Политически престрелки: Кой е виновен за смъртта на сержант Бъчваров?

Упреците продължават, има искане и за оставки
10 ное 2022 07:10, Петя Славова
103

Продължават престрелките между политическите сили след трагичния инцидент на границата, при който загина сержант Бъчваров. В парламента отново поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и главния секретар на МВР Петър Тодоров. Премиерът Гълъб Донев упрекна партиите, че правят опит да политизират тежкия случай.

От ГЕРБ обявиха, че липсва координация между правителствата на Турция и Гърция в контрола на миграционните потоци.

Още по темата

"Очевидно е, че професионалното и политическото ръководство не са си свършили работата. До преди година и половина за подобен тип инциденти не можеше и да става въпрос", категоричен бе Даниел Митов от ГЕРБ.

От БСП също настояха за оставки, припомня Bulgaria ON AIR.

Според останалите парламентарни групи отговорността за инцидента не е на новото ръководство на МВР.

Бившият премиер Кирил Петков изказа съболезнования към семейството на загиналия полицай, но подчерта, "че партиите трябва да решават по-сериозните проблеми, а не да се фокусират върху един човек - Иван Демерджиев".

"Има много сериозни проблеми - те са структурни и организационни, но те са резултат от дългогодишно натрупваме. Вместо да си зарови главата в пясъка, Борисов се опитва да избяга от отговорност", смята ген. Атанас Атанасов от "Демократична България".

От ДПС прехвърлиха вината на бившия силов министър Бойко Рашков.

А служебният премиер Гълъб Донев обвини партиите, че използват случая, за да разсеят общественото внимание от съставянето на редовен кабинет.

"Политическите изказвания смущават с безпаметност. Всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България", смята той.

По думите на Иван Демерджиев техническото оборудване и оградата от времето на управлението на ГЕРБ са незадоволителни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама се размотават до оградата, нито калашник, нито пистолет имат, дошли некакви с ловни пушки и отстреляли единия :)))
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2010 г. само се краде значи всички тези 240 в НС са виновни.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата като стар милициoнep е знаел много добре в каква тиння вкарва младежа, когато го е лашкал да влиза в мвр.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мхмм...,к.8 Да не излезе разправия за неподелени пари? Този овчар с ловната пушка е трябвало да получи пари заради бежанци. Не ги е получил е изгърмяла лупарата. А за тази кола са знаели,че е полицейска. Рано или късно се стига до такъв край. Започва се от ББ, В.Симеонов и некачествената ограда, преминава се през бежанци и пари за пускането им да минат през България и се стига до младши инспектора.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снивън Янки - сертификата!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали видехте репортажа, дето 2-*** граничари ходиха без оръжия до оградата, всеки с оръжие би ги убил, какво толкова се чудите :)))
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как кой е виновен, политиците разбира се :))) Нашите граничари ходят без оръжия по браздата, всеки може да ги светне по всеко време :)))
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каналджииски неволи.
12
2
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Олеле мале щО стАна?!? Пак ли се обърна каруцата?!?! Помните ли как трите квачкии от съботния блок на БТВ съскаха срещу Петър Низамов Перата и Динко, щото слагали "свинскки опашки" на горките талибани?!? Помните ли че подривното НПО наречено БХК изви ръцете на баце и го накара да съдят Перата?!? И сега кво- бежанците са си живи и здрави, а едно българско момче бе убито. Има да се молим на Динко и Перата да свършат това което държавата не може.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тазо ограда беше направена по време на Боце Борисов излезе златна, а не е нещо повече от един стобор и е неефективна. Гърците направиха ограда,която възпря арабите и афганистанците,но те не са крадци като българите по времето на ГЕРБ.Най-малко имат право да обвиняват някого гербаджиите.Те така си постлаха,че вече 1,5 г. са в изолация. А партиите скоро 2-а година не могат да изберат свестен кабинет. Това е срам и позор за БГ. Дойдат депутатите, накарат се помежду си, вземат си заплатите и беж!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фифъла с кнтите не се е получил и е надделял по-бързия спусък. Once uppon time in west.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно безсмислено е да се опитват да спират мигрантите. Те не са се залетяли за у нас. Те си знаят интереса-в западна Европа предлагат щедри социални помощи и то безсрочно. Така че... И какво ако пък успеете да ги върнете? Все едно ще намерят начин пак да минат. Не бива да даваме празни жертви.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално днес може да излезете и да поскачате!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смъртността в МВР не е по-висока от където и да било другаде.
6
0
 
12
 
! Отговори
напомняне преди 1 година
Днес се навършват 33 годинки, откакто фалшивата демокрация ни споходи.......
5
3
 
5
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Виновни са всички преки началници по веригата, чак до министъра, защото не може така да се подценява подобна задача и да се изпращат да охраняват обект от национално значение без необходимата екипировка, която трябва да им бъде осигурена от по-горе споменатите. Сега си прехвърлят вината и се оправдават с инструктажите които били правени преди всяко застъпване на смяна.
4
3
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
С цялото си уважение към починалия полицай, но категорията труд не е ли заради това трета? Принципно заради това се пенсионират на 45 години... това е част от риска да си в службите на реда. Омръзна ми всяко нещо да се политизира. Станалото станало, сега гледайте как да не се повтори или по-точно да бъдат по-добре подготвени за такива неща
3
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Позорно е да си правят политическа реклама върху трупа на убития човек! Но не ме изненадва, това е политиеският ни елит, който е представителна извадка от обществото на постоянно изискващи, критикуващи и оплакващи се граждани
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е казал на овчарите през дyпката в оградата,спрете да ги обирате до шушка още в Турция,за нас нищо не остава. Онези се ядосали и станал сакатлъка. Един вид конфликт с битов характер.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го изкарат него виновен, че не си е сложил каска. Сачмите нямаше да я пробият. А защо ги пращат по границата без кучета, бойно снаряжение, бронежилетки и каски? Видели ли сте израелска охрана по границите да е облечена за разходка в парка? Разградиха границата като част от присъединителните условия на ЕС, после милиони изхарчени за нова бутафорна ограда. Вместо да направят ров с глутници кучета, вишки с картечници, минно поле...