Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"

Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, заяви той
289
Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"
Снимка: БГНЕС

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство.

„Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито че е тъмно, нито че е студено.

За втория мандат ясно казахме, че за да предложим правителство, искаме девет гаранции, една от които, е отказът от хартиената бюлетина, припомни бившият премиер. Казахме, че ако тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат заедно с "Дечократична Бъглгария", допълни той. Но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че ще гласуват да се открадне честният вот на гражданите и после ще подкрепят правителство, което е антикорупционно, посочи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
3
 
24
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Ех Канада,Ех Канада, време е багажа да се стяга.
168
3
 
31
 
! Отговори
Лена преди 1 година
Кириле. Цял ден седя на парапета пред апартамента и фантазирам как го пипаш (парапета)....А ти се занимаваш с някаква хартия !
167
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Киро, и Кокорчо, какви са тия мъже истерици? На кресчендо ги избива, не са в състояние спокойно да дебатират.
166
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и той изпуши. Много бързо се гневи. Я да отиде до Канада да си почине. Никой няма да тъгува за него.
165
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канада , Канада за там излитай некадърнико.
164
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
163
3
 
4
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 1 година
Само с бюлетина и то всяка партия да си я печати. Между две стъкла се НАРЕЖДАТ ПРЕД ВСИЧКИ бюлетините И сЕ СНИМАТ, когато се вадят публично и пред камери от урната, и снимката да е протоколът и доказателство за вярност на вотът, всеки да брои и по снимка и това което е между двете стъкла. Между двете стъкла се налива лепило, и се окачат на видимо обществено място с много камери да пазят този обект - резултат.
162
1
 
11
 
! Отговори
фактология преди 1 година
ЦИК или центрове, машини, флашки, да броят гласовете, е НЕЗАКОННО! Защото така статуквото ги брои. НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ! Видеонаблюдение и машини, се вижда кой как гласува по секунди. Но и без камери, също е възможно. Отрязъкът от машината показва всеки за кого гласува. Час, минути и секунди, и за кого е гласувано, от коя машина. НЯМА ТАЙНА НА ВОТА, КОНТРОЛИРАН ВОТ, КУПЕН ВОТ!
161
0
 
16
 
! Отговори
фактология преди 1 година
Машинно гласуване тези секции вота си са дали общо 2 229 736 души, което се равнява на избирателна активност от 35.4%. Гласувалите в секциите с бюлетини възлизат на 175 308 души, т.е. избирателната активност е била 50.7% (броят на избирателите спрямо включените в списъците). От подадените с хартиени бюлетини гласове, недействителни са 5 906 или 3,4%.Това че няма невалидни бюлетини с машините, не значи нищо - защото гласът е невидим - може 20% от машинният глас да е за който падне. Флашка глас
160
17
 
6
 
! Отговори
сина преди 1 година
снощи печатницата в Костинброд почна да пуши, явно печатат бюлетините...
159
16
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Е,тъкмо усвоихме до съвършенство кражбата с хартиени бюлетини и искате да ни я отнемете.Тюх,да у се не види!
158
0
 
23
 
! Отговори
Pizza KIKi преди 1 година
Имате доставка на входа. " Веселата пица"
157
3
 
29
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Ей, тъкмо се научихме с много труд и майсторлък да хакваме флашките с резултатите и лошите чичовци и лели искат да ни отнемат този заслужен успех. Бива ли така, да спирате пътя на младите хакери към светлото бъдеще.
156
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвайте на хотелиерите от БСП. Жалки и лицемерни хора са да знаете. Не вярвайте на Свиленски с голата празна кратуна, която се прави на интелект. С нищо не се различават от братовчедите си от ГЕРБ и ДПС. Не им вярвайте, посто гледайте как действат и проследете парите. Проследете обвързаностите им.
155
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиленски и БСП тепърва ще говпрят за задкулиието *** ПП. Ще излезнат всичките им манипулации с машините.
154
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е , свинчовците гледат само хартията !
153
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков, герб имат програма, а ти имаш опорките на американското посолство.Какво направи ти за една година управление, какво построи?
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с двете лица на една и съща монета беше казано за Радев и Герджиков от Лозан Панов. И се оказа вярно. Радев раздава тайно орден Стара Планина на един мултак и член на групировка от мутренските години на прехода. Има снимки! И още много други снимки има съм сигурен, изкарайте ги. С какво ги държат тези хора, дори и генерали, че така се променят за година две и обръщат гръб на хората ина народа? С какво ги държат?
151
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков трябва да осъди Свинарски за лъжите за кода за машините. Нагли червени олигарси с телевизии и хотели, милионери господине. Манипулират и трявят обществото с откровени лъжи. Петков осъди Свинарски по най-бързия начин, който позволява корумпираната съдебна система и го представи пред всички. Името не е случайно, защото много хора от тази партия на лицемерието носи това мъжко име Свинарски, на които са им раздадени бизнеси за си живуркат на гърба на държавата.
150
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, какво станя със завода за електромобили?