Радев връчва мандата на ГЕРБ в понеделник, нападна ПП

Според него "Промяната" се опитва да върне порочния управленски модел
2 дек 2022 11:06, Нели Христова
126
Радев връчва мандата на ГЕРБ в понеделник, нападна ПП
Снимка: БГНЕС

Ще връча първия мандат на най-голямата по численост парламентарна група в понеделник и се надявам, че времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин. Това заяви държавния глава Румен Радев пред журналисти. Той присъства на тържественото отбелязване на 80-годишнината от основаването на Националната спортна академия "Васил Левски“.

Още по темата
"Когато текстът на новоприетият закон ще бъде разгледан възможно най-детайлно и ще се произнеса", отговори президентът на въпрос дали ще наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

Президентът се обяви категорично против прехвърлянето на службите под директното ръководство на изпълнителната власт.

"Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява за връщане на порочния управленски модел. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство на ръчно управление на министър-председателя. Сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт", изтъкна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До До Диана Говори така на жена си, значи! Аз съм друг случай и нито дрънкам нито пък имам отношение към твоите небивалици...Радев не управлява! Управлява правителство, избрано от Радев, но не и самият Радев! Радев е един жалък смешн.ик, който се прави на много велик и непрекъснато ни връща назад и назад всеки път, когато се разсмърди..Колко време му беше нужно за да даде мандата? И защо според теб, му беше нужно това време? Досега нещата да бяха решени и да бяха насрочени нови избори...
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без друго се забави недопустимо много Радев с този мандат. До сега трябваше да са извъртени и трите и да не губим време. Но нали така поръчаха - да има НС, докато не се гласуват помощи за У с райна, нови дарения за нови хартийки за ФАЩ, нов ИК. Иначе от реално нужната работа нищо не се свърши, но това не е важно за колонизатора и мествните му кадри тук, у нас.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От вчера сме с още по-високи цени на парно и вода, отделно на всички останали стоки и услуги, лихви и т.н. Те не се интересуват как оцеляват хората, не ги вълнува и по колко се самоубиват от отчаяние и безизходност. Те се интересуват от власт и милиарди.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете тестове за наркотици за депутатите и сами ще видите кои са психопатите в НС...Тамън ще спрат да правят скандали.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди викаше Мутри вън, а сега вика Мутри вътри!
38
2
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами какъвто бащата такива и отрочетата му, радеФ го издигна другарката импексова след посещение в маскава с подкрепата на червените бабички и електората на ДПС, той пък спусна с парашута си харвардските комсомолци в нарушение на конституцията, сега всичките тези недоразумения са се хванали гуша за гуша в борбата си за кокала, което показва тяхната несъстоятелност ... лошото е, че техни заложници се оказахме всички ние ... !!!
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев им даде време да правят правителство на ГЕРБ, а те по психопатски начин излъгаха и си правят промени в Изборния кодекс, който да манипулира кметските избори. На мафията ГЕРБ-ДПС не трябва да се вярва за нищо. Събрали са се психопати, които говорят едно, правят друго.
36
4
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен33 Напротив! Радев дори не спазва законите, да не говорим за това, че основната му роля на поста му е да обединява народа докато той непрекъснато го разделя и създава проблеми навсякъде по всякакви начини.Престани да сравняваш хора с отговорности като Радев с такива без отговорности -като народа!Ако Радев постъпва като народа за какво му е на народа Радев? Народът избира Радев за да го води, а не за да чака някой да го води! Радев не е човек за поста на водач на народа, а на овцете
35
0
 
2
 
! Отговори
До Диана преди 1 година
Стига дрънка небивалици. Видя се, колко е представителна властта на президента. Управлява от много време насам и както вървят нещата ще управлява още мнооогоооо време. Колкото до службите и изпълнителната власт е абсолютно прав. Лак очакваш ДАНС например да се сезира срещу който и да е премиер, ако му е на подчинение. Или птк, както им е целта на слааабоумните политици да прилапат и прокуратурата.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32:Не е "***",а си е народа,защото се подведе по някакви пропаганди с фалшиви снимки и вуду кукли.Народът един път се лъже,втори път не минава номера!
33
2
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Айде баце Бойко, зареждай джипката догоре. Връщаш се на власт!!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и Радев се плюха, плюха, пък се избърсаха и се целунаха. ДПС са ясни, те са стари ортаци с ГЕРБ, колкото и двете партии да отричаха това, но връзката им е вече официална.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПростияФатмак забърка цялата каша в държавата. Той докара на власт и Чалгарите, и ПП, и хиперинфлацията, и нестабилността. Направи ви на държава от третия свят. Бананова република под военнаФатмашка диктатура.
30
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен25 Държавата се управлява от Министерския Съвет. Президентът е само представителна фигура в държавата и няма управленски функции, така че той няма пртаво да управлява и службите за сигурност! Това, че е главнокомандващ има отношение към армията,която е на подчинение на Държавата и като главнокомандващ Радев е подчинен на Министъра на Отбраната!..Радев си присвоява неприсъщи за поста му функции както винаги - за него закони няма! Радев е вредна фигура за Държава и Общество! БСП ВЪН
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев няма никакви грешки.Нищо различно не е направил от народа.В името на народа го е направил.Ако той е сгрешил е било,защото народа е сгрешил.Подвели са ни с подправени снимки за шкафчета.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие знаете ли какво ще стане ако МВР е под ръководството на премиера и той е примерно Кирчо?Всеки политически неудобен ще бъде разследван и пратен в затвора.Едно време неслучайно са измислили да е президента,защото той е политически неутрален.Иначе при всяка смяна на власт щяха едни да влизат в затвора,други да излизат...сега както е добре и не трябва да се променя.Ако се промени ще си имаме фюрер.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев има две големи грешки- първо поведе война с интистуцията Министерски съвет, размахваше юмруци, зовеше за протести. Крайно деструктивно- Не това са функциите на президента.Втората му грешка бе че докара Кирил Петков и Асен Василев. сега се осъзна, но е късно.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, Радев, да беше мислил като ни пробута умнокравите! Сега още дълго ще имаме да се занимаваме с дефицитите им!
25
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Каквото и да говорим президента е умен човек и видя ,че ако е имало порочни практики при управлението на ГЕРБ , то ПП ги надгражда във висша степен с опасност за националната сигурност, която е в тясна връзка с енергийната сигурност.
24
3
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Не искам ГЕРБ във властта,те са мафиотски октопод и навсякъде са пуснали пипалата в нашата крехка държава ,но пък тези от ПП и тоз Кирчо ,те пък за .... .И се запитаваш ,коя партия и кой "вожд" български да ни ръководи в тези тежки времена които се задават!?Нинова и Костадинов-популисти,ДБ и ПП са партии на Иво Прокопиев,а тоЙ е под флага на САЩ и те не стават ,ДПС-хм,не зная.Янев-не мога да го разбера.ИТН-щоуменчета..не виждам кой може да води "кораба" в "океана".А Вие ?