Кирил Петков: Не влизаме в Шенген заради Росенец и Андреево

Коментар за новото решение
Обновена: 3 дек 2022 20:05 | 3 дек 2022 20:05, Росен Стойчев
282
Кирил Петков: Не влизаме в Шенген заради Росенец и Андреево
Снимка: БГНЕС

Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като "Капитан Андреево" и "Росенец". Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство.

Още по темата
Това написа лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в социалната мрежа, като обобщи събитията от седмицата през своя поглед.

"Какво реално се случи тази седмица?

1. Приеха хартиената бюлетина - върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!

2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!

3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина.

Стратегията е ясна – статуквото иска избори с подправен вот."

Това написа в личния си профил бившият премиер Кирил Петков.

"В следващите седмици всички ние ще наблюдаваме поредното театрално представление на ГЕРБ - опит за съставяне на правителство. Ще гледаме монолозите на Борисов, политика сведена до евтина шоу програма, платени сутрешни анализатори… и всичко това в пореден опит отново да изкривят общественото мнение.

Само преди седмица с идеята за правителство на малцинството ние посочихме своите ясни приоритети – членство в Еврозоната, Шенген, социален пакет, бизнес пакет, реформи в съдебната система. Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП убиха тези приоритети.

Въпреки загубата на битката за Изборния кодекс, битката за България тепърва започва. Има алтернатива! Няма да позволим да откраднат бъдещето на българите. С всеки изминат ден ние добиваме повече опит, а техните игри се изтъркват. Така че е само въпрос на време, България отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета. Заедно можем!", пише още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Кирчо е едно зализано кенгуру с диплома! Няма Капацитет , НЯМА ДАЛНОВИДНОСТ! ГОЛО ОВНЕШКО НАПЪВАНЕ С *** ЕНТУСИАЗЪМ! НО САМО АКО ТОЙ Е ОТПРЕД!!!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То политиците ни ако имаха топки щяха да блокират решението за тавана на цената нефта на ЕС, докато не ни вземат в Шенген, варианти много, ама нема ора, само мижитурки продажници.
67
0
 
0
 
! Отговори
Михаааал преди 1 година
Кирооооооооо, само Ти си причината никой друг, ама никой друг. Дано Петко ти го каже че си абсолютен некадърник.
66
0
 
0
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Никога повече ГЕРБ ДПС и БСП 32 години кражби на народа и държавата. Тези партии са лешояди *** прецакват България винаги. Народе събоди се овцете спат
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на народа не му дойде акъла и сам не измете гербавите от политиката и властта,нищо добро не ни чака.
64
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
КИРО И НЕГОВИЯ ПРИЯТЕЛ РЮТЕ, С КОЙТО СИ СПОДЕЛЯ! КИРО ГОВОРИ АНГРО ПРОТИВ ВСИЧКИ ОСВЕН СЕБЕ СИ! НЕ СТАВАШ, КИРО, ОГРАНИЧЕН ИНФАНГИЛЕН ПРОФАН СИ. ЖАЛКО ЗА НАС!
63
0
 
0
 
! Отговори
Никога ГЕРБ ДПС БСП преди 1 година
Тези партии манипулират изборите за кмет и парламента и европейски парламент. 32 години кражби на народа и държавата и общините и народа страда и избягаха по света заради тези БСП и ДПС и ГЕРБ
62
0
 
0
 
! Отговори
32 години стигат преди 1 година
32 години стигат лъжи за това да сме на дъното на Европа по всичко. Каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата и всички останали които крадяха България през прехода и олигархията съсипваше България. границата с Турция магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и всичко останало което носи пари. България е *** и Пеевски и Бойко и всички го знаят по света. Затвор за ГЕРБ ДПС и БСП 32 години кражби от народа
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от кирово-асеновото управление ще запомним с двойно и тройното поскъпване .само Възраждане е алтернативата
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре знаете че Тиквата е виновен. Киро управлява 6-7 месеца, Тиквата 12 г
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя срам няма ли бе? Ужас! На това ли ги учат в Харвард ? Бели лъжи? Или просто лъжи?
58
0
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
КИРО СП.И ЧОВЕК СПРИ МАНИПУЛАЦИИ ИЗМИСЛИЦИ ВИКОВЕ СПРИ ПРИ СЛАВИ СИ МОЖЕ И ОЩЕ ДА ПИША НО ЩЕ МЕ БЛОКИРАТ
57
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
КАКЪВ ЩЕ ГО ТЪРСИМ ВЪВ ШЕНГЕН СЪС 350 ЕВРО ЗАПЛАТИ И 250 ЕВРО ПЕНСИИ. А ЕС Е КАТО СССР ДНЕСКА ГО ИМА УТРЕ ГО НЯМА. СЕ ЛЯ ВИ.
56
0
 
0
 
! Отговори
Киро Ментата преди 1 година
Кире, наслушахме се на лъжи и глупости от вас ( ПП и ДБ) за хартията , пък то в Цяла Европа се гласувало само с хартия !
55
0
 
0
 
! Отговори
Сега преди 1 година
всички ще използват случая за политически дивиденти и на всеки винаги ще му е виновен управлявалия преди него. Това го слушаме вече 30+ години и става само по-зле. Тези заслужават само на кол!
54
0
 
0
 
! Отговори
Браво на ПП преди 1 година
Европа не ни желае заради хартиени бюлетини и БСП ДПС ГЕРБ които 32 години стигат лъжи. Тези партии манипулират изборите за европарламент и кмет и парламента и всичко останало което носи пари магистралите тунелите евро фондове и програми и проекти и Европа го знаят че 32 години корупцията в България и съдебната система е подчинена на тези партии в парламента ДПС ГЕРБ и БСП
53
0
 
0
 
! Отговори
Ти ни предаде преди 1 година
през цялото време дрънкаше из Европа, че сме най-корумпиранта държава и не е ясно какви още поразии си направил. На всичкото отгоре сте си приятелпета с нидерландеца и много вероятно да си ни очернил още повече...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирооо, абе стига вееее. Върви гледай някой мач. Баси - луд умора нема/
51
0
 
0
 
! Отговори
Крадци от ПП преди 1 година
Пустата му хартиена бюлетина, според мошениците от ПП тя сигурно е виновна и за войната в Украйна, ама истината е, че вече не могат да крадат изборите с флашките !
50
0
 
0
 
! Отговори
ПИАР преди 1 година
Ако Петков чете този пост да знае,че трябва да махне Найо Тицин за пиар."София 1000" няма да помогне на Промяната да имат широка електорална подкрепа.Иначе е прав за шенген.12 г. при мирно и спокойно време ние не доказахме на ЕС,че искаме да живеем в нормална д-ва.Щом ГЕРБ е първа пол.сила,Радев-президент, Гешев-гл.прокурор ще продължаваме да живеем бедно и нещастно,а популисти като Възраждане ще мътят главите на тъпанарите,които стават все повече.