Радан Кънев: За България има добра новина

Нужни са нови реформи
8 дек 2022 18:20, Росен Стойчев
60
Радан Кънев: За България има добра новина
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията е ясна. Министърът на вътрешните работи на Австрия потвърди позицията на държавата си, че въпросът за членството на България и Румъния в Шенген няма да бъде разглеждано по същество на сегашното заседание.

Още по темата
Заедно с известната позиция на Нидерландия това затваря въпроса за настоящото заседание на Съвета в рамките на тази година".

Това каза пред БНР евродепутатът Радан Кънев.

И посочи, че за страната ни има добра новина - това, че заради позицията на Австрия няма да се разглежда най-сериозният от гледна точка на нашите интереси въпрос - отделянето на България от Румъния.

"В рамките на 2023 година и двата въпроса - членството на България и Румъния в Шенген и отделянето ни, ще бъдат постоянно в рамките на преговорите на ниво правителства в Европейския съюз. България трябва да има ясна стратегия и за дипломатически усилия, и за вътрешни реформи. За да може да бъде преодолян рискът от разделяне и да бъде постигнат успех в преодоляване на ветото на някои държави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Добрата новина за България ще е рада да изчезне трайно и да не скверни държавата с глупостите които говори да иде на майната си и да остане там окончателно.
36
0
 
3
 
! Отговори
Ху кеърс преди 1 година
Абе тея имена и *** от някакъв дефектен геном ли ги вадите.Нали се бореше човечество за подобряване на гена.Този определено е забравен и негово подобните ***.Не го плащам този ефтин хуманойд.Аз ще ви съдя за опити на натрапване на бавноразвиващи.
35
0
 
3
 
! Отговори
Безработен палавник преди 1 година
Моят живот кога ще бъде уреден?
34
1
 
6
 
! Отговори
69 преди 1 година
Тоя продажник ще се прибира ли скоро в България????
33
6
 
1
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Е как мислиш че Доан и Меси ще допуснат промяна на правосъдието:) Много им дреме за Шенген, дъвка за безработните мизерници.
32
1
 
13
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Бла бла бла. Типично изказване на член на ДСБ. Най- много Жената зад щанда или Пинокио да питат кога Гешев щял да подаде оставката и това е следата на ДБ в политиката. Обаче многохилядните заплатки текат. Умнокрасивитета си мисли, че подкрепят най-умните и най-компетентните политици. А те - кухи селски тарикати.Трий ме, аз нарушавам свободата на словото .
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдум за излизане от ЕС - незабавно. Това да бъде нашата политика!
30
3
 
18
 
! Отговори
Лелеее! преди 1 година
Това кухо същество е доволно, че не са ни разделили от румънците! Принципа: На нас ни е зле но на румънците също, е водещ в случая!!! Това било "добрата новина"! Нямам думи!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един извънземен )
28
1
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Радка Пиратка:):):)И се провикна на микрофонааа Оп Сааа,Оп Саааа:):):)
27
1
 
17
 
! Отговори
Резидент разединител преди 1 година
Радане толкова си противен, бездушен и непотребен, че и *** за зеле не става от теб. Преди само 100 години отдавна щяха да са те свитнали заради плюенето ти по родината.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е евродепутат но си е останал с шопското мислене - не е важно мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. Защо да не отделят Румъния, какво лошо има да я приемат отделно от нас!? Като добри съседи не бихме искали да ги задържат заради нас.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори един от предателите, този заедно с Йончева работи срещу България, също както Радев и Киро.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рада Общата пак направи опит за изказ. Заради такива мижитурки и увроподлоги сме девета дпка на каавала. Пфффф
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е мазен и разбиращ нуждите на стопаните! Как е готов да ги обслужи наведен! Отвращава този тип!
22
2
 
15
 
! Отговори
ПОЗОР!!! преди 1 година
Втора ръка хора африканци сме за Европа !! Колко пъти още да ни го казват незнам!!! И всички наши депотати във Брюксел мълчат заради заплатите си!! Срам и позор е Българина!!! Май са си прави европейците за нас!!!
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радан е изпратен в ЕП при управлението на ГЕРБ, но заедно с рускинята Елена Йончева и другия агент на Решетников Иво Христов, непрекъснато клеветеха България в Брюксел.
20
3
 
18
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Радвате се, но скоро Румъния ще я отделят, защото истината е, че заради прокълната дупка България не приеха Румъния. Заслужаваме си това, защото си имаме прости, крадливи и алчни политици. Даже не могат да казват не, като други държави, как да уважаваш такова подобие на държава. Толкова унизително, жалко и без капка достойнство у нашите палячовци. То аз лично, а и народа на България не вярва в нея, та някакви чужденци ще и вярват.
19
2
 
17
 
! Отговори
= преди 1 година
Няма в историята по-гнусен клеветник от рада дълбоката. Заедно с агентката на кгб ленчето йончева години наред чернят България в европарламента. Друг народ щеше да ги пребие с камъни по улиците като се върнат
18
2
 
15
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА=ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
ЗАЕДНО РАБОТЯТ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, А РАБОТЯТ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ САЩ И РУСИЯ.....!!!