Нинова: Трябва да увеличим заплатите и не казвайте, че сме популисти

БСП иска минималната заплата да стане 850 лв.
14 ное 2022 18:24, Нели Христова
79
Нинова: Трябва да увеличим заплатите и не казвайте, че сме популисти
Снимка: БГНЕС

“Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре. Индексът на тържищните цени се повиши от 1.13 на 2.21 пункта и то на стоките на едро. Става абсолютно наложително да се вдигнат доходите на хората. Увеличението на минималната работна заплата от 650 на 710 лв. за работещи бедни, на ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв., на пенсиите, което стана благодарение на БСП в предишното правителство, вече е изядено от инфлацията. Не може да влезем в тежката зима с повишени цени и замразени доходи, както предлага служебният кабинет на президента Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещение в Трявна, съобщиха от пресцентъра на партията.

Призоваваме парламентарните партии да приемем социален пакет от мерки. Минималната заплата да стане 850 лв. Майчинството през втората година също толкова. Да помислим за необлагаем минимум от 504 лв., колкото е прага на бедност, за подкрепа на енергиино бедните през зимата. И не казвайте, че това е популизъм. Вижте какво става в Европа. Всички европейски държави предприеха безпрецедентни мерки в подкрепа на работници и домакинства. Няма нито една държава, която да е замразила доходите на хората в този момент. Напротив, нека се поучим от Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария. Германия стигна до колосална подкрепа от 200 млрд евро. Всички те ли са популисти? Мантрата,че тези въпроси трябва да се решават от редовно правителство, е грешна. А ако не се състави такова? Тогава какво - да оставим народа на студ и глад ли? Не. Трябва да гласуваме увеличение на доходите, независимо от това как вървят преговорите за правителство”, допълни Нинова.

На срещата присъства и заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" и председател на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама кой казва че сте популисти.Няма такова нещо. Вместо да вдигате заплатите и да ни водите бавно но сигурно стъпка по стъпка към хиперинфлация вземете да спрете непрекъснатото увеличение на цените. Спрете спекулата. Тя допълнително помпа инфлацията. Но явно и вие сте вътре.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аплодисмети Браво направете заплатата хиляда и петстотин
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе Как дадохте на хората ние за нула време се оправихме бе
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая държава безработните ги нямат за нищо Те Бсп поне са работари та за тва натегане за тях да гласуват да им ръкопляскат да им кажат БРАВО
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати осемстотин и педест лева и кой ше я вземе тая заплата как може да е обвързана с здравната осигуровка
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другаре, дайде да дадем
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо нашите управляващи се правят на хаамави,има ясно разписани правила от Европа-МРЗ да е петдесет процента от средната?На практика хора като Нинова и Петков си приписват подобна инициатива и да трупат дивиденти от това че голяма част родните управляващи лобират за бизнеса в България и не искат да приемат тоя еврозакон?
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 На Нинка заплата се формира от средната а не от минималната,три средни заплати е базовата на депутатите,същата се индексира всяко тримесечие!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои заплати минимслните ли щото депутатските Ви заплати зависят от минималните а замразените потребителдки такси при посещения при личен лекар или специалист да са на 2.90 т.е когато мин раб заплата беше 290лв и не казвам хората да плащат 1%при лекар от мин раб заплата а да плаща здравната каса Айде стига си се правила на загрижена за заплатите
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дажафчо ли си ,джаферчо ли си не те знам,ама си свободно да се изнесеш към великите демокрации,Судан,Етиопия,Сомалия и т.н. ЕС прие закон с който предвижда във всички страни членки минималното заплащане на труда да е минимум 50% от средното за всяка една страна,а това че нашите Убавци се ослушват може единствено да направи от *** герой!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се направи това трябва първо да се изгонят дърт ченгеджистите които вземат и заплата и пенсия като заплатата им спрямо младите е много по голяма а дъртите няма сили да ,,работят,, по бюрата де . Те така ,,работят,, Да не говорим за прокурорите които прз цялата си кариера не са вкарали нито един престъпник с власт в затвора и ни занимават с кокошкари . Трябва много търмъци да се изрежат а няма коя партия да го направи . Вече и заеми няма кой да дава.
32
1
 
7
 
! Отговори
Капитан Морган преди 1 година
Нинова,увеличи ги де ,дай някой друг милион от парите които спечели от оръжието което изнесе не за УКРАЙНА а за ПОЛША.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко,което казва Нинова е така,това трябва да се направи! НО! Това са само приказки,и ДА-популистки, наистина! Тази "другарка" защо не говореше и не направи това за народа докато беше на власт??? Тогава се биеше в гърдите и ни вменяваше колко сме добре,колко сме напред,колко неща е направила за нас,А ВСЪЩНОСТ НИ ДОКАРАХА НА ДЪНОТО НА БЛАТОТО,НАРЕЧЕНО ПП И КОАЛИЦИЯ ! Стига вече лъжи,Нинова,вече никой няма да се върже на ЛЪЖИТЕ ТИ! ЕДНО САМО ЗНАЕМ:ИСКАШ,АМА ИСКАШ ОТНОВО КОКАЛА,И ТО ГОЛЕМИЯ!!!!
30
3
 
8
 
! Отговори
До33 преди 1 година
Викаш ЕС са комунисти,защото приеха закон,че МРЗ трябва да е 50% от средната така ли?Ако е така,можеш да емигрираш за демократичен Судан а защо не и демократична Етиопия!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали като се увеличат заплатите инфлацията отново отива нагоре ,досега в световната история инфлацията никога не е била побеждавана с вдигане на доходи,обратното инфлацията ги изяжда моментално,инфлация се бори с ограничаване на харчовете,и да не се вдигат доходите ,изгонете тези комунисти ,те ще ни докарат глад !
28
1
 
14
 
! Отговори
Крушовска Комундела преди 1 година
Искаме хартийки с много нули! Искаме минимална заплата 3000 лв и един долар - 5000 лв!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите родни дупетати с това тяхно упорство и лобиране за бизнеса,бам бадева ще направят от Курнито герой и борец за човешки правдини,така или иначе бизнесът не може да бяга по тъча,има евродиректива която гласи,че минимум заплащането трябва да е петдесет процента от средна заплата.!
26
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ние и не казваме, че сте популисти. Правиш го ти самата, Корнелка!
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическите партии БСП, ПП и ДБ окрадаха за пореден път плиткоумния народец. Оправиха си децата до трето коляно а за народеца - хиперинфлация, милиарди нови кредити и мазни лъжи по цял ден! Хаааахахахахаххахахахаха
24
2
 
15
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Преди точно две години тая пак призоваваше да се вдигнат доходите. Обаче вдигна инфлацията с 40% . Други нейни обещания: Ще купим зърно за един милиард, ще има евтини дърва за всички, икономиката ни постига огромен разтеж действителността 1.1% Ръст обявено от националната статистика за 2022г. Безобразна.