Радан Кънев: За България има добра новина

Нужни са нови реформи
8 дек 2022 18:20, Росен Стойчев
60
Радан Кънев: За България има добра новина
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията е ясна. Министърът на вътрешните работи на Австрия потвърди позицията на държавата си, че въпросът за членството на България и Румъния в Шенген няма да бъде разглеждано по същество на сегашното заседание.

Още по темата
Заедно с известната позиция на Нидерландия това затваря въпроса за настоящото заседание на Съвета в рамките на тази година".

Това каза пред БНР евродепутатът Радан Кънев.

И посочи, че за страната ни има добра новина - това, че заради позицията на Австрия няма да се разглежда най-сериозният от гледна точка на нашите интереси въпрос - отделянето на България от Румъния.

"В рамките на 2023 година и двата въпроса - членството на България и Румъния в Шенген и отделянето ни, ще бъдат постоянно в рамките на преговорите на ниво правителства в Европейския съюз. България трябва да има ясна стратегия и за дипломатически усилия, и за вътрешни реформи. За да може да бъде преодолян рискът от разделяне и да бъде постигнат успех в преодоляване на ветото на някои държави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
17
 
! Отговори
Вин преди 1 година
11 Румъния не е прецакана заради нас, а от Австрия! Иначе, съм съгласен, че не е добре да ни намразват заради некъдърността и корумпираноста на политиците ни!
16
1
 
20
 
! Отговори
Минуващ преди 1 година
Крайно време е нашите политици да поискат отделяне на Румъния от България, за да може румънците свободно да си влязат в шенгенското простанство. Една такава мъжка позиция би имало много позитиви, първо като доблестна постъпка, второ когато румънците го закъсат не е нужно да ни клатят нас заради тях. Въобще няма нужда да сме като вързани с белезници двете страни -- кой измисли този глyпост не ми е ясно.
15
5
 
17
 
! Отговори
До Радон преди 1 година
А за теб има лоша новина. София Прайд се отлага. Много искаме, но нямаме желание да се проведе. Нали от ЕК така ни отговориха за Шенген !
14
4
 
21
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Този стана евродепутат благодарение на Борисов и заедно с Йончева топят държавата в Европа тези мразещите държавата в Европа работят срещу България и получават много пари Е българи чакайте добро за държавата от такива
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отделят ли ни от Румъния, край! Румъния влиза др.година, България увисва във въздуха. Сега заради нас румънците, които ни изпреварват по много показатели, ще страдат!
12
3
 
21
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
И коя е добрата новина? Че не ни пуснаха в Шенген, ама и Румъния не пуснаха, това ли е?! Е, догодина Румъния ще я отделят и ще я пуснат в Шенген, а нашата страна НЕ, защото Румъния се старае, а ние НЕ за съжаление.
11
3
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
А ЛОШАТА Е ЧЕ БИВШИ КОМСОМОЛЦИ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ГИ ПРАВЯТ
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това повод за радост ли е? Че Румъния е прецакана заради нас?! Аве Радане, я се стегнете малко. Слабооумни ли сте? Като се има в предвид че даже ви симпатизирам. Мобилизирайте се и стига сте плещили глупости, че има реална опасност да ви няма в следващия парламет! Следващия глуупак който почне да ми разправя че не съм си написал домашното, ще изхвръкне от парламента! Аз моето съм си го написал, не знам за твоето.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То политиците ни ако имаха топки щяха да блокират решението за тавана на цената нефта на ЕС, докато не ни вземат в Шенген, варианти много, ама нема ора, само мижитурки продажници и комисионери, ама верно всички са такива, като Рада дълбоката, без топки.
8
4
 
23
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Я?Тази куртизанка била още жива:):):)
7
3
 
23
 
! Отговори
Има преди 1 година
Дълбоката рада е на европейска заплата и се съгласява лесно.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махай се родоотстъпник
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами прав е, защото бяха ли ни отцепили от румънците спукана беше работата.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Радан трябват дълбоки реформи ,а не нови .Предател и плювач по България.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли е добра новина, че на Вуте ще му е зле, но щом казваш. А иначе от вашите реформи все най-отзад се влачим. Не се сещате, че нищо не става от вас а ?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък си помислих, че тоя ще се отказва от депутатстване..
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добрата новина е, че ти свършва мандата и повече няма да те виждаме..