Нинова: Трябва да увеличим заплатите и не казвайте, че сме популисти

БСП иска минималната заплата да стане 850 лв.
14 ное 2022 18:24, Нели Христова
79
Нинова: Трябва да увеличим заплатите и не казвайте, че сме популисти
Снимка: БГНЕС

“Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре. Индексът на тържищните цени се повиши от 1.13 на 2.21 пункта и то на стоките на едро. Става абсолютно наложително да се вдигнат доходите на хората. Увеличението на минималната работна заплата от 650 на 710 лв. за работещи бедни, на ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв., на пенсиите, което стана благодарение на БСП в предишното правителство, вече е изядено от инфлацията. Не може да влезем в тежката зима с повишени цени и замразени доходи, както предлага служебният кабинет на президента Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещение в Трявна, съобщиха от пресцентъра на партията.

Призоваваме парламентарните партии да приемем социален пакет от мерки. Минималната заплата да стане 850 лв. Майчинството през втората година също толкова. Да помислим за необлагаем минимум от 504 лв., колкото е прага на бедност, за подкрепа на енергиино бедните през зимата. И не казвайте, че това е популизъм. Вижте какво става в Европа. Всички европейски държави предприеха безпрецедентни мерки в подкрепа на работници и домакинства. Няма нито една държава, която да е замразила доходите на хората в този момент. Напротив, нека се поучим от Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария. Германия стигна до колосална подкрепа от 200 млрд евро. Всички те ли са популисти? Мантрата,че тези въпроси трябва да се решават от редовно правителство, е грешна. А ако не се състави такова? Тогава какво - да оставим народа на студ и глад ли? Не. Трябва да гласуваме увеличение на доходите, независимо от това как вървят преговорите за правителство”, допълни Нинова.

На срещата присъства и заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" и председател на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко хора взимат минимална заплата. Чистачите и тези които не ги осигуряват на истинските пари. Да ги вдигат. Даже тези от черния сектор ще почнат да плащат по-високи осигуровки.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличаване на заплатите без увеличена производителност е равно на инфлация!! Гонете я тая круши вишка *** че ми писна от неграмотни дебели селянки!!
21
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ела да го кажеш на БГ "бизнесмените" в частния сектор. Как трябва да вдигнат заплатите и да се лишат от поредния откраднат милион!!! И стига сте наливали от нашите пари на всичко на държавната хранилка, че скоро и чистачки няма да останат у *** БГ!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, и те са популисти другарко Нинова! Инфлацията до голяма степен се дължи на огромното количество новонапечатани и с нищо необезпечени пари, с които ни заляха ФЕД и ЕЦБ за Ковид помощи. Сега искат да продължат с печатницата за инфлационни помощи. Това е като да се опитваш да загасиш огън, като го заливаш с бензин. Инфлацията се лекува с високи лихви, рецесия, намаляване на потреблението и увеличена безработица. Трябва да си изпием горчивия хап. Само дето на никой не му стиска да каже на хората
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко Нинова,Парламентарните партии в голямата си част пазят интересите на едни твои бивши съпартийци който разграбиха България,същите и сега продължават да грабят и да усвояват европари,ама виж когато стане на въпрос за вдигане на доходи се правят на улави!
18
2
 
18
 
! Отговори
Нинова,внесете преди 1 година
предложениен за орязване на хиперзаплатите на политиците и висшите държавни чиновници,разликата между най-високата и най-ниската заплата да бъде неповече от 7-8 пъти;на всички имоти,фирми,предпрития и финансови авоари да станат известни собствениците и да бъде разследвано как са придобити,разкриване на офшорните сметки и откъде са парите в тях.отнемане на всичко криминално приватизирано.Тогава хората ще гласуват за вас.А-а,няма да стане,вие сте в кюпа с анонимните собственици.
17
0
 
18
 
! Отговори
432 преди 1 година
Tо и за популисти акъл трябва! Вие сте си обикновенни дребни сметкаджии!
16
0
 
17
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
ДАВАТ ГО полека нашите ,,упрАвници, първо техните заплати,голеееми заплати,и после на народа. ЯЗЪК НИ ЗА ,,ДЕМОКРАЦИЯТА,,НЕ НАРОД А ......
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, сакън, не сте популисти. Можете да увеличавате заплатата само в бюджетната сфера. А с колкото я увеличавате, вашата ще скача 3 пъти по толкова. Колко просто, нищо популистко,
14
0
 
17
 
! Отговори
фаунфас преди 1 година
***, 800 лв. минимална заплата. А да живеят те с 800 лв., ако искат да пробват, да живеят и с 1600 лв. минимална заплата при кашкавал от 30 кинта, гориво от 3 лв. и безумно скъп ток. Влачат ми я тая *** минимална заплата с по 20-50 лв. на годината веднъж и си мислят, че ние ще подскочим от радост и ще им свалим шапка. Айде да вземат превдид безумната инфлация и да направят сметка дали сега не живеем по същия начин както преди 10 години, когато минималната беше 240.
13
0
 
17
 
! Отговори
перко преди 1 година
Развита икономика! Трети по ръст в ЕС. Нулева корупция и пак последни. Г-жа Лъжъ пак развърза торбата!
12
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Да но не на всички.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова да не си приписва активност и да печели дивиденти от това,има ясно разписани европравила които гласят,че МРЗ трябва да е 50% от средната за всяка една страна!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популисти сте! Заплатите ще се увеличават, ама не заради вашето мнение, а поради особеностите на пазара.
9
3
 
10
 
! Отговори
До анонимен 4 преди 1 година
Клечки за зъби ли правиш бре,щом те плаши това вдигане на минималният осигурителен праг с 140 лева,аман от такива набедени "бизнесмени"
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече никой не ви вярва, комунизмът си отиде!, 45 стигат!
7
0
 
11
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 1 година
Може би говориш за твоята заплата
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат 850 да е минималната, ама ние искаме да е 2000. Не стига че се сетиха като западнаха, ами и пак нищо не казаха.
5
1
 
12
 
! Отговори
фсфиднф преди 1 година
Казваме, че сте популисти, защото това е чисто популистко изказване КАКТО ВСИЧКИ ДОСЕГА НА ВСЯКА ЕДНА ОТРЕПАНА ПАРТИЯ В ТАЯ СЪСИПАНА ДУПКА - БЪЛГАРИЯ!
4
1
 
13
 
! Отговори
Другари, преди 1 година
...дайте да дадем! Тази едно работно място не е открила в реалното производство, но щяла щедро да раздава! Няма по-щедри от комунистите,когато се раздават чуждите пари! Още когато влязоха във властта БСП беше ясно, че ни подготвят Виденов сценарий! Питайте Гечев!