати феса, или по-просто казано- дават европари- укрите на хотели, няма пари- айде вън. Голяма загриженост от наша страна, направо се уляха. Само тук укрите са в такъв лукс, в други страни, даже който иска да остава- бегом на работа. Нашите управници се скъсаха да правят свирчици на краварите.
29
33
 
7
 
! Отговори
Перукан преди 1 година
Трудно е да се мисли, лесно е да си проС! При настанени бежанци в хотелите, българският бизнес усвоява парите от еврофондовете и се стимулира във времена, когато голяма част от частните бизнеси фалират. Допулнително, самите бежанци харчат от собствените си спестявания по разни магазини в регионите където са настанени, именно защото не са афганистанци и сирийци, които са избягали само с чифт резервни чорапи.За българинът обаче е важно всички около него да са зле, ако не може сам да намаже...
28
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. нар. еврофондове да пак фондове, събрани от работещите граждани на ЕС, т.е. наши вноски, не са средства, дошки от ръкава на мистър Сенко. ЕС като решил да отпуска милиарди за украинците, с какви правомощия е вел тези решения. А когато става дума за реална иклономика, дърбавите нямат право да подпомагат собствените местни фирми, местните трябва да си фалират "правилата". Защо тези еврофондове не подпомагат водоснабдяването в страна ни например. Стотици селища страдат.
27
2
 
62
 
! Отговори
Бай Манчо преди 1 година
Българските деца ще гладуват, за да могат украинските деца да ваканцуват
26
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако толкова добре се грижехте и за собствените си граждани както за бежанците, дори и Швейцария би ни за видяла. Да, но тук няма евро фондове и не можете да крадете....
25
0
 
48
 
! Отговори
До Перукан преди 1 година
А ти чу ли го Димитров, като каза, че пари няма и в момента еврофондовете са празни, не могат да плащат на хотелиерите. А и европейски да са парите, ние плащаме и внасяме вноски за тия европейски пари, а не украинците, та да изискват лукс и да настояват, че сме длъжни да ги настаняваме по хотели.
24
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметът на Киев Кличко е казал, че е много възможна евакуация на 3 милиона жители на Киев. Пита се Къде ще ги евакуират? Щот' руснаците, като евакуират населението, прибират хората на своя територия, дават им жилища, работа, всякакви социални екстри, които са си за руснаци и т. н.. Кулеба призова украинците да си стоят в чужбина.
23
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците в бежанските центрове, за да няма хър-мър. Който не иска, да се оправя. Гледам фургоните, дето мрънкат и за тях, оборудвани, ама то нямало да е за постоянно, мръънка наша служителка, само за кратко, докато ги настанят по хотелите. Карловчани и другите, останали без къщи, с необорудвани фургони да карат зимата. И некой не пише за протести по тоя повод. Една жена се отказа, каза , че ще търси роднини, ама не се тръшкаше за хотел на морето. А трябва!
22
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Искаме справедливост Да хората искат укрите да бъдат в бежански лагери при другите бежанци, а не освен укрите да хрантутим и афганистанци по хотели.
21
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото не може да се каже за българските граждани. Всъщност това България ли е наистина или само по име?
20
4
 
51
 
! Отговори
Искаме справедливост преди 1 година
А защо тогава Бежанците от Сирия, Афганистан, Ирак, Палестина, Йемен, Сомалия, Етиопия, Пакистан и т. н ч. не ги настанявате по хотели и в държавни бази? Пълна расова дискриминация и потъпкване на човешки права!! Третирате тези хора като животни а украинците като кралска свита от двореца! Как не ви е срам !! Ще ползите и ще се молите в краката на Русия сатанисти!!!
19
39
 
4
 
! Отговори
Перукан преди 1 година
Нито един от русссоробите отдолу не прочете последното изречение. "Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еворфондове." Много обичат да четат само каквото им е изгодно... :)
18
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"България се грижила най-добре за бежанците си в целия ЕС" - и най-зле за българите.
17
2
 
52
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Държавата се грижи наистина добре за украинците.Държавните бази предлагат съвсем нормални условия и не е редно държавни пари да се харчат за издръжка на частни хотели.Който не го устройва предложението на Държавата,има правото да си плати,за каквото желае.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя на кой се обяснява на Козяк ли?
15
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да не е маллоумен? Хвали се пред над изстрадалия в ЕС народ как сме хрантутели укрите най-добре в ЕС.
14
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За благоарност укропитеците протестират, а в Германия и Дания са по кротки от агънца, а при тези, които разпалиха войната САЩ и Великобритания укърски туристи въобще няма щот не ги пускат.
13
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В германия има палежи в сгради, където са настанени украинци.