Военният с убития граничар е действал професионално

Мъжът бил в добро състояние
8 ное 2022 16:03, Нели Христова
75
Военният с убития граничар е действал професионално
Снимка: БГНЕС

Военнослужещият, който е патрулирал заедно с убития граничен полицай, е действал изключително професионално и спрямо инструкциите. Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов след разговор с оцелелия при стрелбата през границата.

"Прикрил се е зад МПС-то и е действал изключително професионално съгласно инструкциите. Говорих с него, чувства се добре. Казва това, което и вие знаете - че са видели проход в охранителното съоръжение, след което е слязъл граничния полицай и в момента, в който и нашият военен слиза от превозното средство е проехтял изстрел. Пада колегата от МВР, военният се изтегля навътре, за да не е видим от нападателите и произвежда няколко изстрела в посока Турция", заяви Димитър Стоянов.

Още по темата
Той напомни, че има ясни инструкции кога може да се ползва оръжие.

"Силата трябва да е съизмерима. Не може да идва отсреща майка с дете и да използваш оръжие", посочи той.

Към момента няма искане към Министерство на отбраната за разполагане на още военни по границата.

Димитър Стоянов допълни, че военнослужещите са изключително добре подготвени и изтъкна, че това не подлежи на коментар.

Припомняме, че при престрелка в района на село Голям Дервент загина граничният полицай Петър Бъчваров. Той бил наряд заедно с военнослужещ, който успял да се прикрие и е невредим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се минира границата и да се сложат самострели. Само ще ги събираме от плета от тел на 2 седмици.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ще си носят каските и бронежилетките и дългото оръжие АК-74 и уредите за нощно виждане.
46
0
 
9
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Ако идва майка с дете значи тя или детето може да гърмят и да трепат .свърши ви сигурното спокойствие и 20 те заплати и после пенсия и даскал.идват убийци от войни спонсорирани от едни кравари ще става страшно.
45
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Аз сутринта смених канала като чух глупостите, които говориха разни самозвани експерти на повикване. Вярното беше, че въоръжението е старо и амортизирано. Пистолет "Макаров" е здраво, просто и надеждно оръжие, но те е полицейски пистолет за 21 век. Просто трябва да бъде сменен. Съмнявам се, че ако беше намерена далавера в някоя обществена поръчка, да е сменен отдавна.
44
0
 
8
 
! Отговори
Господин министър преди 1 година
В Бг всичко е аматьори като се почне от теб и МВР министъра, депутатите и президента. И това момче дори е син на пенсиониран шеф на РПУ Елхово, от където е той самия. Да не си мисли някой, че не е почнал в МВР с протекциите на баща му. Просто не е очаквал, че ще се случи такова нещо. Не е виновен с нищо. Да почива в мир. Утре министре, ако има война, пак за професионализъм ли ще ми говориш? Всички и навсякъде знаят, че в МВР и МО се интересуват само да излязат сухи от проверки и шефовете да са
43
2
 
2
 
! Отговори
Оградата преди 1 година
всъщност е най-обикновен селски плет, а покарчиха къмто 20млн. за нея.За половината пари можеха да вдигнат 3м бетонна.Валерката трябва да лежи до живот..За престрелката..Най-вероятно е вътрешна работа.Не е имало никакви мигранти.Намерени са гилзи от ловна пушка от нашата страна на границата.Кой мигрант ходи с ловна пушка на гръб..Пак за камилчета ни вземат..
42
1
 
7
 
! Отговори
Няма да се къпя преди 1 година
Избягал е страхливеца вместо да изстреля и двата си пълнителя в бандитите и да хвърли гранати
41
0
 
6
 
! Отговори
Защо ??? преди 1 година
Защо допуснахте това младо момче да умре, така нелепо. Това момче на 30 години, какво видя от живота, та да си отиде така нелепо, какво ще кажете на майка му, на баща му. Трябва да има национален траур, цялата държава да го почете. Защо не е оявен национален траур ЗАЩО ?
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти осъзнаваш ли какво казваш? "Силата да е съизмерима...не може майка с дете..." Махай се! Не си за този пост и не ставаш! Майката с детето да мине пункта там, където минавам аз. Да си покаже паспорта като мен и да мине. На полосата е ПРЕСНЪПНИК! И ТАМ ВСЕКИ ТАКЪВ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ КУРШУМ. ИЛИ ИСКАШ ДА Я ПОПИТАШ ЛИЧНО КАКЪВ НОЖ НОСИ В БОХЧАТА?!ОСТАВКАТА ТИ ИСКАМ, ЗА ДА НЯМА ДРУГИ МЪРТВИ ГРАНИЧАРИ!Министър на отбраната на държава си, не си брачен консултант да помиряващ скарани съпрузи.
39
0
 
7
 
! Отговори
Смешно преди 1 година
Един *** министър))))).
38
1
 
12
 
! Отговори
Отива си България &a преди 1 година
Всичките ни велики царе,ханове и управляващи до Бай Тошо вкл.се обръщат в гроба като гледат какво става в България и по българските граници.Ще минаваш граница нелегално, няма право да го стрелял.Айсиктир от тук,стреляш на месо, убиваш ги да има страх!!,,Държава ли сме или разграген двор,,?!!
37
6
 
7
 
! Отговори
48 преди 1 година
Парите ги открадна ГЕРБ и няма за техника. НАТО е военен съюз, не благотворителна организация. Ама, как да го разбере един руски ***?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 Ти май още живееш в социлизЪма...Тогава може да застреляш някой на границата и да те наградят.Но сега ще изпишеш две кофи с мастило и ще си щастливец,ако само с това се разминеш.На нарушителите вече им викат мигранти и са защитени от закона...за съжаление.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан показа наледно как се пази граница, нашите се правят, че не виждат или някой им е забранил.
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този военен ще да бил някой русофил. Те са такива страхливи, ако стане война, първи ще се скрият.
33
1
 
8
 
! Отговори
Явор Божанков БСП преди 1 година
Този е най-противния от слугите (министри) на Грипен Рдев....ВЪЪНН МУХААЛЛ..ВЪНН..И ПРОЦЕСС ДРЕЩУ ТЕБЕ ВЪВ ВОЕНЕН СЪД, И ВОЕННИЯ ПРОКУРОР = НИКОЛАЙ КОЛЕВ ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ--ЗА ДА ТЕ ОБВИНИ И СЪДИ ЗА НЕМЪРЛИВОСТ И НЕКАДЪРИЕ .
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двамата гранични полицаи са се натъкнали на нещо много важно и затова се е стигнало до престрелката. Това мнение изрази експертът по сигурност Славчо Велков."Може би тези двама души на границата снощи са попречили или са били пречка за нещо голямо", каза той и добави, че се съмнява, че случаят е свързан с трафиканти и мигранти, тъй като такива не са намерени. Тези канали за трафик на хора не са само за това, а и за трафик на дрога и канали на терористи, каза експертът.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега го наградете с медал за професионално изпълнен спринт.
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ако той беше застрелял каналджия или мигрант после щяха да му разгонят фамиилията" - Няма такова нещо. Май не си служил в гранични войски. Можел е да гръмне нарушителя без никакви последствия точно там на границата, защото изпълнява дълга си. Но той е препочел да си плюе на петите. Ей такива се записват в армията ни.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко години наш граничар застреля мигрант и после здравта го отнесе.