Демерджиев: На границата ще се използва оръжие, когато се налага

Агресията ескалира, ще отговорим с необходимата сила, заяви министърът
Обновена: 8 ное 2022 18:44 | 8 ное 2022 09:16, Александър Попов
109
Демерджиев: На границата ще се използва оръжие, когато се налага
Снимка: БГНЕС

Имаме уверение на турските власти, че ще бъде заловен стрелецът. Турските колеги работят по случая. Доведени са разследващи и жандармерия, много разследващи работят, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Оградата не е годна, всеки ден съоръжението се поддържа, но всеки ден се натъкват на дупки, спират, обработват ги, правят всичко възможно да затворят границата, каза Демерджиев.

Още по темата
Агресията ескалира, ще отговорим с необходимата сила. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни към всички, които се опитат да преминат. Мощни оръжия ще се ползват всеки път, когато наши служители са застрашени. Имат указания да ползват оръжие във всеки случай, когато се налага. Това е първото такова нападение със стрелба от страна на мигранти, заяви Демерджиев.

Има различно ниво на подготовка за справяне с такава ситуация. Военните са концентрирани по-скоро като позиционна охрана, затова имаме смесени наряди от гранични полицаи и военни. Видели са пробойната и са спрели да вземат мерки веднага. През нощта видеонаблюдението хваща силуети, така че е трудно разпознаването. Знае се накъде са тръгнали мигрантите. Турските колеги са изпратили екипи. Не се знае точният брой на мигрантите все още. В момента се правят огледи от двете страни на оградата. Загиналият полицай е служител от 8 години и има опит. В последните години подобно нещо не се е случвало по границата, добави Демерджиев. Днес е празник на полицията, но ние няма да празнуваме. Няма повод за кадрови промени, това, че някой изрод е решил да стреля през границата, не можем да правим кадрови промени всеки ден, отбеляза Демерджиев.

Ако бъде заловен стрелецът, ще бъде съден в Турция.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
3
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Не искам да ми дерат кожата,за да могат урките да спинкат и да папкат в Родината ми без да плащат,а това струва 1 200 лева за всеки украински хрантутник.Плаща го всеки българин.Писна ми вече от продажни партии на краварска хранилка.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не е на границата Лойко,да види какво е построил ??? Навремето то бяха големи хвалби,голямо чудо.Боко,май умрЕ ромката,дет тъ хвалеше.
93
3
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 1 година
СЛАВА НА КОМШУЛУКА!...СИГУРНИ СМЕ , ЧЕ КОМШИИТЕ ЩИ НАМЕРЯТ УБИЕЦА, ТЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ И ИМАТ ГОЛЯМ ОПИТ В ТИЯ НЕЩА! ...ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМЕ В ТЯХ !КАТО НИЩО МОЖЕ ДА Е НЯКОЙ ГАДНЯР И ДА ПРАВИ ПРОВОКАЦИЯ , ЗА ДА НИ НАВРЕДИ НА ДОБРИТЕ ОТНОШЕНИЯ С КОМШИИТЕ , КО ПИЛЕТО МР ЪСНО......!
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и сигурност = оксиморон . Инцидент ли е или не ,държавата ни е лесно превземаема !
91
0
 
17
 
! Отговори
бг преди 1 година
пишат че е застрелян с ловна пушка при всички случаи пистолетчетата дето са им дали не могат да се противопоставят на пушка освен това редно е да и дадат бронежилетки щом даваме на украйна да дадем и на нашите че да им запазим живота
90
0
 
25
 
! Отговори
Редник преди 1 година
Щом на границата вече ще се стреля, нека да изпратят там генералите. В България такива има много. Ако не успеят да се справят с мигрантите, да им помагат и полковниците.
89
2
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Този сериозно е тръгнал по пътя на Киро и Курнелата,лъжа след лъжа ,глупост след глупост махнал бил някакъв шеф на МВР щото се срещнал с човек от ГЕРБ и щото го излъгал че не е вярно,значи ли сега че ако съм от ГЕРБ и се срещна с Йотовица Румката трябва да я уволни.Имало лидери на партии замесени в корупция и щял да ги каже,кога ,като Рашков ДРУГИЯ път.40 служители на МВР пазели Семерджията и той ги знаел.Нямал повод за кадрови промени ,що ВЪ има убит нали си за справедливост?
88
2
 
6
 
! Отговори
??? преди 1 година
Мигранти ли?! За мен най-вероятно турски военни, може би граничари, охраняващи прерязаната ограда, през която да преминават пуска ите от тях мигранти, са застреляли българския граничар.
87
2
 
4
 
! Отговори
Нквд преди 1 година
Верно ли бе махорка. По каубойските филми си виждал револвери. И бандитите и шерифите.
86
2
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
Защо си отиде този граничар, а американските пудели цяла година карат украинци през 3 граници с кучета и котки???? Защо Кирил Петков и Асен Василев не бяха на оградата вчера да пазят държавната граница?
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Хел-зинския комитет няма ли да осъди страната, че не сме направили униформи с концентрични кръгове по тях, та клетите бежанци по-лесно да се прицелват в граничарите?
84
1
 
4
 
! Отговори
Кон преди 1 година
П у *ь о какъв наряд , какви 5 лв като после ще влачите момчета по дознания . Смешници с торбички на голяма търговска верига
83
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Оръжие ? Ах недейте ! Къде остават европейските ви ценности хо хо хо
82
0
 
20
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Мили православни християни, послания като мир на прахът му, лека му пръст, не са християнски. Казваме: Бог да го прости! Царство му небесно! Тялото е тленно, душата вечна! Мислим за спасение на душата, не на тялото!
81
0
 
25
 
! Отговори
СС преди 1 година
Министъра не знае ли ,че граничарите са с "Макаров" ??? Къде е тежкото въоръжеие и екипировка ??? Бой и екстрадация на талибаните всички са мъже !!!
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин има пръст в тази работа.А на бас!
79
1
 
1
 
! Отговори
Amaaa преди 1 година
До Makedon Za waze ke e po-taka - ke wi *** i islamot i bugariete ke wi ebat. Ako - taka trebe za vas!
78
0
 
9
 
! Отговори
не знаеш по кой.... преди 1 година
Постъпката на убиците и засадата и решението да ги убият е нелогично безсмислено е ако си решил тихомълком да се придвижваш да вършиш шумно убиство и да привлечеш цялото внимание на турските служби -- каквото и да са си мислели сега ще ги хванат , турците си знаят работата ,ако идеята им е била да минат границата те са можели да изчакат и да минат . Даже слрд като са видели обхождащата двойка е било по лесно Срелбата объква цялата логика ,ако идеята е преминаване на наш територия .
77
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се правят магистрали така се изгради и граница,на кого не е ясно,че парите бяха окрадени,а съоръжението е бутафорно!? Държавата е разграден двор от години и не стига,че има верига от канали за трафик,съответно и хора,,които правят пари от това,а когато случайно хванат нелегални ги настаняват и хранят с парите на данъкоплатците. От друга страна да погледнем каква помощ получиха от държавата БЪЛГАРИТЕ,които пострадаха от наводнения лятото? Явно българският народ не е приоритет за политиците!
76
1
 
10
 
! Отговори
не знаеш по кой.... преди 1 година
Стига със тези автомати има ли няма ли ! има естествено но не могат да се използват Във оная джунгла една пушка със оптика във ръцете на маскиран чини колкото десет калашника ,ама кой е казал че тези убиства от засада ще продължават ,това е инцидент нека турците да ги хванат ние още нищо не знаеме и пращаме всичко по границата кой мигранти минават границата със оръжие никой ! тези който са убили полицая може би изобщо не са мислели да минават границата постъпката им е нелогична и за трафикант