Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"

Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, заяви той
289
Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"
Снимка: БГНЕС

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство.

„Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито че е тъмно, нито че е студено.

За втория мандат ясно казахме, че за да предложим правителство, искаме девет гаранции, една от които, е отказът от хартиената бюлетина, припомни бившият премиер. Казахме, че ако тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат заедно с "Дечократична Бъглгария", допълни той. Но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че ще гласуват да се открадне честният вот на гражданите и после ще подкрепят правителство, което е антикорупционно, посочи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
0
 
! Отговори
ЛОЙКО ЛОСА преди 1 година
ПОБАРАХ СЕ ПО КЮЛЧЕТО
208
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Този американски парашутист е време да сгъва парашутчето,и да отлита зад океана.
207
0
 
0
 
! Отговори
ЛОЙКО КЮЛЧАН преди 1 година
АРЕ БОКО,ИЗБОРИТЕ СА РЕШЕНИ,КОСТИНБРОСКА АФЕРА,БОКО БРОЙ БЮЛЕТИНИ В ЗАЙЧРНИКА В БАНКЯ !!
206
0
 
0
 
! Отговори
киро лоса преди 1 година
ЛОЙКО ИМА ХАРТИЕНИ КРАКА !!!!
205
0
 
0
 
! Отговори
Герги преди 1 година
Па вие само с украйна.
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американците ни го натресоха този наркоман и циклофреник,и професион.лъжец на Сорос.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ДА ОСТАВЯТ ДО ПРОЛЕТТА ДА УПРАВЛЯВА РАДЕВ! НЯКАКВО ПРАВЯТ! ВРЕМЕ Е РАДЕВ ДА ОБЕРЕ ПЛОДОВЕТЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО! НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ И СЕГА СЕ ПРАВИ НА ДЕВИЦА!
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогресът дори не е нулев. Прогресът е регрес.
201
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
доверявам се на професионалното мнение на Програмиста и Психиатъра , писали малко по- долу
200
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
тоя ляга и става с ГЕРБ,не може да преживее че е вън от властта и го избива на истерия
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето е от сектата на вярващите в машините!
198
2
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Какво е демократичното в дб и към какво е промяната в пп-двойно и тройно по-голяма инфлация у нас спрямо ЕС,лоши кредити в ББР за над 300 млн.лева, съмнителен меморандум за родната енергетика и ред други задкулисни действия във вътрешен и външен план и не герб бавеше приемането на харт.бюлетина,а пп,дб,бв и ***.Сверете си часовниците,защото властта във вашите ръце е противопоказна за България.
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ;)"Само се питам, ся Канада ще ти даде ли пак гражданство???!!!" Ако изобщо се е отказал от него! Знаем си,че за Кирил лъжата е все едно да кажеш "добър ден" ,за него никакви закони не важат! Така че,канадското гражданство сигурно не му е проблем,та нали той "колеше и бесеше"!
196
1
 
6
 
! Отговори
Hah преди 1 година
Kircho go home.
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без хартии няма бойкиевско народно саборание. Няма да дели окрадната даржавна пица с.мутресата Нинова. А пак ДПС са вечни на балгарската трапеза
194
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А, вашето "правителство" просто Киро, доведе до регрес, финансов и политически! Надявам се, повече да не помиришете парламента, ти и Кокорчо!
193
3
 
18
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Киро лъжата се страхува да не излезе наяве манипулацията с машините. Програмист съм и знам, че програмирането на тези машини е с програма, която може да бъде променяна. Това е така нареченият ОТКРИТ код. Асен Василев е спец в това, а Събев /кумът на Кирил/ разнасяше машините. Само вижте реакцията на Кирил и Асен и усмивките им при предишните избори, когато бяха първи. При стария начин на програмиране програмите се компилираха и те не можеха да бъдат променяни от вън. Те са нечетаеми.
192
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи къде е Парапета?
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неподходящи
190
1
 
22
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Загрижен съм за психясването на Кире Птков в НС.Изказването му бе като на ментално разболял се.Накрая изпадна в безмислена ярост.Не е добре момчето.Вече още по-трудно говори.